Neler Yeni

Siyasi kitap önerisi

ESTAROSSA58

80+ Bronze
şu kitabı 1 aydır alacağım alacağım diyorum bir fırsat olmadı kitapçıya gidebilsem alacağımda zaman bulamıyorum bir türlü
Kesinlikle tavsiye ederim. Kendi ülkemizin bir aynası kimlerin propaganda için kimlerden yararlandığını ülkenin nasıl elimizden kaydığını net bir şekilde anlatıyor :) ve aslında konunun bizimle hiç alakası yok .

neves

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Can Seven
hahahaha Deniz Gezmişe terörist diyen milliyetçiler bu adam sizden daha milliyetçiydi amerikan filosuna bayılanlar sizdiniz hatırlatırım? Genelevdeki kadınları amerikan askerleri için hazırlayanda sizlerdiniz yazık çok yazık.

milenix

80+ Gold
tarih öğretmeni ve tarih bilimci olarak araştırmanı isterim örümcek kafalı ve sağ kesimin okumayı bilmeyen tarafındansan beğen geç :D değmez konuşmaya.
Yav bi bas git. Öyleyse anlatta senden dinleyelim neymiş ne değilmiş. Eğer şuan tarih öğretmeniysen, özgürce yaşayabiliyorsan, istediğin herşeyi alabiliyorsan hatta bunlar üretilebiliyorsa, bilgiye erişebiliyorsan, fikrini belirtebiliyorsan bunların hepsi sağcı düşünceler sayesinde halen karşı çıkabiliyorsunuz. Komiksiniz yeminle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hahahaha Deniz Gezmişe terörist diyen milliyetçiler bu adam sizden daha milliyetçiydi amerikan filosuna bayılanlar sizdiniz hatırlatırım? Genelevdeki kadınları amerikan askerleri için hazırlayanda sizlerdiniz yazık çok yazık.
Ben değildim. Her milliyetçiye AKP'li damgası vuruyorsan yazık kafana.

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
460
İsim
Eray Yılmaz
Ben değildim. Her milliyetçi AKP'li damgası vuruyorsan yazık kafana.
Siyasal İslamcı demedim ki :D

Yav bi bas git. Öyleyse anlatta senden dinleyelim neymiş ne değilmiş. Eğer şuan tarih öğretmeniysen, özgürce yaşayabiliyorsan, istediğin herşeyi alabiliyorsan hatta bunlar üretilebiliyorsa, bilgiye erişebiliyorsan, fikrini belirtebiliyorsan bunların hepsi sağcı düşünceler sayesinde halen karşı çıkabiliyorsunuz. Komiksiniz yeminle.
Özgürlüğüm kısıtlanıyor da demedim ki oku et güzel kardeşim benim, ben sizin gibilere dil dökmüyorum sen şimdi siz dememede üzülürsün :D kendi ailenin ve mahhelenin politik yapısından çıkıp dünyaya bir bak bölgelere bir bak sonra gel konuş burda özgürlüğün kısıtlanmıyora getirdin hemen herşeyi yapabiliyorsun vb'ye dünyaya bir bak çevrenle kısıtlama herşeyi.

milenix

80+ Gold
Siyasal İslamcı demedim ki :D

Özgürlüğüm kısıtlanıyor da demedim ki oku et güzel kardeşim benim, ben sizin gibilere dil dökmüyorum sen şimdi siz dememede üzülürsün :D kendi ailenin ve mahhelenin politik yapısından çıkıp dünyaya bir bak bölgelere bir bak sonra gel konuş burda özgürlüğün kısıtlanmıyora getirdin hemen herşeyi yapabiliyorsun vb'ye dünyaya bir bak çevrenle kısıtlama herşeyi.
Çevremde çoğunluk solcu. Ben kendim kendi irademle fikirlerimi oluşturuyorum. Sizin gibi birilerine bağlanmıyorum. Doğruya doğru yanlışa yanlış derim. Komünizm, sosyalizm vb. fikirlerin sonucu hep adaletsizlik, diktatörlük vb. sonuçları olmuştur. Solculara sorsan diktatörlük sağcılara hizmet ediyordur ama bütün diktatörler solcu. Güya kapitalizm kötü bir yönetim ama bütün solcuların hepsi kapitalizmin doğduğu Avrupa'ya ve kapitalizmin başkenti Amerika'yı örnek verirler, oraya gitmek isterler. Hiç biri Küba'ya, Kuzey Kore'ye gitmek istemez çünkü ne b*k oldukları belli. Aynı şekilde solculara sorsan Öcalan'ı bile savunurlar. Solcuların doğru birşeyini göremezsiniz. İşleri güçleri yalan dolan.

