Neler Yeni

Sistemde dengesizlik var mı arkadaşlar ?

Klugheit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Diyar Kantekin
Herkese selam. Uzun araştırmalar ve forumlar sonucu orta düzey bir PC topladım. (sanırım orta)
Fakat merak ettiğim şey bileşenlerin bir diğerinden dengesizce üst seviyede kalan bir tanesi var mı. Mesela mükemmel ekran kartı ama kıytırık işlemci gibi mantık olarak. Dikkatinizi çekeyim asıl merak ettiğim anakartın fazla ileri seviye olup olmaması. Type-C ve flash button dışında bir beklentim yok. Anlatabildiğimi düşünüyorum. Buyurun eser sizinle.

Uyumlu mu ? Gereksizce güçlü her hangi bir component var mı yoksa tam olması gerektiği gibi her component sahibiyle mi buluşmuş ?

sistem:
Anakart: TUF Gaming B550M-Plus (Wi-Fi)

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600

İşlemci soğutucusu: ID-Cooling SE-224-XT

Ekran kartı: PNY GeForce RTX 3060 12 GB XLR8 Gaming revel Epic-X RGB Dual fan Edition

Bellek: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16

Depolama: Samsung 980 Pro heatsink 1 TB PCI-e 4.0

Güç kaynağı: Corsair RM750X 80+ Gold 750W

Kasa: Cooler Master Masterbox TD500 mesh V2 (aşığım bu kansız kasaya)

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Lieutenant Anderson
PSU 650W olsa bile yeterli olurdu ancak ileriye dönük güzel bir hamle. Gayet uyumlu parçalar ben bir olumsuzluk göremedim

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Arda Çınar
Psu gayet yeterli ileriye dönük bir olumsuzluk yok gayet iyi bir sistem toplamişsin sağlıcakla kullan

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,738
İsim
Gtx 1090Tİ
Herkese selam. Uzun araştırmalar ve forumlar sonucu orta düzey bir PC topladım. (sanırım orta)
Fakat merak ettiğim şey bileşenlerin bir diğerinden dengesizce üst seviyede kalan bir tanesi var mı. Mesela mükemmel ekran kartı ama kıytırık işlemci gibi mantık olarak. Dikkatinizi çekeyim asıl merak ettiğim anakartın fazla ileri seviye olup olmaması. Type-C ve flash button dışında bir beklentim yok. Anlatabildiğimi düşünüyorum. Buyurun eser sizinle.

Uyumlu mu ? Gereksizce güçlü her hangi bir component var mı yoksa tam olması gerektiği gibi her component sahibiyle mi buluşmuş ?

sistem:
Anakart: TUF Gaming B550M-Plus (Wi-Fi)

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600

İşlemci soğutucusu: ID-Cooling SE-224-XT

Ekran kartı: PNY GeForce RTX 3060 12 GB XLR8 Gaming revel Epic-X RGB Dual fan Edition

Bellek: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16

Depolama: Samsung 980 Pro heatsink 1 TB PCI-e 4.0

Güç kaynağı: Corsair RM750X 80+ Gold 750W

Kasa: Cooler Master Masterbox TD500 mesh V2 (aşığım bu kansız kasaya)
Fiyat?

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,785
İsim
Eren Güven
YALUNUZ ÇOK PARA TUTAR BURASI

Klugheit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Diyar Kantekin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PSU 650W olsa bile yeterli olurdu ancak ileriye dönük güzel bir hamle. Gayet uyumlu parçalar ben bir olumsuzluk göremedim
Psu gayet yeterli ileriye dönük bir olumsuzluk yok gayet iyi bir sistem toplamişsin sağlıcakla kullan
Aga parçalar iddialı ve hiç yükseltme yapmayacağım için göt korkusundan yanmayacak, yansa bileşenlere zarar vermeyecek ve yurtdışı desteği sağlam bir marka olan corsairi seçtim. + Hocam bazı arkadaşlar bu sistemin fiyat performanstan çıktığını ve bu fiyata daha iyi sistem toplanabileceğini söylüyor ne düşünüyorsunuz ?

Belçika üzerinden satın alacağım 1200 Euro tutuyor kabaca 30K TL
YALUNUZ ÇOK PARA TUTAR BURASI
Monitör 2k olduğundan ekran kartını yüksek almak zorunda kaldım aga. Yoksa Asus dual falan alırdım. Diğer bileşenlerde işte tam performans yakalayayım falan derken gen 4 o bu şu fiyatları yükseldi tabi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Arda Çınar
Knk tam bir şey soylemeyeyim ama 30 k ya karne haftası olduğu için burada biraz daha uygun hazır sistemler bulabilirsin itopya vs mağazaları bir dolaş ondan sonra karar ver bence.

Klugheit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Diyar Kantekin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Knk tam bir şey soylemeyeyim ama 30 k ya karne haftası olduğu için burada biraz daha uygun hazır sistemler bulabilirsin itopya vs mağazaları bir dolaş ondan sonra karar ver bence.
işte sıkıntı şu ki yurtdışındayım bro. türkiyeden alamayacağım

Top Bottom