Sistemim potansiyel performansının altında kalıyor.

Reaksiyon skoru
0
Sistem Bilgilerim:

• İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: MSI X870E
  • Ekran Kartı: ASUS TUF RTX 5080 O16G Gaming
  • RAM: Kingston 64GB DDR5 6000MHz CL30
  • Depolama: Samsung 990 EVO Plus 2TB NVMe
  • Sıvı Soğutma: NZXT Kraken Elite 360 AIO
  • Güç Kaynağı: NZXT C1200 Gold 1200W
  • Kasa: NZXT H9 Elite Mat Siyah
  • Monitör: ASUS ROG Swift PG27AQDP 480Hz WOLED (testlerde 1080p ve 1440p kullanıldı)
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro
  • NVIDIA Sürücü: 580.88 Game Ready (31 Temmuz 2025)

Yaşadığım Sorunlar:

1. CS2 Performansı:
    • Yaptığım testlerde FPS değerlerim, internette gördüğüm aynı sistem / ayar testlerinden daha düşük çıkıyor.
    • Tüm testler aynı harita ve benzer senaryoda yapıldı, sistem sıcaklıkları normal.
    • Oyun sırasında hiçbir thermal throttling veya CPU/GPU kullanım problemi gözlemlemedim.
  2. BIOS Boot Süresi:
    • Sistem açılışında BIOS ekranı yaklaşık 20 saniye sürüyor.
    • Bu kadar yüksek POST süresinin normal olup olmadığını ve nasıl kısaltabileceğimi öğrenmek istiyorum.

CS2 Benchmark Sonuçları (VProf Ortalamaları):
      Ayar Modu / ÇözünürlükAvg FPSP1 (1% Low)FrameTime
      Low 1080p822.43278.001.22 ms
      Optimal 1080p712.83255.801.40 ms
      High 1080p471.40240.632.12 ms
      High 2K351.87202.832.84 ms
      📌 Notlar:
      • P1 = 1% low FPS değeri
      • FrameTime = Kare başına gecikme süresi (ms)
      • Tüm testlerde aynı NVIDIA sürücüsü, aynı harita ve aynı koşullar kullanıldı.

Yardım İstediğim Konular:
      1. İnternetteki aynı sistem testlerine göre FPS’nin daha düşük çıkmasının sebebi ne olabilir?
      2. CS2 için FPS’yi artıracak ek optimizasyonlar var mı (Windows ayarları, NVIDIA kontrol paneli, BIOS ayarları vs.)?
      3. BIOS POST süresini 20 saniyeden daha aşağıya çekmek mümkün mü, hangi ayarlara bakmam gerekir?

Son düzenleme:
RAM'ler her açılışta train ediliyorsa ve 4 stick 16gb ise 20 saniye post onunla alakalıdır muhtemelen.
FPS için: PBO açık-ramler anakarttan expo 6000 set-xbox/geforce experience (alt z alt g vb.) kapalı mı? CPU-GPU ne kadar kullanılıyor afterburner vs ile baktın mı gpu %99 ve cpu da benchmark dediğin videolardaki gibi olması lazım.

"internette gördüğüm aynı sistem / ayar testlerinden daha düşük çıkıyor." kaynakları paylaşabilir misin? benchmark haritası değerleriyle kendi değerlerini karşılaştır molotoflu bir de.

Ayrıca riskli olmak ve doğacak zaralrarı göz önünde bulundurarak ReviOS gibi sıfır windows bloat sürümleri düşünebilirsin. YTD ama etkili.

RAM'ler her açılışta train ediliyorsa ve 4 stick 16gb ise 20 saniye post onunla alakalıdır muhtemelen.
FPS için: PBO açık-ramler anakarttan expo 6000 set-xbox/geforce experience (alt z alt g vb.) kapalı mı? CPU-GPU ne kadar kullanılıyor afterburner vs ile baktın mı gpu %99 ve cpu da benchmark dediğin videolardaki gibi olması lazım.

"internette gördüğüm aynı sistem / ayar testlerinden daha düşük çıkıyor." kaynakları paylaşabilir misin? benchmark haritası değerleriyle kendi değerlerini karşılaştır molotoflu bir de.

Ayrıca riskli olmak ve doğacak zaralrarı göz önünde bulundurarak ReviOS gibi sıfır windows bloat sürümleri düşünebilirsin. YTD ama etkili.
Ramler iki stick, aralarında boşluklu takılı doğru biçimde yani. Xbox'ın her türlü zımbırtısı kapalı. Geforce experience'in klip özelliği açıktı kapatınca 2k optimal ayarlarda 537'den 641'ye çıktı. En düşük fps ise 246'dan 259'a çıktı. Ramler için bios ekranına girip 6000mhz'e çıkarttım. Yine de oyunda fps dışında bazen mikro takılmalar oluyor. Lag gibi ama lag değil ping değerlerinde sorun yok, ethernet takalı ve ping zaten her zaman stabil. Onun dışında dediğiniz hiçbir şeyi bilmiyorum ve anlamadım. Bilgisayarı İtopya'dan yeni aldım bios vs. her şeyin güncel olduğunu umuyorum. Aynı benchmark haritasını kullandım ve bire bir söylediği ayarları yaptım 1080 çözünürlükte. Baz aldığım video:

Ramler iki stick, aralarında boşluklu takılı doğru biçimde yani. Xbox'ın her türlü zımbırtısı kapalı. Geforce experience'in klip özelliği açıktı kapatınca 2k optimal ayarlarda 537'den 641'ye çıktı. En düşük fps ise 246'dan 259'a çıktı. Ramler için bios ekranına girip 6000mhz'e çıkarttım. Yine de oyunda fps dışında bazen mikro takılmalar oluyor. Lag gibi ama lag değil ping değerlerinde sorun yok, ethernet takalı ve ping zaten her zaman stabil. Onun dışında dediğiniz hiçbir şeyi bilmiyorum ve anlamadım. Bilgisayarı İtopya'dan yeni aldım bios vs. her şeyin güncel olduğunu umuyorum. Aynı benchmark haritasını kullandım ve bire bir söylediği ayarları yaptım 1080 çözünürlükte. Baz aldığım video:
1440p 641 gayet iyi daha fazlası zor zaten. Aşağıda 9800X3D ve 7800X3D için paylaşıyorum bahsettiğiniz aralıkta.

(7800X3D zaten ama daha düşük)

MSI Afterburner ile GPU ve CPU kullanımlarını inceleyebilirsiniz oyun içinde. Genelde örnek veriyorum %30 CPU utilize olur %99 gibi bir GPU görmeniz gerekir.

BIOS güncel olmayabilir. Lütfen kontrol edin, BIOS'un kendisi bile bu tarz sorunlara neden olabiliyor.

Ayrıca paylaştığınız videoda eleman 1024x768 her şey LOW'da oynuyor competitive 10:35'te 1080p'de AVG 600 FPS alıyor. Benim aklıma stutter kısmı takıldı sadece an itibariyle o da artık Vanguard olur BIOS olur bir şeyden bile olabilir. Internetinizde packet loss var mı yok mu bilmiyorum ping düşük olur hatta noise fazladır paket kaybolur vs.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,945
Üyeler
183,922
Son üye
haredur
Geri