sharkoon kasa ledlerin yanmaması

ELRODH

80+
Reaksiyon skoru
237
Merhaba Arkadaşlar;

Sharkoon rev200 kasa aldım kasayı toplarken rgb kontrolcüden gelen sata kablosunu psu'ya bağladım ve power kablosunu takıp pc yi açtım sadece ışıkları görmek için ışıklar yandı fanlar dönmediği için pc yi kapattım kasa fanlarının yanında 3 pin ve molex kablo bağlantıları vardı bende molex kablolarını psu ya bağladım pc yi açtım fanlar dönüyor rgbler yanmıyor 2 adet aynı kasadan aldım fakat sorun her iki pc içinde geçerli lütfen yardımcı olurmusunuz

3-pin ile fan bağlantılarını yapınca ne oldu peki anlayamadım

3-pin ile fan bağlantılarını yapınca ne oldu peki anlayamadım
3 pin fan bağlantısı yapmadım sadece kasa fanlarının yanında molex ve 3 pinli kablo vardı biz molexleri psuya bağladık

3 pin fan bağlantısı yapmadım sadece kasa fanlarının yanında molex ve 3 pinli kablo vardı biz molexleri psuya bağladık
Molex ile sıkıntı hocam molex sabit güç verdiği için voltaj ayarlayamıyoruz bildiğim kadarıyla, o yüzden 3 pin fan çoklayıcı aparat alıp 3 pin üzerinden bağlantı yapıp sys_fana bağlamanız gerek. Öyle yaptıkran sonra BIOS fan ayarlarında kasa fanını seçip voltaj ayarlı olarak seçip tam hıza full hıza almalısınız yeterli voltaj için. (fanlar tam devir dönecektir ama hem rgb hem fan için mecbursunuz maalesef ben böyle çözdüm en azından)

Molex ile sıkıntı hocam molex sabit güç verdiği için voltaj ayarlayamıyoruz bildiğim kadarıyla, o yüzden 3 pin fan çoklayıcı aparat alıp 3 pin üzerinden bağlantı yapıp sys_fana bağlamanız gerek. Öyle yaptıkran sonra BIOS fan ayarlarında kasa fanını seçip voltaj ayarlı olarak seçip tam hıza full hıza almalısınız yeterli voltaj için. (fanlar tam devir dönecektir ama hem rgb hem fan için mecbursunuz maalesef ben böyle çözdüm en azından)
hocam şimdi fan çoklayıcı vardı onunla taktım denedim yine olmadı

yok onu yapmadım tekrar deneyeceğim ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada fanların ledlerinin yanıp yanmadığını yani "patlayıp patlamadığını" nasıl anlayabilirim

yok onu yapmadım tekrar deneyeceğim ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada fanların ledlerinin yanıp yanmadığını yani "patlayıp patlamadığını" nasıl anlayabilirim
Emin değilim, bende pc power tuşuna bastığımda 1-2 saniyelik yanıp kapanıyordu işte sonra BIOS voltaj ayarını yaptım hep yanıyor ama tam voltaj verdiğim için aynı zamanda tam devir dönüyor maalesef işte

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,520
Üyeler
183,848
Son üye
bexonway
Geri