Neler Yeni

Android SD 865 vs. SD 855 vs. Dimensity 810 vs. SD 860

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Screenshot_20220113-232348.jpg

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sn865'in en iyisi olması lazım. En azından baya iyi işlemci
İsimlerinden de belli oluyor zaten (855,860,865 vb.)

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

SELTAED

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Süleyman Yıldırım
Snapdragon 865 en kötüsü ise mediatek

İceWolf

80+ Silver
SD 865

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Aslında sorum şu 8 x 2.45 grafiksel olarak daha hızlı ( yardımcı çekirdeği olmadığı için hız düşmesi de olmayacak kasma da )

2.96 Ghz olan 1 çekirdek bu kasmaya neden olmaz mı?
Mobil islemcilerin detaylarına fazla hakim değilim. Sanırım F2 PRO ve 5T arasında kalmışsınız.
F2 PRO her alanda 5T'den daha iyi bir telefon.
5T de Sn835 bulunurken F2 PRO da Sn865 bulunuyor.
Kamera olarak F2 PRO 8K video kayıt alabiliyorken. 5T 4K'nın üstüne çıkamıyor.
Detaylar

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Mobil islemcilerin detaylarına fazla hakim değilim. Sanırım F2 PRO ve 5T arasında kalmışsınız.
F2 PRO her alanda 5T'den daha iyi bir telefon.
5T de Sn835 bulunurken F2 PRO da Sn865 bulunuyor.
Kamera olarak F2 PRO 8K video kayıt alabiliyorken. 5T 4K'nın üstüne çıkamıyor.
Detaylar
5T şuan yazdığım telefon, SD 860 olan X3 PRO denemek için bir arkadaştan baktım, MIUI çok hantal geliyor.

5T aşırı seri, ya arayüz nedeniyle ya da işlemcinin çekirdekleri eşdeğer olduğu için tam emin değilim.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Aslında sorum şu 8 x 2.45 grafiksel olarak daha hızlı ( yardımcı çekirdeği olmadığı için hız düşmesi de olmayacak kasma da )

2.96 Ghz olan 1 çekirdek bu kasmaya neden olmaz mı?
Çekirdek hızı vs hiç önemli değil mobilde. Önemli olan çekirdek mimarileridir. Genelde Mobil işlemciler 4 tane yüksek performans veren çekirdek 4 tane güç tasarrufu çekirdeği kullanır. Cihaz yük altında değilken sadece güç tasarrufu çekirdekleri çalışır, güç gerektiren durumlarda performans çekirdeği devreye alınır.

Hepsi güç tasarrufu çekirdeği olursa performans düşük olur, hepsi performans çekirdeği olursa da telefonu soğutamazsın ve o işlemciye telefon pili dayanmaz. Apple M1 işlemcisi mesela 8 performans çekirdeğine sahip.
Mesaj otomatik birleştirildi:

5T şuan yazdığım telefon, SD 860 olan X3 PRO denemek için bir arkadaştan baktım, MIUI çok hantal geliyor.

5T aşırı seri, ya arayüz nedeniyle ya da işlemcinin çekirdekleri eşdeğer olduğu için tam emin değilim.
OnePlus 5T SD 835 kullanıyor. Onda da 4 performans (2.35GHz) 4 verimlilik (1.9GHz) çekirdeği var ve kıyasladığın diğer modellerden çok daha eski ve yavaş bir işlemci kendisi.

Bergee

80+ Silver
Hocam sizde 1 senedir telefon karşılaştırması yapıyorsunuz artık bir telefon alında sizde kurtulun bizde kurtulalım :D Ayrıca SD 865 tabiikide MTK ile sdyi kıyaslamakta saçmalık bana kalırsa. Arayüz olarak bakıldığı zaman saf android olduğu için oneplus arayüz olarak en iyisi MIUI dediğiniz gibi bir tık hantal ama rom root işleri ile uğraşırsanız saf android yani aosp romlar var şahsen ben öyle kullanıyorum. MIUI arayüzü hem hantal hemde oldukça batarya sömürüyor aosp rom kurup Nano gapps yüklüyorum rahatıma bakıyorum :D

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Çekirdek hızı vs hiç önemli değil mobilde. Önemli olan çekirdek mimarileridir. Genelde Mobil işlemciler 4 tane yüksek performans veren çekirdek 4 tane güç tasarrufu çekirdeği kullanır. Cihaz yük altında değilken sadece güç tasarrufu çekirdekleri çalışır, güç gerektiren durumlarda performans çekirdeği devreye alınır.

Hepsi güç tasarrufu çekirdeği olursa performans düşük olur, hepsi performans çekirdeği olursa da telefonu soğutamazsın ve o işlemciye telefon pili dayanmaz. Apple M1 işlemcisi mesela 8 performans çekirdeğine sahip.
Mesaj otomatik birleştirildi:

OnePlus 5T SD 835 kullanıyor. Onda da 4 performans (2.35GHz) 4 verimlilik (1.9GHz) çekirdeği var ve kıyasladığın diğer modellerden çok daha eski ve yavaş bir işlemci kendisi.
Snapdragon 835 var ama OnePlus 5T' dekilerin hepsi 2.46 Ghz çalışıyor.

1 haftadır kullanıyorum, içinde Vmos pro yükledim Kullanıcı modu açtım. Telefonu kastıracak tüm işlemleri yaptım bir kere bile kasmadı.

Dün arkadaşımın Poco X3 Pro ile 2. alan oluşturdum bayağı kastı ilk başlarda.

Sorun MIUI arayüzünde de olabilir.

Top Bottom