Neler Yeni

Çözüldü✓ SESSİZ İŞLEMCİ FANI ÖNERİSİ

zacharia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tuncay Vurdu
Bütçe
500
Merhaba ryzen 5 3.cü nesil bir işlemcim var işlemciyle beraber gelen işlemci fanı takılı 3 yıldır kullanıyorum artık çok fazla ses yapmaya başladı sessiz bir işlemci fanına ihtiyacım var fakat çok bir bütçem yok önerilerinizi bekliyorum

byahmetes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet Esad
500'e sessizi bırak bağıran fan bile alamazsın kanka. Sana tavsiyem ya 2. el bal yada biraz daha bütçe ayır

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Fan hızını düşürebilirsin rahatsız olmayacağın kadar.

zacharia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tuncay Vurdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
fan hızını nasıl düşürüyoruz

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
BIOS'tan fan ayarlarına girip pwm moda alman gerekiyor "CPU fan" kısmını eğer işlemci fanının kablosu 4 delikli ise. Anakart markana göre değişir yeri.

zacharia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tuncay Vurdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fanı sesini azaltmak istiyorum ne yapacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Thadox

80+ Bronze
Fanı sesini azaltmak istiyorum ne yapacağım
Çözümün şu:
Ya çok kaliteli bir cpu fan alırsın yüksek rpm de bile sesi az çıkar. (Fiziksel olarak kanatları çizik fanlar daha az ses çıkarıyor diye biliyorum. Bunu baykuş kanadından ilham alarak tasarlamışlar bayağıdır.)
Ya da Bios girer Cpu fan kısmını bulup. Manuel moda alır ve RPM'i düşürürsün. Bu sayede daha yavaş döndüğü için ses azalır. Ancak bu şekilde oyun oynarsan kasanın içi fırına döner. Oyun oynayacağın zaman tekrardan PWM moda alırsın. Ben az detaylı bir bilgi verdim daha detaylısını lütfen araştır forumdakiler de hatalı bilgi verebiliyor. (Verdiğim bilginin doğru olduğunu düşünüyorum ama akıl akıldan üstündür.)

zacharia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tuncay Vurdu
Yaptım zaten fakat ses yapiyor

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
şu fotoğrafı yazılar okunacak şekilde paylaş lütfen. hızlı resimden değil direkt forum özelliklerinden ekle.

Top Bottom