Garbajosa
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 369
- İsim
- Kenan Çelik
Merhaba
Yeni yıl gelmeden sistemi yükseltmeyi düşünüyorum. Bu nedenle bir sepet hazırladım. onu değil şunu al diyeceğiniz bir öneri olursa duymak isterim.
Eski sistemimde;
Asus tuf b550 plus anakart
5600x işlemci
2x8gb ram
3070ti ekran kartı
asus rog 750w güç kaynağı vardı.
Ben bu sisteme rtx4080 aldım. Yakında eski ekran kartını elden çıkartıcam.
Şimdi sistemin geri kalanını amazonun vade farksız taksit avantajından yararlanarak yükselmek istiyorum.
Şöyle bir sepet yaptım;
FSP Hydro G Pro HG2-1000 1000W
AMD Ryzen 7 7800X3D
ASUS TUF Gaming X670E-PLUS
Gskill 2x16gb tz5 neo 6400mhz cl32 expo ram
Soğutucu olarak bir süre eski sıvı soğutucumu kullanıcam. Bu şekilde bu dörtlü 37k tutuyor.
Anakart biraz pahalı ancak m2 slotu açısından zengin bir anakart arıyorum. Ayrıca gen5 desteği olması da önemliydi.
Psu belki elimdeki yetecekti ancak atx3.0 desteği olmaması sebebiyle çok fazla kablo kalabalığı oluyor. O nedenle değiştirmek istedim. Ancak illa bu model olmak zorunda değil.
Yeni yıl gelmeden sistemi yükseltmeyi düşünüyorum. Bu nedenle bir sepet hazırladım. onu değil şunu al diyeceğiniz bir öneri olursa duymak isterim.
Eski sistemimde;
Asus tuf b550 plus anakart
5600x işlemci
2x8gb ram
3070ti ekran kartı
asus rog 750w güç kaynağı vardı.
Ben bu sisteme rtx4080 aldım. Yakında eski ekran kartını elden çıkartıcam.
Şimdi sistemin geri kalanını amazonun vade farksız taksit avantajından yararlanarak yükselmek istiyorum.
Şöyle bir sepet yaptım;
FSP Hydro G Pro HG2-1000 1000W
AMD Ryzen 7 7800X3D
ASUS TUF Gaming X670E-PLUS
Gskill 2x16gb tz5 neo 6400mhz cl32 expo ram
Soğutucu olarak bir süre eski sıvı soğutucumu kullanıcam. Bu şekilde bu dörtlü 37k tutuyor.
Anakart biraz pahalı ancak m2 slotu açısından zengin bir anakart arıyorum. Ayrıca gen5 desteği olması da önemliydi.
Psu belki elimdeki yetecekti ancak atx3.0 desteği olmaması sebebiyle çok fazla kablo kalabalığı oluyor. O nedenle değiştirmek istedim. Ancak illa bu model olmak zorunda değil.