Neler Yeni

"Sinyal yok" deyip ekran gidiyor fakat pc çalışıyor.

Excator23cm

80+ Gold
Arkadaşlar bu son günlerde daha sık yaşıyorum bu sorunu az önce google'da iken aniden kısa süreli dondu ve hemen ardından sinyal yok yazısı çıkıp kapandı fakat anakarttaki beyaz ışık hiç sönmeden hep yandı.
Power tuşuna basılı tutup kapatıp ardından aynı tuş ile geri açtım.Sorun nedir? Nasıl çözülür?

Sistem özellikleri:Msı rx580 corsair vegance lpx ram ryzen5 1600 msı b450m pro m2

Oğuz Kağan Ayhan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Oğuz Kağan Ayhan
bios pilini çıkart tak

Excator23cm

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Arkadaşlar bu son günlerde daha sık yaşıyorum bu sorunu az önce google'da iken aniden kısa süreli dondu ve hemen ardından sinyal yok yazısı çıkıp kapandı fakat anakarttaki beyaz ışık hiç sönmeden hep yandı.
Power tuşuna basılı tutup kapatıp ardından aynı tuş ile geri açtım.Sorun nedir? Nasıl çözülür?

Sistem özellikleri:Msı rx580 corsair vegance lpx ram ryzen5 1600 msı b450m pro m2
Yeniden başlattığın zaman kasa çalışıyor ancak ekrana görüntü gelmiyorsa bağlantında problem vardır.
Hdmi to vga dönüştürücüler çok çabuk bozuluyor.
Sorun zannediyorum ondan kaynaklı.

Excator23cm

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeniden başlattığın zaman kasa çalışıyor ancak ekrana görüntü gelmiyorsa bağlantında problem vardır.
Hdmi to vga dönüştürücüler çok çabuk bozuluyor.
Sorun zannediyorum ondan kaynaklı.
O uzun zamaandır ve ve farkındayım ama sorun ondan kaynaklı değildir aynı dönüştürücüyü neredeyse 2 yıldır kullanıyorum son günlerdde pc açıkken kapanıyor ve anakart ışığı yanıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam ramlerin ne hangi profilde kullanıyorsun
xmp ile 2.profilde 2999 mhz

Genzo

80+
xmp profilini kapa 2999 mhz den başlayarak aşağı doğru düş. Yada direk 2133 mhz de çalıştır. Problemin ram kaynaklı.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
O uzun zamaandır ve ve farkındayım ama sorun ondan kaynaklı değildir aynı dönüştürücüyü neredeyse 2 yıldır kullanıyorum son günlerdde pc açıkken kapanıyor ve anakart ışığı yanıyor.

xmp ile 2.profilde 2999 mhz
Anakartın kitlenmiş olabilir.
Psu kapalıyken ekran kartına ve anakarta gelen güç kablolarını çıkarıp geri tak.
Sorun düzelecektir.

Excator23cm

80+ Gold
Anakartın kitlenmiş olabilir.
Psu kapalıyken ekran kartına ve anakarta gelen güç kablolarını çıkarıp geri tak.
Sorun düzelecektir.
Şu anda sıkıntı yok ğere bir ddaha olursa (yeniden başlattığımda açılıyor)açılmazsa deneyeceğim.

xmp profilini kapa 2999 mhz den başlayarak aşağı doğru düş. Yada direk 2133 mhz de çalıştır. Problemin ram kaynaklı.
2yıldır kullanıyorum ram i daha son 3 gündür böyle şeyler oluyor sıkıntı olacağını sanmıyorum ama deneyeceğim teşekkürler.

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim

Hacım aynı sorunu yaşadım her türlü çözümü denedim en son ramı çıkarıp tekrar taktım çözüldü dene derim

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,515