Öncelikle herkese selamlar, şu anda güncel olarak kullandığım sistemin şu özelliklere sahip:
i5 3330 3.0GHz-3.2gghz 6MB önbellek 6 çekirdek işlemci
Gigabyte H61M-S2PV anakart
Kingston KVR1333D3N9/8G 8 GB 1333MHz RAM CL9
MSI Gaming X GTX1050 Ti
WD 1TB 7200RPM HDD
Redrock 600W 80+ Bronze güç kaynağı
Evet şimdi problemlerimi belirteyim, arkadaşlar şu anda kullandığım bilgisayarım artık beni performans olarak tatmin etmiyor ve elimde 5000TL gibi bir bütçe bulunmakta. Ben ise şöyle bir plan yaptım kendi kafamda.
Ön tarafı mesh bilgisayar kasası.
Ryzen 7 3700X veya 3800X işlemci.
Kaliteli bir B450 veya X570 anakart.
Kaliteli 3000MHz - 3200MHz 2x8GB RAM.
Kaliteli 500GB M.2 SSD.
Elimde bulunan WD 1TB 7200RPM HDD.
Elimde bulunan MSI Gaming X GTX1050 Ti.
Ekran kartını kullanmayı düşünüyorum. İşlemci olarak beni uzun yıllar götürmesini istediğim için Ryzen 7 serisini tercih etmeyi düşündüm. Elimde bulunan ekran kartını malum dolar fiyatlarından dolayı şu dönemlerde kaliteli bir ekran kartı için çok yüksek fiyatlar ödemek gerekiyor o yüzden kullanmayı düşünüyorum. Önümüzdeki senelerde ekran kartını değiştirip o dönemin güncel seviye bir ekran kartıyla takviye ederim diye düşündüm. Elimde bulunan güç kaynağını da sistemde kullanmayı düşünüyorum.
Sorularım
1) Düşündüğüm sistem ne kadar mantıklı?
2) Ryzen 7 3700X veya 3800X ile GTX1050 Ti herhangi bir darboğaz yapar mı?
3) Yukarıdaki soruda belirttiğim işlemci ve ekran kartıyla Warzone - PUBG tarzı oyunlarda 1080P çözünürlükte tatminkar FPS değerleri alabilir miyim?
4) Elimde kalan diğer parçaları satıp ( işlemci RAM anakart ) ilerleyen dönemlerde ekran kartı almam daha mı mantıklı? Siz neler yapardınız?
Şimdiden cevap yazacak olan, bilgilerini ve tavsiyelerini paylaşacak olan herkese teşekkür ediyorum. Bana yardımcı olmanızı istiyorum. Herkese iyi forumlar!
i5 3330 3.0GHz-3.2gghz 6MB önbellek 6 çekirdek işlemci
Gigabyte H61M-S2PV anakart
Kingston KVR1333D3N9/8G 8 GB 1333MHz RAM CL9
MSI Gaming X GTX1050 Ti
WD 1TB 7200RPM HDD
Redrock 600W 80+ Bronze güç kaynağı
Evet şimdi problemlerimi belirteyim, arkadaşlar şu anda kullandığım bilgisayarım artık beni performans olarak tatmin etmiyor ve elimde 5000TL gibi bir bütçe bulunmakta. Ben ise şöyle bir plan yaptım kendi kafamda.
Ön tarafı mesh bilgisayar kasası.
Ryzen 7 3700X veya 3800X işlemci.
Kaliteli bir B450 veya X570 anakart.
Kaliteli 3000MHz - 3200MHz 2x8GB RAM.
Kaliteli 500GB M.2 SSD.
Elimde bulunan WD 1TB 7200RPM HDD.
Elimde bulunan MSI Gaming X GTX1050 Ti.
Ekran kartını kullanmayı düşünüyorum. İşlemci olarak beni uzun yıllar götürmesini istediğim için Ryzen 7 serisini tercih etmeyi düşündüm. Elimde bulunan ekran kartını malum dolar fiyatlarından dolayı şu dönemlerde kaliteli bir ekran kartı için çok yüksek fiyatlar ödemek gerekiyor o yüzden kullanmayı düşünüyorum. Önümüzdeki senelerde ekran kartını değiştirip o dönemin güncel seviye bir ekran kartıyla takviye ederim diye düşündüm. Elimde bulunan güç kaynağını da sistemde kullanmayı düşünüyorum.
Sorularım
1) Düşündüğüm sistem ne kadar mantıklı?
2) Ryzen 7 3700X veya 3800X ile GTX1050 Ti herhangi bir darboğaz yapar mı?
3) Yukarıdaki soruda belirttiğim işlemci ve ekran kartıyla Warzone - PUBG tarzı oyunlarda 1080P çözünürlükte tatminkar FPS değerleri alabilir miyim?
4) Elimde kalan diğer parçaları satıp ( işlemci RAM anakart ) ilerleyen dönemlerde ekran kartı almam daha mı mantıklı? Siz neler yapardınız?
Şimdiden cevap yazacak olan, bilgilerini ve tavsiyelerini paylaşacak olan herkese teşekkür ediyorum. Bana yardımcı olmanızı istiyorum. Herkese iyi forumlar!