Neler Yeni

sistem aldım bir bakar mısınız nasıl

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, müzik, futbol.
Şu darboğaz düşüncesine 2k çözümü çok saçma gelmeye başladı. Darboğaz yerken 1080p de örneğin 120 fps alırken 2k ya alıyoruz darboğaz azalıyor ama fps 90 a 100 e düşüyor...
Darboğaz sadece fps le alakalı değil ki? İşlemciyi yüke sokuyor ısındırıyor ömrünü azaltıyor 20 fps az alayım ama daha uzun ömürlü olsun.

Farway

80+ Silver
Darboğaz sadece fps le alakalı değil ki? İşlemciyi yüke sokuyor ısındırıyor ömrünü azaltıyor 20 fps az alayım ama daha uzun ömürlü olsun.
Öyle bir durum yok dostum kaç dereceye çıkartıyor ki ömrünü yiyecek bilgisayardaki en zor bozulan parçanın?

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
Öyle bir durum yok dostum kaç dereceye çıkartıyor ki ömrünü yiyecek bilgisayardaki en zor bozulan parçanın?
90 derece üstünde kullanılan bir işlemcinin uç bağlantıları, iletkenleri, yarı iletkenleri ve meta-alaşımları uzun vade kullanımda tekrar ediyorum uzun vade kullanımda gözle görülsün veya görülmesin aşınmaya sebebiyet verebilir. Stok fandaysa tabii ki.

Farway

80+ Silver
Kime göre neye göre? Bana göre de 1080p 144Hz yerine 4K 60Hz güzel bir IPS monitör çok daha başarılı.
İşte kime göre neye göre kısmını yazmışım dostum alıpta atıyorum Pubg de 4k oyna bakalım 60 HZ de tek göreceğin kırmızı vurulma animasyonunun güzelliği olur bir de fps te 60 ı bulursa tabi. Ben de kaliteyi severim AAA oyunlarda ama iş fps e dönünce değişiyor.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
%80-90 yüklerde çalışan bir işlemci ki bu rivatuner static serverda oyunda bize simüle edilen yüktür. Arkada bir programa yük ayırması gerektiği için işlemci threadlerini sıkıştırır fazla yükte işlemci ısınabilir. Ki stok fandaysa kabul edilir sıcaklıkları geçer

Farway

80+ Silver
90 derece üstünde kullanılan bir işlemcinin uç bağlantıları, iletkenleri, yarı iletkenleri ve meta-alaşımları uzun vade kullanımda tekrar ediyorum uzun vade kullanımda gözle görülsün veya görülmesin aşınmaya sebebiyet verebilir. Stok fandaysa tabii ki.
90 dereceye ne olursa olsun çıkan bir işlemci sorunludur,sen gidip 5600 ü stok soğutucuda UV yapmadan kullanıyorsan ve işlemcinin o ısılara çıkmasına izin veriyorsan da sen sorunlusundur mantık basit dostum o yüzden şu anda işlemci ömründen bu durumda bahsetmek mantıksız.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
90 dereceye ne olursa olsun çıkan bir işlemci sorunludur,sen gidip 5600 ü stok soğutucuda UV yapmadan kullanıyorsan ve işlemcinin o ısılara çıkmasına izin veriyorsan da sen sorunlusundur mantık basit dostum o yüzden şu anda işlemci ömründen bu durumda bahsetmek mantıksız.
Tabii ki öyle ben o tarz bir senaryodan bahsediyorum kimse öyle kullanmaz. Ama dediğini yapmayan insanların senaryosu dediğim şekilde olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
GÖKHAN YILDIRIM
bu ama işlemcisi amd ryzen 5 4500
hocam işlemciyi 5600 den 4500 düşürüp 1200 kar yaptığınızı sanıyorsunuz ama gerçekte 4500 2000 tl 5600 4000 tl yani arada 2000 tl var 800 kazık yemişsin ne yazıkki senin yerinde olsam incehesaba işlemciyi değiştirmek istediğini söyle hiç olmassa 5500 al

Farway

80+ Silver
Tabii ki öyle ben o tarz bir senaryodan bahsediyorum kimse öyle kullanmaz. Ama dediğini yapmayan insanların senaryosu dediğim şekilde olur.
Onda da olacağı düşünürsek işlemci ısıyı düşürmek için frekans kesecek ve ısıyı düşürecek,fps droba neden olacaktır o yüzden yine o olası kullanıma ulaşılamaz normal bir kullanıcı için.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
Onda da olacağı düşünürsek işlemci ısıyı düşürmek için frekans kesecek ve ısıyı düşürecek,fps droba neden olacaktır o yüzden yine o olası kullanıma ulaşılamaz normal bir kullanıcı için.
Evet haklısınız. Katılıyorum. Her türlü bir performans baltalanıyor ama :D

Farway

80+ Silver
Top Bottom