Neler Yeni

Sistemde ekran kartı algılanamadı sorunu masaüstü ACİL

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Bera Aydın
1729978321748.png
1729978816038.png
1729978852486.png
1729978866394.png
1729978905656.png

yaşadığım bütün sorunlar aldığım bütün hatalar burda . bu sorunun çözümü nedir yardım edin (arada bir ekrankartının fanları dönüyo sonra duruyo) (yanık kokusu gelmiyor)yardım edin

Shourd

80+ Gold
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
yaşadığım bütün sorunlar aldığım bütün hatalar burda . bu sorunun çözümü nedir yardım edin (arada bir ekrankartının fanları dönüyo sonra duruyo) (yanık kokusu gelmiyor)yardım edin
anakartı ikinci el mi aldın biosunda sıkıntı olabilir ilk olarak en basit çözümü dene ddu ile driver silmeye çalış ardından kurmayı dene güvenli modda ve bu ne zamandan beri ne yaptıktan sonra olmaya başladı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Bera Aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakartı ikinci el mi aldın biosunda sıkıntı olabilir ilk olarak en basit çözümü dene ddu ile driver silmeye çalış ardından kurmayı dene güvenli modda ve bu ne zamandan beri ne yaptıktan sonra olmaya başladı?
Hayır sıfır.Bilgisayarı alalı 1 yıl olcak biosu hiç güncellemedim korkuyorum açıkçası ,tam güncellenirken elektrik falan giderse bişey oluyormuş ama yapmak zorundayım galiba , biosu nasıl güncelleyeceğimi ve ddu için güvenli modu nasıl yapacağımı bilmiyorum . Ne zamandan beri … tam olarak bilmiyorum çünkü uzun zamandır sadece Web’de dolaşıyorum yani oyun oynamıyordum ama 1-2 haftadır masaüstünde faremi oynatırken kasıyordu .işte sonra güncellemeye çalıştım başarısız dedi dün bir oyun girdim 2 fps sonra gpu tweak hata . Çözüm aradım bulamadım herkes armoni crate den gpu ya bişeyler yapıyor ama bende o sekme yok . Yardım edersen çok sevinirim sorun fiziksel mi yoksa yazılımsal mı pc ekran kartını görmüyor . Bana mesaj yazdığın için teşekkürler

K.R.A.T.O.S

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Elvan Emircan
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Donanım
Instagram
emrcn.exe
Hayır sıfır.Bilgisayarı alalı 1 yıl olcak biosu hiç güncellemedim korkuyorum açıkçası ,tam güncellenirken elektrik falan giderse bişey oluyormuş ama yapmak zorundayım galiba , biosu nasıl güncelleyeceğimi ve ddu için güvenli modu nasıl yapacağımı bilmiyorum . Ne zamandan beri … tam olarak bilmiyorum çünkü uzun zamandır sadece Web’de dolaşıyorum yani oyun oynamıyordum ama 1-2 haftadır masaüstünde faremi oynatırken kasıyordu .işte sonra güncellemeye çalıştım başarısız dedi dün bir oyun girdim 2 fps sonra gpu tweak hata . Çözüm aradım bulamadım herkes armoni crate den gpu ya bişeyler yapıyor ama bende o sekme yok . Yardım edersen çok sevinirim sorun fiziksel mi yoksa yazılımsal mı pc ekran kartını görmüyor . Bana mesaj yazdığın için teşekkürler
Ddu yükleyin hocam pc yeniden başlatırken ahifte basılı tutun baatma seçeneklerinden güvenli modda açın pc yi açildiginda ddu yu açın ve kart nvidia ise nvidia amd ise amd yi silin Kartı sök tak deneyin oksitlenme olmuştur belki

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Bera Aydın
Ddu yükleyin hocam pc yeniden başlatırken ahifte basılı tutun baatma seçeneklerinden güvenli modda açın pc yi açildiginda ddu yu açın ve kart nvidia ise nvidia amd ise amd yi silin Kartı sök tak deneyin oksitlenme olmuştur belki
Ddu yu yarın deneyeceğim teşekkürler ama 1 yılda oksitlenme olurmu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Bera Aydın
hepsini yaptım ama hiçbirşey değişmedi hocam .yapabileceğim başka birşeyler var mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
MUSTAFA TAŞBENT
hocam bir link bırakacağım okuyun baya faydalı ddiğer arkadaşlarımızn da dediği gibi öncelikle mainboard update deneyin eğer olmaz ise de gpu resetleme ile alakalı bir link bırakacağım 5 tane yöntem var pc hocasının sitesi zaten

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Bera Aydın
hocam bir link bırakacağım okuyun baya faydalı ddiğer arkadaşlarımızn da dediği gibi öncelikle mainboard update deneyin eğer olmaz ise de gpu resetleme ile alakalı bir link bırakacağım 5 tane yöntem var pc hocasının sitesi zaten
powershell ile denedim
görüntü bağdaştırıcıları geldi ama şu şekil
1730132431464.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
MUSTAFA TAŞBENT
Klavyenin sol tarafındaki Win tuşuna basarak açılan sekmeye “aygıt yöneticisi” yazın ve enter tuşuna basın. Ardından aşağıdaki görselde olduğu gibi “görüntü bağdaştırıcıları” sekmesine gelerek tıklayın.

