Neler Yeni

Şifreli BİOS'a Yeni Sistem Yüklemek

burak0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak
Arkadaşlar şirketin verdiği bir laptopum var. Aklımdaki plan şu idi: Laptopun içindeki HDD'yi çıkartıp SSD takacağım. SSD'ye de USB ile yeni windows 10 kurup istediğim gibi kullanacaktım. Böylece hem bilgi işlem herhangi bir şeyin farkına varmayacak. Hem de şirketin ortak dosyalara erişimine devam edebilmek için ihtiyacım olduğunda SSD'yi çıkarıp HDD'yi takacak ve hiçbir şey olmamış gibi devam edecektim.

Fakat BİOS şifreliymiş ve bunun yerine SSD'ye başka bir bilgisayarda windows kurup hiç BIOS ile uğraşmadan sadece HDD ve SSD donanımlarını fiziksel olarak yer değiştirerek çözüm bulmayı düşündüm. Bu fikir işe yarar mı? BIOS direkt SSD'den başlatır mı laptopu?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,080
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Başlatmaz. BIOS'u kırman lazım. Ama HDD'yi çıkarırsan başlatır.

burak0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başlatmaz. BIOS'u kırman lazım. Ama HDD'yi çıkarırsan başlatır.
Tam anlayamadım. Başlatmaz dediğiniz hem HDD hem SSD kalması durumunda olur değil mi? HDD'yi çıkartırsam başlatır yani. Bir soru daha: Donanım değiştirmekle alakalı tek bilgim youtubedan. Videolarda HDD çıkartıyorlar çıkardıkları yere SSD koyuyorlar. Laptoplarda ikisini birden kullanmanın yolu var mı?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,080
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Tam anlayamadım. Başlatmaz dediğiniz hem HDD hem SSD kalması durumunda olur değil mi? HDD'yi çıkartırsam başlatır yani. Bir soru daha: Donanım değiştirmekle alakalı tek bilgim youtubedan. Videolarda HDD çıkartıyorlar çıkardıkları yere SSD koyuyorlar. Laptoplarda ikisini birden kullanmanın yolu var mı?
HDD çıkınca başlatır. İkisini birlikte kullanmanın yolu var, eğer M.2 SSD var ise onun yuvasına takarsın, HDD orada kalır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,294
Üyeler
164,815
Son üye
Heaven-Master
Top Bottom