Neler Yeni

Yardım Sıvı sogutmayı kasanın ön tarafına koymak

preus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Yusuf Aydın
Merhaba arkadaşlar. https://www.vatanbilgisayar.com/powerboost-vk-g3506s-usb-3-0-mesh-argb-ring-fanli-gaming-kasa.html kasam var.
360mm Sıvı sogutucu aldım ve sıgmadıgı için satmaya karar verdim. Fakat dün yeni bir bilgi ögrendım ki ön tarafında ki fanları çıkarırsam oraya takabilirmişim.
çıkardıgım 3 fandan 2 tanesını de kasanın üstüne montajlamam gerekiyormuş.
Sıvı sogutucuyu ön tarafa koymanın bi zararı var mıdır ? Bu konuda aydınlatmanıza ihtiyacım var. Bilgili arkadaşları bekliyorum.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,936
İsim
yusuf ecer
Fanları öne koymak çok agresif çalışmasına neden olur. Bu da daha çok toz tutmasına, daha çok bakım istemesine yol açabilir. Ayrıca fiziken biraz zorlanabiliyro ama pek sıkıntı yapacağını düşünmüyorum.

preus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Yusuf Aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fanları öne koymak çok agresif çalışmasına neden olur. Bu da daha çok toz tutmasına, daha çok bakım istemesine yol açabilir. Ayrıca fiziken biraz zorlanabiliyro ama pek sıkıntı yapacağını düşünmüyorum.
kasanın kendi fanlarını çıkarıp sıvı sogutmayı yerleştiricem. sonra da 3 tane olan kasanın kendi fanından 2 tanesini yukarı koyucam degil mi.
fiziken zorlanmaktan kastın ne hocam

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
işlemciniz 14900k gibi çok ısınan gibi bi işlemci değilse (örneği mazur görün) benimki gibi 12400f gibi ise öne koymakta bir sakınca yoktur ve üstteki 2 fanı da egzoz olarak takmanız gerekmektedir. Bunun yanında bi sorun teşkil etmez arkadaşın bahsettiği fiziken zorlanma radyatörün dik durmasından kaynaklı sıvıyı çevirirken pompanın biraz daha zor çalışmasıdır. Dipnot ramlerin boyu fazla olduğundan kendi sıvı soğutucumu kasanın üst tarafına yerleştiremedim ve öne takmak mecburiyetinde kaldım.

preus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Yusuf Aydın
işlemciniz 14900k gibi çok ısınan gibi bi işlemci değilse (örneği mazur görün) benimki gibi 12400f gibi ise öne koymakta bir sakınca yoktur ve üstteki 2 fanı da egzoz olarak takmanız gerekmektedir. Bunun yanında bi sorun teşkil etmez arkadaşın bahsettiği fiziken zorlanma radyatörün dik durmasından kaynaklı sıvıyı çevirirken pompanın biraz daha zor çalışmasıdır. Dipnot ramlerin boyu fazla olduğundan kendi sıvı soğutucumu kasanın üst tarafına yerleştiremedim ve öne takmak mecburiyetinde kaldım.
Örnek için estagfurullah. İşemcim i9 12900f. kasa üste 360mm desteklemiyor, sadece ön tarafa destekliyor. Hatta(biraz acemiligimden kaynaklı :D )
sogutucuyu ilana bile koydum. henüz kutusu açılmamış. bu öne takma olayını duyunca neden olmasın dedim. Senin konunu da gördüm hatta kasanın resmini çektim takarken yardımcı olur diye. Sıvı sogutmanın fanlarının yüzü dışarıya egzoz fanlar ise kasanın içinden aşşagıya bakacak dogru mudur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ki şuan işlemciyle ilgili bi ısınma sorunum yok fakat taktırmak istiyorum bi an önce. ya da kutuyu açma sat onu 240mm al yukarı tak diyorsan o da mantıklı. gerçi kasa 240mm destekliyor mu bilemiyorum. en son çare kasayı değiştiririm

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Örnek için estagfurullah. İşemcim i9 12900f. kasa üste 360mm desteklemiyor, sadece ön tarafa destekliyor. Hatta(biraz acemiligimden kaynaklı :D )
sogutucuyu ilana bile koydum. henüz kutusu açılmamış. bu öne takma olayını duyunca neden olmasın dedim. Senin konunu da gördüm hatta kasanın resmini çektim takarken yardımcı olur diye. Sıvı sogutmanın fanlarının yüzü dışarıya egzoz fanlar ise kasanın içinden aşşagıya bakacak dogru mudur

Ki şuan işlemciyle ilgili bi ısınma sorunum yok fakat taktırmak istiyorum bi an önce. ya da kutuyu açma sat onu 240mm al yukarı tak diyorsan o da mantıklı. gerçi kasa 240mm destekliyor mu bilemiyorum. en son çare kasayı değiştiririm
bence elinde 360 varken kullanmalısın sat yenisini al gerek olduğunu düşünmüyorum. Kasanın ön tarafına montajla ben montajlarken sıvı soğutmanın yanında gelen fanları kullandım onların vidaları da uzundu ve radyatörü fanların üzerine sabitledim yani aslında kasa aynı kasa sadece fanların arkasında radyatör var. Fanların yönünü yanlış ayarlamadığınız sürece hiçbir sorun olacağını zannetmiyorum komponent değiştirmenize gerek yok bence.

preus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Yusuf Aydın
Bilgi için teşekkürler hocam. Kurulum için tekrardan rahatsız ederim :D

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Ayrıca ben takarken fanların yönünü değiştirmedim yani havayı yine önden alıyor üstten ve arkadan dışarı atıyor. Bu şekilde radyatörün sıcaklığı da kasanın içine geliyor biliyorum ama işlemcim fazla ısınmadığı için sıcaklıklarım çok güzel o yüzden ellemedim. Eğer dediğim gibi taktığında sıkıntı olursa taktığın fanların yönünü değiştirebilirsin yani arkadan ve üstten hava içeri girer önden çıkar.

Bilgi için teşekkürler hocam. Kurulum için tekrardan rahatsız ederim :D
Tabii müsait olduğum müddetçe yardımcı olmaya çalışırım kolay gelsin şimdiden

Top Bottom