Sonrasında açılan sekmede ekran kartı modeliniz yazacak.

ekran karti resetleme aygit yoneticisi

Ekran kartına sağ tıklayarak “cihazı devre dışı bırak” deyin ve 30 saniye kadar bekleyin. Bu sürede ekranınız bir kaç defa gidip gelecek ve siyahlaşacaktır.

İşlem tamamlandıktan sonra tekrar ekran kartı modeline sağ tıklayarak “cihazı etkinleştir” deyin. Yine ekran bir kaç sefer gidip gelecek endişe etmeyin.

ekran karti resetleme aygit yoneticisi 2

İşlem tamamlandıktan sonra ufak bir kontrol yaparak sorunun gidip gitmediğini tespit etmeye çalışın. Eğer sorun devam ediyorsa, aşağıdaki adımı uygulamaya geçin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama sorun var nvidia ekran kartı gözükmüyor hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Bera Aydın
Klavyenin sol tarafındaki Win tuşuna basarak açılan sekmeye “aygıt yöneticisi” yazın ve enter tuşuna basın. Ardından aşağıdaki görselde olduğu gibi “görüntü bağdaştırıcıları” sekmesine gelerek tıklayın.

Sonrasında açılan sekmede ekran kartı modeliniz yazacak.

ekran karti resetleme aygit yoneticisi

Ekran kartına sağ tıklayarak “cihazı devre dışı bırak” deyin ve 30 saniye kadar bekleyin. Bu sürede ekranınız bir kaç defa gidip gelecek ve siyahlaşacaktır.

İşlem tamamlandıktan sonra tekrar ekran kartı modeline sağ tıklayarak “cihazı etkinleştir” deyin. Yine ekran bir kaç sefer gidip gelecek endişe etmeyin.

ekran karti resetleme aygit yoneticisi 2

İşlem tamamlandıktan sonra ufak bir kontrol yaparak sorunun gidip gitmediğini tespit etmeye çalışın. Eğer sorun devam ediyorsa, aşağıdaki adımı uygulamaya geçin.
hocam orda yazan benim ekran kartı değil ki

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
MUSTAFA TAŞBENT
Bilgisayarda metin komutları girmek için kullandığımız PowerShell’i yönetici olarak çalıştırarak başlatmamız gerekiyor. Bunun için şu adımları izleyin:

• Klavyenin solundaki Win tuşuna basarak arama kısmına PowerShell yazın.
  • Çıkan sonuca sağ tıklayarak “yönetici olarak çalıştır” deyin.
ekran karti resetleme 6

Şimdi geldik komut girme adımına. Birebir aynısını yazmanız lazım yoksa çalıştırmaz. Onun için şu komutu alıp kopyalayabilirsiniz:

pnputil /enum-devices /class Display
Ardından Enter tuşuna basın. Aşağıdaki gibi ekran kartınızın detaylarını listeleyecek. Büyük küçük harf ve boşluklara duyarlı olduğu için aynısını yazmanız lazım.

ekran karti resetleme 7

Şimdi yukarıda Instance ID: yazan bölümdeki kimliği mouse ile seçerek Ctrl + C ile kopyalıyoruz. Aşağıda işaretledim.

ekran karti resetleme 8

Son işlem olarak ekran kartı resetleme için grafik sürücüsünü yeniden başlatma komutu giriyoruz. Yine bir kaç saniye ekran gidip gelebilir. Siyah ekrana dönecektir.

Komut şöyle olmalı;

pnputil /restart-device
Yukarıdaki komutu yazdıktan sonra önceden kopyaladığımız Instance ID bölümündeki GPU kimliğini tırnak işareti içinde yazıp Enter tuşuna basıyoruz. Yani son hali şöyle olmalı;

pnputil /restart-device “PCI\VEN_10DE&DEV_2216&SUBSYS_38961462&REV_A1\4&1c3d25bb&0&0019”
Tırnak işareti içerisinde yazılan kimlik benim kendi bilgisayarımdaki GPU’ya ait. Siz kendi kodunuzu buraya koymanız gerekir.

ekran karti resetleme 9

hocam bir de bunu denesene bi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Bera Aydın
hocam sen ne adamsın be çok teşekkürler oldu galiba ilk başta powershell ile denedim olmadı şimdi cru ile oldu sana çok teşekkür ederim diğer yardım eden arkadaşlarada teşekkür ederim eyw
1730133039873.png

Top Bottom