Neler Yeni

Sistemim stabil değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emrehan
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır uğraşıyorum bilgisayarımda değiştirmediğim tek parça SSD kaldı neyi yanlış yapıyorum bir türlü anlamadım ama bazı oyunlarda sürekli takılma yaşıyorum. Örneğin BF5 ilk açıldığında yoğun olmak üzere oyunda gitmediğim bölgelere gittikçe sürekli takılıyor. Ekran kartım 2080 SUPER haliyle darboğaz var 1080p de fakat GTA 5 oynadığımda gram takılma donma yok GPU isterse %50 kullansın yine stabil. Yine aynı şekilde NFS Payback' te de aynı sorunu çok sık olmasa da yaşıyorum. Çoğu test videosunda izliyorum PC de darboğaz olsa bile hiç bir oyunda takılma olmuyor sadece GPU kullanımı düşük oluyor onun dışında gayet akıcı ve stabil. Ama ben ne yaptım ne ettiysem çözemedim artık kafayı bozmak üzereyim. Her şey güncel Windows, sürücüler, BIOS. Gerçekten tecrübeli anlayan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. (4k 2k 1080p denedim. OC yaptım denedim, OC kapattım, XMP açtım, XMP kapattım, ısı değerleri normal.)

RYZEN 5 2600 (4.1 GHz veya Stok fark etmiyor)
MSI X570 EDGE WİFİ
G.SKILL 3600Mhz cl18
HYPERX Fury 480GB
COUGAR BXM 850
GIGABYTE 2080 SUPER

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,942
İsim
Mert Metshi
SSD Adata mı?

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır uğraşıyorum bilgisayarımda değiştirmediğim tek parça SSD kaldı neyi yanlış yapıyorum bir türlü anlamadım ama bazı oyunlarda sürekli takılma yaşıyorum. Örneğin BF5 ilk açıldığında yoğun olmak üzere oyunda gitmediğim bölgelere gittikçe sürekli takılıyor. Ekran kartım 2080 SUPER haliyle darboğaz var 1080p de fakat GTA 5 oynadığımda gram takılma donma yok GPU isterse %50 kullansın yine stabil. Yine aynı şekilde NFS Payback' te de aynı sorunu çok sık olmasa da yaşıyorum. Çoğu test videosunda izliyorum PC de darboğaz olsa bile hiç bir oyunda takılma olmuyor sadece GPU kullanımı düşük oluyor onun dışında gayet akıcı ve stabil. Ama ben ne yaptım ne ettiysem çözemedim artık kafayı bozmak üzereyim. Her şey güncel Windows, sürücüler, BIOS. Gerçekten tecrübeli anlayan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. (4k 2k 1080p denedim. OC yaptım denedim, OC kapattım, XMP açtım, XMP kapattım, ısı değerleri normal.)

MSI X570 EDGE WİFİ
G.SKILL 3600Mhz cl18
HYPERX Fury 480GB
COUGAR BXM 850
GIGABYTE 2080 SUPER
Darboğaz olan bir sisteme stabil denemez.

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123

MSI X570 EDGE WİFİ
G.SKILL 3600Mhz cl18
HYPERX Fury 480GB
COUGAR BXM 850
GIGABYTE 2080 SUPER
Stabil değil diyorsun hiç parçalara bakmadın mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

revanier gerçekten gtx 580 custom soğutma yaptın mı

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Kartı aldığım arkadaş orjinal hava soğutmayı çıkartıp sıvı soğutma bloğu taktırmış ama custom bir sistem yapmayı düşünüyorum evet.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emrehan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci ısındığı için mhz düşürüyor olabilir
Isı değerlerinin normal olduğunu belirtmiştim yine de teşekkürler

sistem özelliklerini yazdım 🙂

4k da darboğaz söz konusu değil 4k da test ettim yine aynı

Ne gibi anlamadım. Yani sana göre uyumlu mu yoksa niye stabil seçmedin mi demek istedin

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Isı değerlerinin normal olduğunu belirtmiştim yine de teşekkürler

sistem özelliklerini yazdım 🙂

4k da darboğaz söz konusu değil 4k da test ettim yine aynı
SSD'ye sağlık testi ve error scan yapın.

herkesiöldür31

80+ Bronze
Darboğaz sadece oyunlarda FPS'e etki ediyor. Konuyla alakası yok.

Sistemim stabil derken neyi kastettiğini hâlâ anlamadım. Anladığım kadarıyla bazı oyunlarda takılma yaşıyorsun. RAM'inin kaç GB olduğunu yazmamışsın 2x8 mi?

SSD'nin S.M.A.R.T verilerini paylaşır mısın?

Her şeyi stok haline çekip sadece BIOS'tan "XMP" ayarını aç.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emrehan
Darboğaz sadece oyunlarda FPS'e etki ediyor. Konuyla alakası yok.

Sistemim stabil derken neyi kastettiğini hâlâ anlamadım. Anladığım kadarıyla bazı oyunlarda takılma yaşıyorsun. RAM'inin kaç GB olduğunu yazmamışsın 2x8 mi?

SSD'nin S.M.A.R.T verilerini paylaşır mısın?

Her şeyi stok haline çekip sadece BIOS'tan "XMP" ayarını aç.
Ahh unutmuşum 8x2 dual olarak çalışıyor 3200mhz cl16 olarak stabil çalışıyor xmp mavi ekrana sebep oluyor. Stok şekilde de denedim sadece xmp de denedim yine olmadı

1628283670964.png

herkesiöldür31

80+ Bronze
Ahh unutmuşum 8x2 dual olarak çalışıyor 3200mhz cl16 olarak stabil çalışıyor xmp mavi ekrana sebep oluyor. Stok şekilde de denedim sadece xmp de denedim yine olmadı

Alıntıyı görüntüle
Değerleri ondalık yapın.

Ek olarak RAM'lere Memtest yapın. XMP açılmıyorsa bir sıkıntısı vardır. 🤨

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,604
Üyeler
166,407
Son üye