Neler Yeni

Sizce hangisi? Intel 10400f mi yoksa Ryzen 5600x sistem mi?

Mortis06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Turhan Demir
Selamlar. 6 yıldır i5 4460 sistem kullanıyorum. Ağırlıklı olarak GTA, COD, Pubg, CSGo tarzı oyunlar oynuyorum ve giriş seviyesinde Microsoft Visual, Autocad, Corel tarzında mühendislik ve kodlama programları kullanıyorum. Son 1 yıldır işlemcim çoklu çekirdek yönünden yetersiz kalmaya başladı. Fiyat performans odaklı ve en azından 1-2 defa orta seviye ekran kartı upgrade'i ile ortalama 6 yıl civarı işlerimi görebilecek bir sisteme geçmek istiyorum. Mevcut sistemimdeki Kasa+Psu, Ekran kartı ve SSD 'yi kullanacağım.
Ryzen 5 5600x ileriye dönüklük açısından çok daha iyi ancak 2000-2500tl kadar sistem genelinde fiyat farkı oluşturuyor. AMD 'nin uzun süredir aynı AM4 soket yapısını kullanması bir kaç nesil sonra soket yapısını değiştireceği anlamına gelir mi? Anakart olarak B550 düşünüyorum.
Birde kanalda da incelemesi olan Intel i5 10400f işlemci var. Oyunlar konusunda denk, Render konularında en azından benim için yeterli seviyede. Fakat uzun vadede oyunlar konusunda halen denk kalabilir mi yoksa aşırı derecede performans konusunda gerisinde kalır mı?
Sizce hangisini almam daha mantıklı olur? Fiyat farkı sizce değer mi? B550 anakart ile ileride çıkacak olan 6 veya 7. nesil Ryzen işlemciler kullanılabilir mi?

Emre11

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Emre Yılmaz
Selamlar. 6 yıldır i5 4460 sistem kullanıyorum. Ağırlıklı olarak GTA, COD, PUBG, CSGo tarzı oyunlar oynuyorum ve giriş seviyesinde Microsoft Visual, Autocad, Corel tarzında mühendislik ve kodlama programları kullanıyorum. Son 1 yıldır işlemcim çoklu çekirdek yönünden yetersiz kalmaya başladı. Fiyat performans odaklı ve en azından 1-2 defa orta seviye ekran kartı upgrade'i ile ortalama 6 yıl civarı işlerimi görebilecek bir sisteme geçmek istiyorum. Mevcut sistemimdeki Kasa+Psu, Ekran kartı ve SSD 'yi kullanacağım.
Ryzen 5 5600x ileriye dönüklük açısından çok daha iyi ancak 2000-2500tl kadar sistem genelinde fiyat farkı oluşturuyor. AMD 'nin uzun süredir aynı AM4 soket yapısını kullanması bir kaç nesil sonra soket yapısını değiştireceği anlamına gelir mi? Anakart olarak B550 düşünüyorum.
Birde kanalda da incelemesi olan Intel i5 10400f işlemci var. Oyunlar konusunda denk, Render konularında en azından benim için yeterli seviyede. Fakat uzun vadede oyunlar konusunda halen denk kalabilir mi yoksa aşırı derecede performans konusunda gerisinde kalır mı?
Sizce hangisini almam daha mantıklı olur? Fiyat farkı sizce değer mi? B550 anakart ile ileride çıkacak olan 6 veya 7. nesil Ryzen işlemciler kullanılabilir mi?
seneye 2 sokette ölü söket olacak amd belki değişmeyebilir para varsa r5 5600x oyundada renderdada i5 10400f tek parmağı ile hastenelik edecek güçte

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
5. nesin Ryzen son soket için. Ancak yine de 5600X ile 10400F kıyaslanamaz. Her türlü 5600X üstün. Kuracağınız sisteme ve bütçenize bağlı alabiliyorsanız 5600X daha iyi olur. Tabii iyi de bir soğutma lazım işlemciye.

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
AMD bir sonraki nesilde muhtemelen soket değiştirecek ancak 10400F yerine 5600X almak daha mantıklı.

Skyline R34

80+ Bronze
Selamlar. 6 yıldır i5 4460 sistem kullanıyorum. Ağırlıklı olarak GTA, COD, PUBG, CSGo tarzı oyunlar oynuyorum ve giriş seviyesinde Microsoft Visual, Autocad, Corel tarzında mühendislik ve kodlama programları kullanıyorum. Son 1 yıldır işlemcim çoklu çekirdek yönünden yetersiz kalmaya başladı. Fiyat performans odaklı ve en azından 1-2 defa orta seviye ekran kartı upgrade'i ile ortalama 6 yıl civarı işlerimi görebilecek bir sisteme geçmek istiyorum. Mevcut sistemimdeki Kasa+Psu, Ekran kartı ve SSD 'yi kullanacağım.
bu işlemciler fiyat olarakta güç olarakta eşit değiller r5 5600x i5 10400fi her konuda çok rahat tokatlar iki sokette ölü soket gibi duruyor

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,423
İsim
Selman
AMD 'nin uzun süredir aynı AM4 soket yapısını kullanması bir kaç nesil sonra soket yapısını değiştireceği anlamına gelir mi?
Ryzen serisi bu nesilden sonra belki de 6. nesilden sonra son bulacaktır, bu çok dert edilecek bir durum değil bence.
Fakat uzun vadede oyunlar konusunda halen denk kalabilir mi yoksa aşırı derecede performans konusunda gerisinde kalır mı?
Sizce hangisini almam daha mantıklı olur? Fiyat farkı sizce değer mi?
Tabii ki aradaki fiyat farkına değer ancak 10400F de render da işinizi görebilir. Eğer bütçeniz varsa 5600X tercih etmeye çalışın derim ben.

omerb.gzck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Ömer Burak GÖZÜAÇIK
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, sistem tavsiyesi
Instagram
omerb.gzck
Steam
omer_gzck
amd soket değiştirecek 6.nesilde galiba ama 5600x çok iyi işlemci

Mortis06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Turhan Demir
bu işlemciler fiyat olarakta güç olarakta eşit değiller r5 5600x i5 10400fi her konuda çok rahat tokatlar iki sokette ölü soket gibi duruyor
Oyun konusunda çok da fazla ileri geçmemiş gibi geldi. Soket konusunda haklısın kesinlikle. Maksimum bir nesil daha gideceği için Intel 'den pek farkı kalmayacak gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

amd soket değiştirecek 6.nesilde galiba ama 5600x çok iyi işlemci
Mining'ciler sayesinde mevcut ekran kartımla yeni sisteme geçebiliyorum. Bir süre GT 1030 'la idare etmek zorunda kalacağım gibi

Skyline R34

80+ Bronze
Oyun konusunda çok da fazla ileri geçmemiş gibi geldi. Soket konusunda haklısın kesinlikle. Maksimum bir nesil daha gideceği için Intel 'den pek farkı kalmayacak gibi

Mining'ciler sayesinde mevcut ekran kartımla yeni sisteme geçebiliyorum. Bir süre GT 1030 'la idare etmek zorunda kalacağım gibi
o işlemci 10700k ya çok yakın o arada fark var

NoPan!c

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Yiğit
o işlemci 10700k ya çok yakın o arada fark var
o kadar bilgisiz sinizki ethereum un 2018 ocak ayında zirve yapıp temmuz ayı gibi düşdüğü hakkındada bir bilginiz yok malesef siz inandığınızla devam edin.

dostum kusra bakma kendi postumdaki adama yazmıştımda sana denk gelmiş özür dilerim

Top Bottom