Neler Yeni

Sistemimde sizce sorun var mı_?

EGIsaac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Emir GÜZEL
Arkadaşlar selam, kasa topluyorum parçalarımı seçtim, sipariş öncesi emin olmak adına sormak istiyorum sizlere, genel olarak iş ve oyun olarak kullanacağım bir bilgisayar ara sıra ağır projeler vs... parçalarım bunlar,

Intel Core i9 13900K,
ASUS PRIME PRIME Z790-P-CSM 7200MHz(OC) DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart,
GIGABYTE GeForce RTX 4070 Gaming OC 12GB GDDR6X DLSS 3 192 Bit Ekran Kartı,
Rampage PROLIX PSU850W 80+ ARGB Fan+Kontrolcü Manyetik Temperli Camlı Mesh ATX Mid Tower Gaming Kasa,
Rampage HELIOS C17 ARGB Sıcaklık Göstergeli 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu,
MSI 1TB SPATIUM M570 HS Gen5x4 NVMe 2.0 3D NAND M.2 2280 SSD (9500MB Okuma / 8500MB Yazma),

Fikriniz nedir sistem ile ilgili?

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Rampage olmamış.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
öneri var mı hocam?
Kasaya lian li, asus flaan bakın. Aklımda yok ama kaliteli marka olsun. Psu yu asus alabilirsiniz veya fsp. Şu an müsait değilim. Güzel öneri verememiş olabilirim. Forumdaki arkadaşlar yardımcı olurlar.

EGIsaac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Emir GÜZEL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasaya lian li, asus flaan bakın. Aklımda yok ama kaliteli marka olsun. Psu yu asus alabilirsiniz veya fsp. Şu an müsait değilim. Güzel öneri verememiş olabilirim. Forumdaki arkadaşlar yardımcı olurlar.
anladım hocam teşekkürler

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
614
İsim
Batuhan
Kasa ve psu için ayırabileceğin bütçe nedir?

EGIsaac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Emir GÜZEL
hocam şu şekilde, 70.000TL bütçem var toplam, kasa,psu,sıvı soğutmayı listeden çıkarınca diğer parçaların toplamı 64.000TL yapıyor, 6-7 bin tl daha çıkabilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemci 19.000 tl, ekran kartı 24.000 tl ram 5100tl, ssd 6500tl, anakart 8900tl total 63.500

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
614
İsim
Batuhan
hocam şu şekilde, 70.000TL bütçem var toplam, kasa,psu,sıvı soğutmayı listeden çıkarınca diğer parçaların toplamı 64.000TL yapıyor, 6-7 bin TL daha çıkabilirim

işlemci 19.000 TL, ekran kartı 24.000 TL ram 5100tl, ssd 6500tl, anakart 8900tl total 63.500

Sıkıntılı bir bütçe sana şöyle söyleyeyim rampage markasını bu bütçeler için önermeyiz çünkü üst düzey bir sistemde kullandığın çok kaliteli olmayan giriş seviye marka. Kasa olarak arkadaş belirtmiş Lian Li marka olabilir. Lian Li 216 stok durumu nedir bilmiyorum onu önerebilirim. 360mm destekli. Eğer 360 mm sıvı soğutma alacaksan kasada 360mm destek bulunmak zorunda. Kasa markaları olarak Lian Li, Asus, MSI, Cooler Master, Sharkoon, Deepcool gibi markalara bak. Psu işin en önemli parçası bronz sertifikalı benim önerim MSI MAG BN serisi veya FSP Pro modelleri. Silverstone veya Deepcool PK seriside olabilir. Sen bütçene göre bu saydığım markalar içinde beğendiğin 360 mm destekli bir kasa seç ve bütçe dahilinde yine söylemiş olduğum markalardan PSU bul konuya at tekrar bakalım. Ben sadece bir model önerip geçmeyeceğim kasa falan senin beğendiğin birsey olsun sonuçta sistemi sen kullanacaksın biz değil.

EGIsaac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Emir GÜZEL
Sıkıntılı bir bütçe sana şöyle söyleyeyim rampage markasını bu bütçeler için önermeyiz çünkü üst düzey bir sistemde kullandığın çok kaliteli olmayan giriş seviye marka. Kasa olarak arkadaş belirtmiş Lian Li marka olabilir. Lian Li 216 stok durumu nedir bilmiyorum onu önerebilirim. 360mm destekli. Eğer 360 mm sıvı soğutma alacaksan kasada 360mm destek bulunmak zorunda. Kasa markaları olarak Lian Li, Asus, MSI, Cooler Master, Sharkoon, Deepcool gibi markalara bak. Psu işin en önemli parçası bronz sertifikalı benim önerim MSI MAG BN serisi veya FSP Pro modelleri. Silverstone veya Deepcool PK seriside olabilir. Sen bütçene göre bu saydığım markalar içinde beğendiğin 360 mm destekli bir kasa seç ve bütçe dahilinde yine söylemiş olduğum markalardan PSU bul konuya at tekrar bakalım. Ben sadece bir model önerip geçmeyeceğim kasa falan senin beğendiğin birsey olsun sonuçta sistemi sen kullanacaksın biz değil.
çok teşekkür ederim, parçaları bulup tekrardan buradan cevap vereceğim

KomtanKrang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Yücel
Discord
KomtanKrang#1018
veya bütçe yetmiyorsa https://www.amazon.com.tr/dp/B0BTY1JTYM

EGIsaac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Emir GÜZEL
hocam psu için 750w yeterli mi sizce?

veya bütçe yetmiyorsa https://www.amazon.com.tr/dp/B0BTY1JTYM
yardımınız için teşekkür ederim hocam

KomtanKrang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Yücel
Discord
KomtanKrang#1018
hocam psu için 750w yeterli mi sizce?

yardımınız için teşekkür ederim hocam
fiyat toplamadım ama aşşağı yukarı bütçen kadar oluyor daha iyisi toplanabilir mi sanmıyorum

Top Bottom