Neler Yeni

Çözüldü✓ Sıvı soğutmaya 2 adet pwm fan önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Onur Pamuk
Bütçe
800
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Sorunum başlıkta olduğu gibi sıvı soğutucumun radyatörüne 2 adet pwm tercihen yüksek rpm fan arıyorum. Bütçe 800 tl kaliteli pwm yüksek rpm fan olması halinde tek 1 tane de alabilirim fanı. 2 Tane isteme sebebim radyatörün üzerinde şık durması. (Gerçi pek gözükmüyorlar ama eğilince ben fark ediyorum.) Şuanda radyatörün üzerinde 1 adet arctic p12 pwm var zamanında 45 tl ye almışım. Ve kutusundan çıkan kendi Argb fanı var. Değiştirme nedenim yeni overclock yaptım. Daha öncelere kadar yüksek rpm lere çıkmadığı için sorun belli olmuyordu şimdi yüksek rpmlere çıkınca fandan takırdama sesleri geliyor. Çıkardığım fan daha rezaletti. P12 nin yerine taktığım. Şuanda hafif bir tıkırdama geliyor oyunlara girince bu tıngırdamayı gidermek adına sizden 2 adet pwm fan önerisi rica ediyorum. İşlemcinizde kullandığınız olur , kasanızda kullandığınız olur , memnun olduğunuz herhangi kaliteli bir pwm fan önerisine açığım.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Şuan fan modeli öneremiyeceğim ama yüksek RPM olması iyi soğutması anlamına gelmiyor. Bu arada yanlış anlamadıysam 120mm sıvı soğutma kullanıyorsun. Eğer 120mm sıvı soğutma kullanıyorsan fan alacağına 1600 liraya Peerless Assain RGB al devasa bir soğutma performansı artışı yaşarsın. Hem senin soğutmandan en az 10 kat daha uzun ömürlü ve sessiz çalışır. (1600₺ veremem diyorsan 1400'e rgb olmayan hali var)

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Onur Pamuk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuan fan modeli öneremiyeceğim ama yüksek RPM olması iyi soğutması anlamına gelmiyor. Bu arada yanlış anlamadıysam 120mm sıvı soğutma kullanıyorsun. Eğer 120mm sıvı soğutma kullanıyorsan fan alacağına 1600 liraya Peerless Assain RGB al devasa bir soğutma performansı artışı yaşarsın. Hem senin soğutmandan en az 10 kat daha uzun ömürlü ve sessiz çalışır. (1600₺ veremem diyorsan 1400'e rgb olmayan hali var)
Kullandığım sıvı soğutma 240mm DeepCool LS520SE modeli Hocam. İstediğim şey sıcak havayı mümkün olan en kısa süre içerisinde dışarıya tahliye etmek. Bu yüzden yüksek rpm istedim ve kaliteli istedim. Şu an ki amacım ses yapan fandan kurtulmak. Yani hayır performans ve ısı konusunda sıkıntı yaşamıyorum öneri için teşekkürler. Sorun tek fanın gürültü yapması.

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
a a
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Onur Pamuk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2 Adet Arctic P12 Max satın aldım montajladım. Cinebech de 70-71 dereceye çıkan işlemci 65 dereceyi geçmiyor artık ve tıngırdamalarda kesildi. Öneriler ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Top Bottom