Kangalll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Kangal Kangaoğlu
İster saygı duy ister duyma ama oku. Çoğu insan ailesinden nasıl öğrendiyse ömür boyu ya vatan haini ya da kahraman diyerek ömrünü geçiriyor. "Yok zaman kaybı, yok parana yazık" gibi cahilce söylemlerle hareket etme, oku öğren. "Biri vatan haini mi kahraman mı?" diye sorduğunda kendine ait düşüncen olsun.

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
460
İsim
Eray Yılmaz
Çevremde çoğunluk solcu. Ben kendim kendi irademle fikirlerimi oluşturuyorum. Sizin gibi birilerine bağlanmıyorum. Doğruya doğru yanlışa yanlış derim. Komünizm, sosyalizm vb. fikirlerin sonucu hep adaletsizlik, diktatörlük vb. sonuçları olmuştur. Solculara sorsan diktatörlük sağcılara hizmet ediyordur ama bütün diktatörler solcu. Güya kapitalizm kötü bir yönetim ama bütün solcuların hepsi kapitalizmin doğduğu Avrupa'ya ve kapitalizmin başkenti Amerika'yı örnek verirler, oraya gitmek isterler. Hiç biri Küba'ya, Kuzey Kore'ye gitmek istemez çünkü ne b*k oldukları belli. Aynı şekilde solculara sorsan Öcalan'ı bile savunurlar. Solcuların doğru birşeyini göremezsiniz. İşleri güçleri yalan dolan.
Ben solcuyum demedim ki sadece sağ kesimin ötümcek kafalıları dedim sol kesiminde var dostum bence problemin okuduğunu anlamıyorsun konuşmada tek savunduğum şey deniz gezmişin terorist olarak görmenin yanlış olduğu tuhaf bir arkadaşsın gerçekten. Okumayı yazmayı bilmiyorsun milletin işi gücü yalan diyorsun işte dediğim buydu sağ kesimin örümcek kafası diye.

Kangalll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Kangal Kangaoğlu
Arkadaşım geç bu sağcı solcu kavramlarını. Bir düşüncen olması için illaki bir ideolojiye bağlanmak zorunda değilsin. Bu millet zaten ne çekiyorsa geçmişten beri süregelen bu ayrım belirten kavramlardan çekiyor. Ben sağcıyım veya solcuyum diyerek zaten kendi düşünceni belli ediyor ve karşı tarafın düşüncelerini mantıklı olsa bile kabul etmeyeceğini belirtiyorsun.

milenix

80+ Gold
Ben solcuyum demedim ki sadece sağ kesimin ötümcek kafalıları dedim sol kesiminde var dostum bence problemin okuduğunu anlamıyorsun konuşmada tek savunduğum şey deniz gezmişin terorist olarak görmenin yanlış olduğu tuhaf bir arkadaşsın gerçekten. Okumayı yazmayı bilmiyorsun milletin işi gücü yalan diyorsun işte dediğim buydu sağ kesimin örümcek kafası diye.
Teröristi savunan sensin. Başta dedim madem terörist değil kanıtla. Ayriyeten solcu olmayan birininde Deniz Gezmiş'i savunması ayrı ironik.

