Siyah ekran hatası alıyorum.

Thadox

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
720
Öncelikle direkt sorunu sonra detayını söyleyeyim. Bilgisayar çalışıyorken ekran gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor.

Normalde olmuyordu ama son 4 5 gündür red dead online ansızın oyundan atmaya başladı youtube da baktığımda bu bir çok kişiye oluyor sorun benden kaynaklı değil diye gördüm (arkadaşıma da aynı süre zarfında olmaya başladı). Sonra yukarıda bahsettiğim ekranın gitmesi sorunu da olmaya başladı ve en son bu sabah çalıştırdığım da direkt ekran gelmedi ama şu an çalıştırınca geldi.

Bu sorunun bir çok sebebi var ve bir çok çözümü var biliyorum fakat lütfen yardımcı olur musunuz?

AMD Ryzen 5 5600 - PNY 3060 TI - Gigabyte A520m k v2 - Apacer Panther (2X8) 3600 DDR4 - Kioxia Exceria G2 1 TB - Gamepower GP 650 W 80+ PSU

Ekran gittiğinde bilgisayarı kasadan düğmeye basarak kapatmak zorunda kalıyorum bu da ayrı bir sorun teşkile eder mi?

NOT: Oyun sırasında işlemci 60-65 - ekran kartı 65-70 - SSD 55-60 derece arasında seyrediyor diyebilirim.

PSU yetersizdir
O da olabilir ama direkt bilgisayar açılmadı ve uzun zamandır yetiyordu şimdi mi sorun oldu diye düşündürür adama. Ayrıca valorantta da attı. Valo öyle çokta güçlü bir oyun değil.

Hdmi kablosunu gpunun başka portuna takıp dene.

Thadox O banada oluyor çözümüm
ise : reset
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

:D

Hdmi kablosunu gpunun başka portuna takıp dene.
DP kullanıyorum, bunu da denediğimde yine ekran gitmişti.

Thadox O banada oluyor çözümüm
ise : reset

:D
Format atınca düzeldi mi bari. Oluyor demişsin, oluyordu dememişsin o yüzden sordum.

ram ve hdd sorun varmı kontrol edin sorunv arsa değiştirmeniz gerekir ssd yeni aldınız ise ana kartınızla uyumlu olduğundan emin olun eger uyumsuz ise bu tür sorunlar yaşanır

:D knk kasanın üzerindeki yeniden başlat tuşunu söyledim

https://www.youtube.com/watch?v=ydsnJvKjbCM

ram ve hdd sorun varmı kontrol edin sorunv arsa değiştirmeniz gerekir ssd yeni aldınız ise ana kartınızla uyumlu olduğundan emin olun eger uyumsuz ise bu tür sorunlar yaşanır

:D knk kasanın üzerindeki yeniden başlat tuşunu söyledim

https://www.youtube.com/watch?v=ydsnJvKjbCM
ben uyumlu olup olmadığına nereden bakılır bilmiyorum rica etsem vaktiniz varsa uyumlu olup olmadığını kontrol eder misiniz?

Ramlerde sorun yok. 2 saat civarı süren testin sonunda hata bulamadı.

Ekler

• IMG_20231221_211234.jpg
    IMG_20231221_211234.jpg
    536.8 KB · Hit: 55
Arkadaşlar yok mu bi yardım edecek ya?

Geri