Neler Yeni

Sistem Upgrade Önerisi

Starliner

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Sadri ERCAN
Merhaba arkadaşlar,

Hali hazırda kullandığım sistem aşağıdaki gibidir;
  • İşlemci : Inter I5 11400F
  • Anakart : ASUS PRIME H510M-K
  • Ram : Kingston DDR4-3200 32Gb
  • Ekran Kartı : NVIDIA GeForce RTX 3060 12gb
  • Hdd : 500Gb NVMe

Oyun vb şeylerde sıkıntı yaşamıyorum lakin son zamanlarda Render ihtiyacım olduğu için render konusunda problem yaşıyorum.

Çok fazla bütçe harcamadan;

Sadece işlemci upgrade etmek yeterli olur mu?

Yoksa Anakart + işlemci + ram güncelleyip Rayzen 5600x gibi bir kombinasyon mu yapmak gerekiyor?

Teşekkürler

GodlyPain

80+ Bronze
Hocam ne tarz render? Çok para harcamadan demekle olmuyor bütçenizi tahmini olarak söyleyin

Starliner

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Sadri ERCAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ne tarz render? Çok para harcamadan demekle olmuyor bütçenizi tahmini olarak söyleyin
Saatler süren render değil hocam. Youtube videoları için intro vs. Özellikle after effects beni deli ediyor önbellekleme ve render da. Kaldıki render aldığım video süresi 10-15 saniye:) Çok para dan kastım zaten şuanki haliyle sistem iyi seviyede diye düşünüyorum işlemci hariç. Birkaç güncellemeyle daha iyi hale gelebilir mi manasında sordum. Bütçe 5-10k dşünebilirsin

Ek olarak bu sistemi monitör hariç satmak istesem, kaça satabilirim. fikir açısından. Kasa oldukça iyi hava akışı veriyor. Ek fanlar vs de taktım. Görseli ekte.

Ekler

• image_50427905.JPG
    image_50427905.JPG
    2.1 MB · Hit: 36

GodlyPain

80+ Bronze
Saatler süren render değil hocam. Youtube videoları için intro vs. Özellikle after effects beni deli ediyor önbellekleme ve render da. Kaldıki render aldığım video süresi 10-15 saniye:) Çok para dan kastım zaten şuanki haliyle sistem iyi seviyede diye düşünüyorum işlemci hariç. Birkaç güncellemeyle daha iyi hale gelebilir mi manasında sordum. Bütçe 5-10k dşünebilirsin
Hocam anakart ve işlemciyi değiştirin yeter. Ramler zaten iyi. Soğutucunuz var mı ısındığı için 11400f kasıyor olabilir. Yoksa normalde yetiyor kısa videolar için

Starliner

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Sadri ERCAN
Ek olarak
Hocam anakart ve işlemciyi değiştirin yeter. Ramler zaten iyi. Soğutucunuz var mı ısındığı için 11400f kasıyor olabilir. Yoksa normalde yetiyor kısa videolar için
Stok fan kullanıyorum. Dediğin sebepten dolayı da olabilir. Anakart ve işlemci , yanında soğutucu önerin var mı?
Birde sistem olarak satmak istesem piyasa fiyatı nedir, fikir açısından.

GodlyPain

80+ Bronze
Ek olarak

Stok fan kullanıyorum. Dediğin sebepten dolayı da olabilir. Anakart ve işlemci , yanında soğutucu önerin var mı?
Birde sistem olarak satmak istesem piyasa fiyatı nedir, fikir açısından.
14kya gider belki, oturduğun yere bağlı. Bazı bölgelerde pahalıya satabilirsin.

Kule tipi fan yeterli olacaktır coolermaster hyper 212 kullanıyorum işlemcim yükte 60i geçmez
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart ve işlemci upgrade konusunda daha bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir ben piyasadan biraz uzak kaldım

Starliner

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Sadri ERCAN
tmmdır. Teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri