Neler Yeni

Yardım Sıvı soğutmasından pompasında gelen cızırtı sesi

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
Merhaba,

Daha önce Thermalright Frozen Notte 240 aldım, cızırtı gelmesi üzerine değişim verildi.
2. aldığımda da cızırtı sesi var iade talep ettim iade onaylandı. Markadandır diye Asus Rog Ryuo III sıvı soğutma aldım.
Cs, Valorant girince menü kısmına girince pompadan cızırtı sesi geliyor. 3.sıvı soğutmam bu aynı sorunu yaşıyorum.
Forumlarda da bulamadım yaklaşık bir aydır çözüm bulamıyorum, yardımlarınızı rica ediyorum.
Pompa altında XPG m2 ssd var ondan yazma sesi gelmesinin gelmesin mümkün mü?
Ryzen 5 7600 işlemci kullanıyorum.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. :(

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,050
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
SSD'den coil whine sesi gelebilir. Benim XPG SSD'den geliyordu hatta. Legend 710 mu modeli?

Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Melih Baygör
Pompa devirlerini takip ediyor musun? Pompa sesi olmadığından eminsin değil mi?

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SSD'den coil whine sesi gelebilir. Benim XPG SSD'den geliyordu hatta. Legend 710 mu modeli?
Hocam

Xpg Spectrix S40G 512GB modelinden kullanıyorum bir de Samsung 970 Evo var ama pompa altında olan Xpg olan model​

Mesaj otomatik birleştirildi:

Pompa devirlerini takip ediyor musun? Pompa sesi olmadığından eminsin değil mi?
Hocam önceki 2 soğutmayı cızırtı var diye gönderdim. İlkine değişim ikinciye iade verdiler. Şimdi Asus aldığımda da aynı sorun mevcut. Aldığım sıvı soğutmalarda mı sorun var yoksa sistemde başka parçadan mı geliyor 1 aydır çözemiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Melih Baygör
Hocam

Xpg Spectrix S40G 512GB modelinden kullanıyorum bir de Samsung 970 Evo var ama pompa altında olan Xpg olan model​

Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam önceki 2 soğutmayı cızırtı var diye gönderdim. İlkine değişim ikinciye iade verdiler. Şimdi Asus aldığımda da aynı sorun mevcut. Aldığım sıvı soğutmalarda mı sorun var yoksa sistemde başka parçadan mı geliyor 1 aydır çözemiyorum
pompa devri maksimumda mı çalışıyor hocam onu kontrol etme şansın var mı? iade sebebi ürünlerin sorunlu olmasından kaynaklı mı bundan emin miyiz? yasal iade süresi içerisinde iade almış olabilir firmalar. sorun var ise de, farklı markada aynı sorunun tekrarlaması çok olası değil, eğer imkanın var ise ssd lerin yerlerini değiştir öyle dene bir de. cw sesi enteresan bir ses, nereden geldiği belli olmuyor malesef.

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
pompa devri maksimumda mı çalışıyor hocam onu kontrol etme şansın var mı? iade sebebi ürünlerin sorunlu olmasından kaynaklı mı bundan emin miyiz? yasal iade süresi içerisinde iade almış olabilir firmalar. sorun var ise de, farklı markada aynı sorunun tekrarlaması çok olası değil, eğer imkanın var ise ssd lerin yerlerini değiştir öyle dene bir de. cw sesi enteresan bir ses, nereden geldiği belli olmuyor malesef.
Hocam ilk başta Fan Xpert üzerinden standart ve turbo modda çalıştırdım. Masaüstünde de turbo modda çalışınca herhangi bir ses yok. Pompadan ses gelmiyor. Ama oyuna girdiğimde, örnek valorantta ayarlar kısmına geliyorum, nerden geldiğini bilmediğim bir cızırtı geliyor. Önceki aldığımda değişimi verdiler. Bugün ssd yerlerini değiştirerek deneyeceğim ama ondan mıdır emin değilim. Kulağımı koyduğumda da parçalar yakın olduğundan tam nerden geliyor çözemiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Melih Baygör
Hocam ilk başta Fan Xpert üzerinden standart ve turbo modda çalıştırdım. Masaüstünde de turbo modda çalışınca herhangi bir ses yok. Pompadan ses gelmiyor. Ama oyuna girdiğimde, örnek valorantta ayarlar kısmına geliyorum, nerden geldiğini bilmediğim bir cızırtı geliyor. Önceki aldığımda değişimi verdiler. Bugün ssd yerlerini değiştirerek deneyeceğim ama ondan mıdır emin değilim. Kulağımı koyduğumda da parçalar yakın olduğundan tam nerden geliyor çözemiyorum.
fan xpert üzerinde aio pump grafiği nasıl gözüküyor görsel atar mısın?

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
fan xpert üzerinde aio pump grafiği nasıl gözüküyor görsel atar mısın?
Tabi hocam atayım akşam eve geçince. Sıvı soğutma dışında ekran kartı, m2 ssdden gelmesi mümkün müdür ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Melih Baygör
güç kaynağı, anakart da dahil tüm parçalardan gelebilir hocam.

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
güç kaynağı, anakart da dahil tüm parçalardan gelebilir hocam.
Herhangi bir çözümü var mıdır hocam ? Kullanım açısından bir sıkıntı çıkarmıyor ama ileride başıma dert açar mı ondan emin değilim. Pc masanın üzerinde olduğu sesi duymamak mümkün değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Melih Baygör
en azından kaynağını belirlemek önemli hocam. ekran kartı vs ise kullanımda sorun olmaz. coil whine sesi de olmayabilir çünkü

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
en azından kaynağını belirlemek önemli hocam. ekran kartı vs ise kullanımda sorun olmaz. coil whine sesi de olmayabilir çünkü
Akşam tekrar bakıp bilgilendireceğim hocam. En kötü yedek ekran kartı bulup onu takıp deneyeceğim. Ssd çıkarıp deneyeceğim, tek tek denemekten başka şansım yok şu an sanırım.

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
Tabi hocam atayım akşam eve geçince. Sıvı soğutma dışında ekran kartı, m2 ssdden gelmesi mümkün müdür ?
Hocam merhaba fan xpert üzerinde böyle gözüküyor. Turbo modda masaüstü herhangi bir ses yok. Oyuna girip ekran kartı çalıştığında ses gelmeye başlıyor. Asus Dual RTX 4070 kullanıyorum. Coil whine sesi gibi geliyor.

Ekler

• fan xpert.PNG
    fan xpert.PNG
    680 KB · Hit: 3
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,161
Üyeler
162,636
Son üye