Neler Yeni

Siyah Ekran Sorunu

Bertid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İlkay
Merhaba, Valheim oynarken bilgisayarım durduk yere siyah ekran yedi ve MSI Afterburner ile fanları daha hızlı bir konuma getirdim fakat oyuna yeniden girdiğimde tekrar çöktü Valheim'in optimizasyon sorunu olduğunu biliyorum. Valheim dışında bilgisayarda Google-Discord arasında gezinirken de 3 defa siyah ekran yedim ve Valheim'de yediklerim ile aynı şekilde bir durum yaşandı bilgisayarda hiçbir tuşa basamadım hiçbir şey yapamadım. Power tuşuna bastım ve yeniden açtım ancak o şekilde düzeldi. Ne yapmam gerekiyor?

RAM: GoodRam 8GB 3200MHz CL16 DDR4 16GB (8x2)
Ekran kartı: Asus Dual RX 6500XT 4GB
Anakart: ASUS PRIME H510M-K
İşlemci: Intel Core i3 10105F 3.70GHz 6MB
Depolama: 512GB GoodRam M2 SSD
İşletim Sistemi: Windows 10
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba, Valheim oynarken bilgisayarım durduk yere siyah ekran yedi ve MSI Afterburner ile fanları daha hızlı bir konuma getirdim fakat oyuna yeniden girdiğimde tekrar çöktü Valheim'in optimizasyon sorunu olduğunu biliyorum. Valheim dışında bilgisayarda Google-Discord arasında gezinirken de 3 defa siyah ekran yedim ve Valheim'de yediklerim ile aynı şekilde bir durum yaşandı bilgisayarda hiçbir tuşa basamadım hiçbir şey yapamadım. Power tuşuna bastım ve yeniden açtım ancak o şekilde düzeldi. Ne yapmam gerekiyor?

Bugün hiçbir şey yokken 2 defa üst üste çöktü bütün sürümler günceldir.

TheburuQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
TheburuQ
Instagram
buraksrky38

Bugün hiçbir şey yokken 2 defa üst üste çöktü bütün sürümler günceldir.
Ram hata testi yapmanı öneririm. Ramlerinde hata varsa; Oyunda çökmeler, Mavi ekran, Pc'nin kendi kendine kapanması vb. sorunlarla karşılaşabiliyorsun.
#NOT: Bu test ramlerdeki hata oranına göre uzayabilen bir testtir! (0-6 saat)

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Volkan Avcı
Aynı sorun için şimdi giriş yaptım. PUBG oynarken aniden siyah ekran geliyor resetlemezsem düzelmiyor. RX 6600.

Ram hata testi yapmanı öneririm. Ramlerin de hata varsa; Oyunda çökmeler, Mavi ekran, Pc'nin kendi kendine kapanması vb. sorunlarla karşılaşabiliyorsun.
Bende aynı sorunu yaşıyorum. Furmarka girince bile siyah ekran alıyordum. Ramlerin yerini değiştirdim. Şimdi siyah ekran vermiyor testi yapıyor. Ramlerle ne gibi bir alakası olabilir acaba?

Bertid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İlkay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram hata testi yapmanı öneririm. Ramlerinde hata varsa; Oyunda çökmeler, Mavi ekran, Pc'nin kendi kendine kapanması vb. sorunlarla karşılaşabiliyorsun.
#NOT: Bu test ramlerdeki hata oranına göre uzayabilen bir testtir! (0-6 saat)
Söylediğiniz testi nasıl yapacağım hangi programı vesaire kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Volkan Avcı
Söylediğiniz testi nasıl yapacağım hangi programı vesaire kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
Dostum sistemi kapat ramlerin yerini değiştir. Bende düzeldi ama tam olarak sorun neyde bilemiyorum.

TheburuQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
TheburuQ
Instagram
buraksrky38
Aynı sorun için şimdi giriş yaptım. PUBG oynarken aniden siyah ekran geliyor resetlemezsem düzelmiyor. RX 6600.

Bende aynı sorunu yaşıyorum. Furmarka girince bile siyah ekran alıyordum. Ramlerin yerini değiştirdim. Şimdi siyah ekran vermiyor testi yapıyor. Ramlerle ne gibi bir alakası olabilir acaba?
Ramlerde yazılımsal sorunlar olabiliyor. Bu sorunlar garip bir şekilde çok çeşitli hatalar verebiliyor. Mesela kuzenimle aynı pc yi aldık. Kuzenim mavi ekran yiyor, oyunlarda çökmeler yaşıyordu. Ram testi yaptık. Kuzenimin ram testi 0,5-1 saat fln sürdü ve ramlerinde 11000 civarında hata çıktı. Benim testim 5-6 saat sürdü ve hiç hata çıkmadı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Volkan Avcı
Ramlerde yazılımsal sorunlar olabiliyor. Bu sorunlar garip bir şekilde çok çeşitli hatalar verebiliyor. Mesela kuzenimle aynı pc yi aldık. Kuzenim mavi ekran yiyor, oyunlarda çökmeler yaşıyordu. Ram testi yaptık. Kuzenimin ram testi 0,5-1 saat fln sürdü ve ramlerinde 11000 civarında hata çıktı. Benim testim 5-6 saat sürdü ve hiç hata çıkmadı.
Ramlerin yerini değiştirince düzelen sorunun kaynağı ne olabilir? inanın psudan karttan şüphelendim ama ramden çıktı.

Bilginiz var mı

TheburuQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
TheburuQ
Instagram
buraksrky38

Bertid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İlkay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum sistemi kapat ramlerin yerini değiştir. Bende düzeldi ama tam olarak sorun neyde bilemiyorum.
Önceden PC bu hatayı verdiğinde internetten araştırdığımda bunu yapmam uygun gibi gözüküyordu yaptım fakat bugün yeniden 2 kere üst üste siyah ekran yedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Volkan Avcı
Önceden PC bu hatayı verdiğinde internetten araştırdığımda bunu yapmam uygun gibi gözüküyordu yaptım fakat bugün yeniden 2 kere üst üste siyah ekran yedim.
furmark indirip test yapar mısın orda da siyah ekran veriyor mu? Orada da yapıyorsa sana başka bir yöntem söyleyeceğim.

TheburuQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
TheburuQ
Instagram
buraksrky38
Ramlerin yerini değiştirince düzelen sorunun kaynağı ne olabilir? inanın psudan karttan şüphelendim ama ramden çıktı.

Bilginiz var mı
Hocam o konu hakkında bilgim yok. @Emmree abimizin bilgisi olabilir belki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Volkan Avcı
şimdi çıkıyorum eğer emre bey dönerse çok memnun olurum. Yeni konu olarak açtım.

@Emmree

Bertid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İlkay
Top Bottom