vecaca
80+
- Reaksiyon skoru
- 73
Ram'i yazmamışsınız
Soğutucu nasıl kasa boyutlarına baksaydınız almadan
düzelttim şimdiKasa ram sogutucuyu gormeedim
güzel gelişmeler var"Aşağıdaki yanıt, OpenAI'nin ChatGPT adlı yapay zekâ modelinden alınan bilgilerle oluşturulmuştur."
RAM ve Anakart Uyumluluğu
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi anakartınız, DDR5 bellekleri desteklemektedir. Ancak, anakartın resmi QVL (Qualified Vendor List) listesinde yer almayan RAM'lerle uyumluluk garantisi verilmez.
Patriot Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5 RAM kullanıyorsunuz. Bu RAM, EXPO profili desteği sunarak, AMD platformlarında otomatik hız aşırtma (overclock) sağlar. Ancak, bazı kullanıcılar bu RAM'leri MSI B650 anakartlarında kullanırken, RAM'leri yan yana (örneğin, DIMM 1 ve DIMM 2) taktıklarında sistemin stabil çalışmadığını bildirmiştir. Bunun yerine, DIMM 1 ve DIMM 3 gibi slotları kullanarak çift kanal (dual channel) modunda stabil çalıştıkları belirtilmiştir.
Öneri: RAM'leri anakartın farklı slotlarına yerleştirerek (örneğin, DIMM 1 ve DIMM 3) sisteminizi test edin. Bu, stabiliteyi artırabilir.
Diğer Bileşen Uyumluluğu
- AMD Ryzen 7 9700X işlemciniz, AM5 soketini kullanmaktadır ve MSI B650 anakartınızla uyumludur.
- Galax RTX 5070 EX Gamer 12GB ekran kartı, PCIe 4.0 desteği sunar ve anakartınızın PCIe yuvasına uyum sağlar.
- Kioxia Exceria G2 1TB M.2 SSD ve Bitfenix BFG Gold 750W PSU bileşenleri de uyumludur.
- Lian Li Lancool III kasa, E-ATX form faktörünü destekler ve sisteminizin bileşenlerini rahatça barındırabilir.
- Thermalright Phantom Spirit 120 TL-C12B V2 soğutucu, AM5 soketiyle uyumludur ve işlemcinizi etkin bir şekilde soğutabilir.
Baya onceden almistim indirimi yakalayip guncel olarak almazdim zatenbos bos bekliyodu
ssd değişsen yeter hızı düşük birazMSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram (PVV516G60C30X2)
AMD Ryzen 7 9700X 3.80GHz 32MB AM5 TRAY İşlemci
Galax RTX 5070 EX Gamer 1-Click OC White 57NON7MDBVXW 192 Bit GDDR7 12 GB Ekran Kartı
Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 1 TB 2100/1700 MB/S M.2 SSD
Bitfenix BFG Gold 750W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı Güç Kaynağı
Lian Li Lancool III Beyaz RGB Mid-Tower E-ATX Gaming (Oyuncu) Kasa (G99.LAN3RW.00)
Thermalright Phantom Spirit 120 TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
sistemin tüm parçlarını aldım.Herhangi bir uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım baktığım da bulamadım anakart ve ram uyumsuzluğu olur mu özellikle o canımı sıkıyor kullanan biri var mı acaba