Neler Yeni

Yardım Sıvı Soğutma Fan Değişimi Hakkında Sorularım Var

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
KASA : GamePower WARCRY ATX 9x ARGB Sessiz Fan Temper Cam Gaming RGB Kontrolcüsü ve Uzaktan Kumandalı Kasa
İŞLEMCİ SOĞUTUCU : NZXT KRAKEN M22 RGB 120mm İşlemci Sıvı Soğutucu
İŞLEMCİ : AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK İşlemci

İşlemci sıvı soğutucu fanı yerine kasamda bulunan gamepower airturbine rgb fanlarından birini kullanmam mümkün mü?
Fanların dönüş hızı, sesi, görüntüsü, performansI açısından böyle bir montaj sağlıklı olur mu?
Sıvı soğutmanın kendi fanı yerine kasa fanımı monte edersem 5600x işlemcimi soğutmaya yeter mi?
Bu tek fanlı sıvı soğutucu modeli mi yoksa AMD Wraith Prism Kule tipi soğutucu mu daha faydalı olur ?

Dipnot: Sistemim imzadakinden farklıdır henüz güncellemedim.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Airflow fan ile sıvı soğutma fanı farkı tasarıma sahiptir. Takarsın, olur ama orijinal fanı dursa daha iyi. Wraith Prism’den her türlü daha serin olacaktır.

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Airflow fan ile sıvı soğutma fanı farkı tasarıma sahiptir. Takarsın, olur ama orijinal fanı dursa daha iyi. Wraith Prism’den her türlü daha serin olacaktır.
İmzamı düzenledim. Sistem artık bu olacak. Önerin için teşekkür ederim sanırım kasanın üstüne montajlasam kendi fanıyla çokta sırıtmaz?

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
İmzamı düzenledim. Sistem artık bu olacak. Önerin için teşekkür ederim sanırım kasanın üstüne montajlasam kendi fanıyla çokta sırıtmaz?
Olabilir, sırıtmaz. Sıvı soğutma kullandığın iyi olmuş. Kullandığın kasanın en büyük dezavantajı büyük hava soğutmalara müsaade etmemesi. Maksimum 140mm hava soğutma takabiliyorsun.

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Olabilir, sırıtmaz. Sıvı soğutma kullandığın iyi olmuş. Kullandığın kasanın en büyük dezavantajı büyük hava soğutmalara müsaade etmemesi. Maksimum 140mm hava soğutma takabiliyorsun.
kasada 9 tane fan vardı. üst sıradan 1 tanesini sökerim problem değil. Yeniden montaj konusunda sorun yaşamam umarım. Hiç yapmadım. Farklı fan kontrolcüsü var diye biliyorum ona mı takılıyor acaba bunun fanı?

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
kasada 9 tane fan vardı. üst sıradan 1 tanesini sökerim problem değil. Yeniden montaj konusunda sorun yaşamam umarım. Hiç yapmadım. Farklı fan kontrolcüsü var diye biliyorum ona mı takılıyor acaba bunun fanı?
Kasa fanları kaç uçlu bilmiyorum. Bazı fanlar 6 pinli oluyor. Saçma sapan bir şey, hiçbir şeye uymuyor. Uysa da bence sıvı soğutma fanını direkt anakarta tak. Kasa fanı ayarından bağımsız ayar yaparsın.

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Kasa fanları kaç uçlu bilmiyorum. Bazı fanlar 6 pinli oluyor. Saçma sapan bir şey, hiçbir şeye uymuyor. Uysa da bence sıvı soğutma fanını direkt anakarta tak. Kasa fanı ayarından bağımsız ayar yaparsın.
tamamdır dediğiniz gibi yapacağım çok teşekkür ederim

Top Bottom