Neler Yeni

Sistemim ReSize BAR destekliyor mu?

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Bunda korkulacak bir şey yokki hocam. 2 tane ayar açacaksın o kadar.

1) BIOS güncelledikten sonra XMP'yi aktif et hocam. TPM 2.0 otomatik açılması gerek. Belki Secure Boot açılmayabilir. Onu da Advanced Modda iken sol taraftaki Settings butonuna bas tekrardan. Seçeneklerde Advanced sekmesine bas. Gelen seçeneklerde Windows OS Configuration olacak. Sistem UEFI değilse sadece UEFI ayarla ve kaydedip çık. Ondan sonra tekrardan o sayfaya gir ve o sayfanın alt tarafında Secure Boot aktif olacak. Oradan açık olup olmadığını kontrol et. Eğer aktif değilse aç ve kaydedip çık.
2) Tekrardan BIOS'a gir hocam. F7 tuşu ile Advanced Moda geç. Geçtikten sonra sol taraftaki Settings butonuna tıkla. Gelen seçeneklerde Advanced yazanı seç. Gene seçenekler gelecek oradan PCI Subsystem Settings'e gir ve gelen ekranda Above 4G ve Smart Access Memory yazanı Enabled yapıp kaydedip çık. (Belki bu ayarlar otomatik açık gelebilir.)

- Windows 11 kurduktan sonra chipset ve ekran kartı sürücünü kurman yeterli kalanlarını Windows Update halleder.
- Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinden bilgisayarı Yüksek Performans olarak ayarla.
İki tane xmp var burada xmp profil 1 ile profil 2 hangisi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Profil 1 olan. Bunu seçtikten sonra MHz'yi gene de kontrol et.
Emre ben girdim şimdi xmp açtım daha sonra Advanced geçtim TPM için orada csm mode UEFİ yazıyor sonra secure boot geçtim orada enabled yazıyor altta ki secure boot mode standart yazıyor fakat resize bar ayarı yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Emmree

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Emre ben girdim şimdi xmp açtım daha sonra Advanced geçtim TPM için orada csm mode UEFİ yazıyor sonra secure boot geçtim orada enabled yazıyor altta ki secure boot mode standart yazıyor fakat resize bar ayarı yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Emmree
2. adımda yazdığım PCI Subsystem Settings'e girip fotoğraf atar mısın? Smart Access Memory olarak geçmesi gerek adının.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,403
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Sistemin destekliyor bende de i5 10400F + B560P ikilisi var, BİOS`dan açabiliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,992
Üyeler
168,719
Son üye
Hakan Aslan
Top Bottom