Neler Yeni

Seboreik Dermatit Kabuklanma

vettunivezzeytuni

80+ Bronze
Arkadaşlar yaklaşık 1 1 buçuk yıldır bu dertten muzdaribim. Bir aralar duşa girdiğimde saçım sert diye 2 3 farklı şampuan bile denemiştim cahillikten. 6 ay önce doktora gittim ve loprox şampuan ve bir losyon önerdi. Biraz biraz iyileşme gördüm. Doktor sürekli tekrar ettiğini kesin çözümğ olmadığını ergenlik ile gelen hormonlar yüzünden olabileceğini söyledi. 4 5 ay kullandım ve şampuan ile losyon bittiği için head and shoulders mentollü aldım. 1 aydır kullanıyorum ve saçımda 1 yıl önce olduğu yoğunlukta tekrar kabuklanma,oynadığım zaman kabuk dökülmesi, kaşınma gibi sorunlarla karşı karşıyayım. Neler önerirsiniz cevaplarınızı bekliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Ogün Ulaş Dedeler
İlgilendiği Kategoriler
Ultimate Team, Real Time Strategy, Drum, F1
Hocam geçmiş olsun. Öncelikle dermatoloğun bu konuda neler dedi ve önerileri neydi? Yaş kaç

vettunivezzeytuni

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam geçmiş olsun. Öncelikle dermatoloğun bu konuda neler dedi ve önerileri neydi? Yaş kaç
Teşekkürler hocam. Doktora gittiğimde doktor saçımı incelerken söylemiştim galiba seboreik Dermatit var diye. Doğru diyorsun dedi saçında ciddi şekilde kabuklanma var ve bu dönem dönem tekrar edebilir dedi. Sana bir şampuan bir losyon yazıyorum dedi yazdı yolladı. Aklıma başka diyalog gelmedi hatırladıklarım bunlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Ogün Ulaş Dedeler
İlgilendiği Kategoriler
Ultimate Team, Real Time Strategy, Drum, F1
SD hastalarının çoğu bu hastalıkla ömür boyu uğraşıyor. Bilinen kesin bir çözümü yok. Mantar enfeksiyonu zemininde gelişen çevresel faktörlerden etkilenebilen bir rahatsızlık. M. Furfur adındaki mantar normalde cildimizde bulunan bize yardımcı floranın üyesi. Ama bazı durumlarda SD yapabiliyor. Öncelikle bir İmmun Supresif hastalığın olup olmadığına baktırabilirsin. İmmun sistemin yetersiz kalıp mantar enfeksiyonunu tetikliyor olabilir. Ama bu kanıtlanmamış sadece düşünce aşamasında bir örgü. Yazın tetiklenmesini beklemeyiz normalde. Saçlı deri için özel pH ayarlı anti-fungal şampuan, saçsız deri için anti-fungal losyonları kullanmak zorundasın. Diğer ürünler, aktarlardaki doğal sabunlar bile senin floranını etkileyerek SD progresyonunu hızlandırabilir. Yeni çalışmalar UV'nin SD lezyonlarını küçülttüğünü kabuklanmayı azalttığını söylüyor. Ama onaylanmış tedaviler değil. İkinci bir dermatolog görüşü almanı ve SD'e özel şampuan losyon sabun dışındaki ürünlerden uzak durmanı öneririm.

Top Bottom