İnceleme Secuzi CES-6602 9-in-1 USB-C Hub İncelemesi – Tüm İhtiyaçlar İçin Tek Hub

Supra34

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir dizüstü bilgisayarım (özellikle MacBook Pro) için güvenilir bir USB-C hub arayışındaydım. Piyasada denediğim birçok çoklayıcı (hub) çeşitli sorunlar yaşatmıştı: aşırı ısınma, bağlantı kopmaları, yetersiz port sayısı ve güç dağıtımı sorunları bunlardan sadece birkaçı. Neyse ki Secuzi CES-6602 kodlu 9'u 1 arada USB-C hub ile bu sorunların hepsine çözüm buldum. Bu incelemede, diğer hub’larda sıkça karşılaşılan problemleri ve CES-6602’nin bu problemleri nasıl ortadan kaldırdığını kendi deneyimlerime dayanarak anlatmaya çalışacağım. Dilim biraz teknik olacak, zira profesyonel bir bilgisayar kullanıcısının bakış açısından yazıyorum. Haydi başlayalım.

Adaptörsüz çalıştığım senaryoda bile hub kendi içinde güç dağıtımını dengeli şekilde yaptı. Harici SSD tam hızında çalıştı, telefonum hızlı şarj modunda olmasa bile stabil şekilde şarj almaya devam etti. Bu tür durumlarda hub’ın ısınması beklenir; ama elimle kontrol ettiğimde sadece hafif bir ılıklaşma vardı, o da alüminyum kasanın ısıyı yüzeye yaymasından kaynaklanıyor. “Kavurucu” dediğimiz hub modellerinin aksine rahatsız edici bir sıcaklık olmadı.

Isınma Performansı ve Termal Davranış

Bu konu benim için her zaman kritik. Çünkü kullandığım önceki hub’ların çoğu, birkaç bağlantıdan sonra saç kurutma makinesi gibi ısınıp performans düşüşü yaşatıyordu. CES-6602’de bunu gözlemlemedim. Ağır kullanım senaryosunda –4K HDMI + iki USB 3.0 + PD şarj + Ethernet + SD kart– yaklaşık 45 dakika test yaptım. Cihazın üst yüzeyi parmakla dokunulduğunda sıcak hissediliyor ama bu, metal kasaya göre tamamen normal. İçerideki yongaların yaptığı ısıyı hızlıca dışarı veriyor. Önemli olan, bu sıcaklığın performansı düşürmemesi. Test boyunca hiçbir port hız kaybı yaşamadı, bağlantı düşmedi, görüntü titremesi olmadı. Bu stabilite, kullanılan çipsetin kaliteli olduğuna işaret ediyor.

HDMI Performansı (4K 60Hz)

Evet, reklamda yazdığı gibi gerçekten 4K 60Hz veriyor. Bu detay benim çok işime yaradı çünkü önceki hub’ım sadece 30Hz destekliyordu ve fare imleci bile takılarak hareket ediyordu. Video düzenleme yaparken timeline akıcılığı önemli; CES-6602 burada akıcı bir deneyim sundu. HDR desteği yok, ama bu seviyedeki bir hub’dan zaten beklenen bir özellik değil. Çift ekran isteyenler için ise önemli bir not: Bu cihaz tek HDMI çıkışına sahip olduğu için yalnızca tek bir harici monitör bağlayabilirsiniz. Mac kullanıcıları için bu durum normal, ama Windows tarafında çift monitör isteyenlerin çoklu HDMI destekli farklı bir modele bakması gerekebilir.

Ethernet Stabilitesi

Bazı hub’larda Ethernet portu özellikle macOS üzerinde “kablo takılı ama internet yok” gibi sorunlar çıkarabiliyor. CES-6602’de böyle bir mizah yaşamadım. Takınca anında tanındı. Speedtest’te 940 Mbps download ve 920 Mbps upload (gigabit hattımın doğal tavanı) gördüm. Paket kaybı sıfırdı. Büyük dosya aktarımı sırasında bile bağlantı düşmesi yaşamadım.

Sonuç ve Kime Öneririm?

CES-6602, benim için “tak bitsin” türünden bir hub oldu. Kararlılık, port çeşitliliği, 4K 60Hz HDMI, gigabit Ethernet ve 100W PD gibi önemli kriterleri aynı gövdede sorunsuz bir araya getirmesi onu fiyat-performans anlamında güçlü bir konuma koyuyor. Özellikle MacBook Pro/Air kullanıcıları için ciddi bir kurtarıcı. Windows tarafında da ince ultrabook kullananlar, ofis ortamında Ethernet’e ihtiyaç duyanlar veya tek kabloyla masaüstü kurmak isteyenler için çok mantıklı bir seçenek.

Kimler için biçilmiş kaftan?
• Aynı anda birçok cihaz bağlayıp stabil çalışmasını isteyen profesyoneller.
• 4K 60Hz monitör kullananlar.
• MacBook’un eksik portlarını tek seferde kapatmak isteyenler.
• Tasarım ve kasa kalitesine önem verenler.
• Ucuz hub’ların kalitesiz çipsetlerinden bıkmış olanlar.

Kimlere göre değil?
• Çift ekran çıkışı isteyenler.
• Yalnızca iki USB portu yeten, “Kompakt olsun yeter” diyen minimalist kullanıcılar.

Genel değerlendirmem:
CES-6602, kararlı çalışan, kaliteli malzemeli ve fiyatını hak eden bir hub. Ben kendi kullanımımda tek bir sorun bile yaşamadım. Günlük çalışma masamın “vazgeçilmez” aksesuarlarından biri haline geldi bile.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,171,968
Üyeler
186,124
Son üye
Nurdo
Geri