Neler Yeni

Sistemimden tam verim alamadığımı düşünüyorum.

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
yaptım no errors detected dedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

o derece etkilermiki
SSD Sorunları droplara yol açabilmektedir. Drop yaşadığınız oyun ve windows nereye kurulu?

Memtest bu kadar kısa süremez? https://www.technopat.net/2020/07/04/memtest86-bozuk-ram-test/ Burdaki adımları yapın orjinal Memtest budur. Uzun sürebilir ama ona göre.
3 Saat falan sürüyor ortalama.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
cihangir ekinci
SSD Sorunları droplara yol açabilmektedir. Drop yaşadığınız oyun ve windows nereye kurulu?

3 Saat falan sürüyor ortalama.
oyunlarda windowsda ssd de kurulu bu ssd haricinde bide 1 tb had diskim var

Memtest bu kadar kısa süremez? https://www.technopat.net/2020/07/04/memtest86-bozuk-ram-test/ Burdaki adımları yapın orjinal Memtest budur. Uzun sürebilir ama ona göre.
tamamdır öyle yapayım o zaman

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
HD Tune indirerek ''Error Scan'' kısmından ''quic scan'' isimli kutucuktan tiki kaldırın. Daha sonrasında ''Start'' diyerek testi başlatın ve bitmesini bekleyin. Kırmızı ve Sarı kutucuk çıkmaz ise SSD problemi değildir. ( Uzun sürebilir bitene kadar bekleyin )

Yeşil : Tamam
Sarı : Şüpheli
Kırmızı : Hasarlı

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
cihangir ekinci
HD Tune indirerek ''Health'' kısmından ''quic scan'' isimli kutucuktan tiki kaldırın. Daha sonrasında ''Start'' diyerek testi başlatın ve bitmesini bekleyin. Kırmızı ve Sarı kutucuk çıkmaz ise SSD problemi değildir. ( Uzun sürebilir bitene kadar bekleyin )

Yeşil : Tamam
Sarı : Şüpheli
Kırmızı : Hasarlı
quic scan diye bir seçenek bulamadım ama

error scan da quic scan vardı onu kaldırıp testi başlattım

Ekler

• df.png
    df.png
    15.7 KB · Hit: 46

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3

error scan da quic scan vardı onu kaldırıp testi başlattım
Pardon karıştırmış olmalıyım. Error Scan sekmesindeydi sanırsam dediğim tarama.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
cihangir ekinci

Ekler

• sda.png
    sda.png
    22.2 KB · Hit: 52
Son düzenleme:

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
evett ordan tiki kaldırıp başlattım taramayı bitmesini bekliyorum bitince tekrardan yazarım.Şimdiden teşekkürler.

sonuç bu
Hmm, anlaşılan SSD sorunu değilmiş. Virüs taraması yapabilir misiniz? Eset öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
cihangir ekinci
Hmm, anlaşılan SSD sorunu değilmiş. Virüs taraması yapabilir misiniz? Eset öneririm.
Tamamdır onu da yapayım

63 Derece sıcaklık var iyi aslında ama. Memtest yaparmısınız belleklerde sorun varmı görelim.
Sonuç bu kapatıyımmı?

eset nod32 denmi bahsediyorsun?

Ekler

• IMG20210407183151.jpg
    IMG20210407183151.jpg
    2.7 MB · Hit: 47
Son düzenleme:

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Can Uzay
kanka sistem gayet iyi fakat anakarttanmı sorun anlamadım neden böyle oluyor eğer sorun anakarttaysa bunu anlama şansımız varsa satıp b450 alırım
Sistemin kötü değil zaten de 2600 ile 5600x arasında ve anakartlar arasında dağlar kadar fark var. Ekran kartını mining için kullanmıyorsan fırsatı değerlendir uçuk fiyatlara sat bence :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
cihangir ekinci
Sistemin kötü değil zaten de 2600 ile 5600x arasında ve anakartlar arasında dağlar kadar fark var. Ekran kartını mining için kullanmıyorsan fırsatı değerlendir uçuk fiyatlara sat bence :D
tamamdır değerlendireceğim kanka teşekkürler :)

yaptım sorun bulmadı.Günlüğe girince orda tüm dosyalar turuncu gözüküyordu yanında da açılamıyor yazıyordu

Ekler

• se.png
    se.png
    42 KB · Hit: 59

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
tamamdır değerlendireceğim kanka teşekkürler :)

yaptım sorun bulmadı.Günlüğe girince orda tüm dosyalar turuncu gözüküyordu yanında da açılamıyor yazıyordu
Sistem ne kadarlık? ve 2. el pazarından alınan herhangi bir parça var mı?
(Zaman olarak)

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
İşlemci:Ryzen5 2600
Anakart: gigabyte A320 s2h
Ram:GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 x2
Ekrankartı:SAPPHIRE Radeon RX 5500 XT NITRO+ OC 8GB GDDR6 128 Bit
Kasa:Rampage Hero (psu kasanın kendi psusu 650 watt)
Sistemimden her türlü oyunu oynuyorum fakat en basitinden valorantta orta/düşük grafiklerde bile sürekli drop yiyorum 80 90 fps değerlerine düştüğü oluyor Oyun içinde bi anda oyun donuyor 2 saniye kadar süre sonra devam etmeye başlıyor.Bunun yanı sıra fortniteda düşük grafiklerde performans modunda da sürekli drop yiyorum.Bilgisayara virüs bulaşma ihtimalinden dolayı formatladım fakat gene sonuç aynı.Sistemi yaklaşık 7 8 aydır kullanıyorum.Kasanın içini detaylı temizledim.Bir kez benchmark testine soktuğumda ekran kartımın alması gereken değerden daha düşük değer aldığını görünce garantiye gönderdim sıkıntı çıkmadığı söylendi.Bir arkadaş da psu da sıkıntı olabilir demişti bana.Ben bu sorunu çözmek istiyorum.Eğer sorun psu daysa sorunun onda olduğunu nasıl anlayabilirim?Ve ya sorun başka neyde olabilir anakartım b450 s2h değil diye mi bu sorunu yaşıyorum?Çünkü sistemin test videolarına baktığımda aynı oyunlarda neredeyse %30 40 lık bir performans farkı görüyorum.
Dipnot: Tüm driverler güncel.
Valorant'taki drop yeni başladıysa güncellemeden kaynaklı

Ben senin yerinde olsam işlemci anakart ve ekran kartını toplam 7000 TL'ye satar, sattığım paraya üstüne bişey eklemeye gerek kalmadan b450 gaming plus max, ryzen 5 5600x, 1650 super veya 5500xt 4gb alırdım.

Tabi bunların hepsini sahibinden, letgo gibi yerlerden test ederek ikinci el alıp ikinci el satardım yani.
Neden bu işlemciyle bu ekran kartları işlemciye hakaret resmen

1 dakikalık stress test.Ama dediğim gibi sadece ekran kartını garantiye gönderdim bi sorun olmadığı söylendi
valorant'ta drop yeni başladıysa güncellemeden sonra bunu yaşayan çok kişi var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,255
Üyeler
163,287
Son üye
TyphoonX
Top Bottom