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
460
İsim
Eray Yılmaz
Teröristi savunan sensin. Başta dedim madem terörist değil kanıtla. Ayriyeten solcu olmayan birininde Deniz Gezmiş'i savunması ayrı ironik.
Şöyle özetleyim sana gelip kitaplık durumu olan bir şeyi uzun uzun yazmayacağım gezi parkı olayları bir örnek ondan sonra yönetimi beğenmeyen ben pankart açıyorum başka bir örnek ümit özdağ hükümetin değişmesi gerekiyor diyor kendi bir fikri var şu anda hükemetin tutumundan memnun olmayan halk eylem yapıyor sonuna kadar direniyor ve bunlara terörist deniliyor idam ediliyor o zamanki mevcut hükümette şimdi bu adamlar terörist mi oluyor? terörist diyorsan kendine bir bak adelet kavramını sorgula işin kısası bu. Bu arada solcu değilim :D adaletli bir yapıyı savunan birisiyim sadece.

Vsermet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Volkan
Cengiz Aytmatov'un bütün kitaplarını önerebilirim. Hem Türk kültürü hem de Rus komünizminin Orta Asya Türkleri üzerindeki etkilerini derinlemesine işleyen nadir eserler...

milenix

80+ Gold
Arkadaşım geç bu sağcı solcu kavramlarını. Bir düşüncen olması için illaki bir ideolojiye bağlanmak zorunda değilsin. Bu millet zaten ne çekiyorsa geçmişten beri süregelen bu ayrım belirten kavramlardan çekiyor. Ben sağcıyım veya solcuyum diyerek zaten kendi düşünceni belli ediyor ve karşı tarafın düşüncelerini mantıklı olsa bile kabul etmeyeceğini belirtiyorsun.
Sağcılık-Solculuk kavramını şuan ki Türkiye'deki partilerin ayrımı gibi bir şey sanıyorsun galiba. Eğer toplumsal eşitliği kabul ediyorsan solcusundur eğer toplumsal eşitsizliği kabul ediyorsan sağcısın. Bunlar ırksal dinsel ekonomik gibi ayrımları var. Mesela toplumda bütün herkesin eşit olmadığını savunuyorsan sağcısın. Benim ekonomik ideolojim kapitalistlik bu yüzden sağcı oluyorum. Ama herşeyde sağcı değilim. Mesela dini konuda bütün herkes eşit bana göre. Irk konusunda da ar*plar hariç bütün ırklar eşit. Sadece Türk milliyetçiliği de var bende. Zaten karşı tarafın düşünceleri mantıksız geldiği için bir tarafa yönelim gösteriyorum. Ha bu demek değildir parti konusunda öyleyim. Hiç bir partiye bağlı değilim. Kararları doğru ise doğru yanlış ise yanlış derim. Ben hiç bir partiyi desteklemiyorum desteklemem de. Şuanki sağcı ve solcu diye tanıtan partilerin hiç biri bence sağcı veya solcu değil. Ne AKP, MHP, İP, DEVA fln sağcı ne CHP solcu. Mesela CHP solcu olsa yanında partilerin hemen hepsi sağcı olur muydu olmazdı. Ya da İP sağcı ise solcuyum diyen bir partiyle birlik olur muydu olmazdı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şöyle özetleyim sana gelip kitaplık durumu olan bir şeyi uzun uzun yazmayacağım gezi parkı olayları bir örnek ondan sonra yönetimi beğenmeyen ben pankart açıyorum başka bir örnek ümit özdağ hükümetin değişmesi gerekiyor diyor kendi bir fikri var şu anda hükemetin tutumundan memnun olmayan halk eylem yapıyor sonuna kadar direniyor ve bunlara terörist deniliyor idam ediliyor o zamanki mevcut hükümette şimdi bu adamlar terörist mi oluyor? terörist diyorsan kendine bir bak adelet kavramını sorgula işin kısası bu. Bu arada solcu değilim :D adaletli bir yapıyı savunan birisiyim sadece.
Sence silahlı örgüt kurma, polislere ateş açma, suçluların serbeste bırakılmasını talep etme, eğitim kurumuna silahlı baskın gerçekleştirme vb. şeyler terörizm değil öyle mi?

Top Bottom