Neler Yeni

Sizce bu sisteme ram almalımıyım?

Squarlyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Sami Yusuf Arvasi
İlgilendiği Kategoriler
Fiyat performans sistem toplama tavsiyeleri, Çevre birimi önerileri, Oyun tavsiyeleri
Discord
Squarlyx#1441
Arkadaşlar tarihi eser bir bilgisayarım var normalde çok kötü olduğundan bu bilgisayara yatırım yapmak istemiyordum fakat daha en az 1-2 yıl bu sistemi kullanacağımdan birazcık yükseltme yapmak istiyorum
Aşağıda belirttiğim sisteme 2gb veya 4gb ddr3 ram takarsan performans artışı olur mu şu anki haliyle 3-4 uygulama aynı anda açık olduğunda yavaşlamaya başlıyor.
bir tane ram buldum 4gb bunu almalımıyım:

Sistem:
İntel Celeron E3500 2.7 Ghz
intel g41 express chipset
2gb ddr3 ram

ChowSter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Anıl Keskin
Arkadaşlar tarihi eser bir bilgisayarım var normalde çok kötü olduğundan bu bilgisayara yatırım yapmak istemiyordum fakat daha en az 1-2 yıl bu sistemi kullanacağımdan birazcık yükseltme yapmak istiyorum
Aşağıda belirttiğim sisteme 2gb veya 4gb ddr3 ram takarsan performans artışı olur mu şu anki haliyle 3-4 uygulama aynı anda açık olduğunda yavaşlamaya başlıyor.

Sistem:
2gb ddr3 ram
reis benim eski sistem de seninki gibiydi işlemci e6600 dı sadece ram yükseltmek akıcılık olarak işine gelebilir 2gb ram gerçekden eziyet min 4 gb yapmaya çalış anakartın min 8 gb ram kapasitesi var zaten oyun oynamayı düşünme zaten

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Efe Karataş
bence upgrade etmeye deymez zaten bu sistemle oyun oynamıyorsundur google da gezmek için falan kullanıyorsun galiba baktın 1 yıl oldu işkence gibi geldi o zaman değiştir

ChowSter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Anıl Keskin

Sistem:
2gb ddr3 ram
bu arada o attığın rami sakın alayım deme amd işlemciler için uyumlu olduğu için senin sistemde çalışmaz görüntü alamazsın intel-amd uyumlu ramlere göz at.

Squarlyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Sami Yusuf Arvasi
İlgilendiği Kategoriler
Fiyat performans sistem toplama tavsiyeleri, Çevre birimi önerileri, Oyun tavsiyeleri
Discord
Squarlyx#1441
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu arada o attığın rami sakın alayım deme amd işlemciler için uyumlu olduğu için senin sistemde çalışmaz görüntü alamazsın intel-amd uyumlu ramlere göz at.
4gb ram ile 6gb arasında çok bir fark var mı eğer yoksa 2gb almak istiyorum 100 lira ve üstü bu pc ye yatırım olarak değmez bence

ChowSter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Anıl Keskin
4gb ram ile 6gb arasında çok bir fark var mı eğer yoksa 2gb almak istiyorum 100 lira ve üstü bu pc ye yatırım olarak değmez bence
reis bunu kendin belirlemelisin bilgisayarda arka planda çok program çalıştırıyorsan 6gb ram seni üzmez ama o kadar program çalıştırmıyorum işimi görsün diyorsan 4gb yeter fazla masrafa gerek yok. eğer sisteminiz windows 10 ise 8.1 yapmanızı öneririm windows 10 da raminizi sömürüyor.

Squarlyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Sami Yusuf Arvasi
İlgilendiği Kategoriler
Discord
Squarlyx#1441
reis bunu kendin belirlemelisin bilgisayarda arka planda çok program çalıştırıyorsan 6gb ram seni üzmez ama o kadar program çalıştırmıyorum işimi görsün diyorsan 4gb yeter fazla masrafa gerek yok. eğer sisteminiz windows 10 ise 8.1 yapmanızı öneririm windows 10 da raminizi sömürüyor.
windows 8.1 yüklü bilgisayarda, arka planda çalışan programlar genellikle spotify, discord, google ve steam

ChowSter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Anıl Keskin
anakartınızda kaç ram slotu var 4 mü 2 mi

Squarlyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Sami Yusuf Arvasi
İlgilendiği Kategoriler
Discord
Squarlyx#1441
anakartınızda kaç ram slotu var 4 mü 2 mi
bilmiyorum sanırım 2 tane var gözükmüyor buradan kasanın kapağını açmak çok zor olduğundan açmak istemiyorum şu anda.

ChowSter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Anıl Keskin
bilmiyorum sanırım 2 tane var gözükmüyor buradan kasanın kapağını açmak çok zor olduğundan açmak istemiyorum şu anda.
bence 4 gb az gelebilir her ihtimale karşı 6gb ram almanızı öneririm belki ilerde lazım olur.

Squarlyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Sami Yusuf Arvasi
İlgilendiği Kategoriler
Discord
Squarlyx#1441

ChowSter

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Anıl Keskin
evet 2 tane varmış
anakartınızı bi araştırın belki anakartınız 4+2 ram belleğini desteklemiyordur gerekli bilgileri aldıkdan sonra 6 gb ram yapabilirsiniz bazı anakartlar 4+2 ram belleğini bulundurmuyor 1x4 - 2x2 - 4x2 - oluyor genelde ama bi bakın eğer varsa öyle bişey 8 gb ram alın.

Top Bottom