Neler Yeni

Skoda fabia yağ seçimi

salihreis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
salih cilacı
Merhaba arkadaşlar bu konuyu öncedende açmıştım ancak net bir cevap alamamıştım babamın 1.4 16v 2005 model bby motor kodlu fabiasının bakımını yapmak istiyorum 135.xxx km de olan araca sürekli 10 40 konulmuş ancak araç için 0 30 oneriliyor skoda tarafindan ben 5 30 bir yağ ile devam etmek istiyorum sorun yaşarmıyım katkı olarakta liqu moli cerateck kullanacağım yağ ise işyerimden aldığım petrol ofisi 5 30 katalizör uyumlu düşük kül ve sülfatlı bir yağ

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Partiküllü yağ alıp boşuna para vermene gerek yok bence. Yani 5 30 düz yağ alsan da olur. Soruya gelirsek araç benzinli ve eski model. Genelde 10 40 koyulur. Ben olsam ben de 10 40 koyarım çünkü ufak ufak yağ yakma ihtimali var. Yağ ince geldiğinden yakabilir. Ustan varsa ustana da danış. 10 40 yağ alman daha mantıklı olacaktır.
Aracında katalizör yok boşuna katalizör yağ alıp ekstra para verme

salihreis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
salih cilacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Üstan araçta katalizör var hemde 2 tane sen sanırsam dpf le karıştırdın ikisi farklı yağ da varilden iş yerinden doldurdum bu araçlar wv502 sertifikalı yağ istiyor ve bu yağ kazalizörlü benzjnlilerde sorunsuz kullanılabiliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
Partiküllü yağ alıp boşuna para vermene gerek yok bence. Yani 5 30 düz yağ alsan da olur. Soruya gelirsek araç benzinli ve eski model. Genelde 10 40 koyulur. Ben olsam ben de 10 40 koyarım çünkü ufak ufak yağ yakma ihtimali var. Yağ ince geldiğinden yakabilir. Ustan varsa ustana da danış. 10 40 yağ alman daha mantıklı olacaktır.
Aracında katalizör yok boşuna katalizör yağ alıp ekstra para verme
Bilinçsizce yorum yapmışsınız,nasıl Katalizör yok ? Katalizörlü yağ diye de bir şey yok,piyasadaki bütün yağlar zaten katalizörlerle uyumlu neredeyse,siz DPF'li yağ demeye çalışıyorsunuz ki,zaten benzinli motorda DPF olmaz.135 bin kmdeki bir araç hem de 5W-30 ile çalışmak için tasarlanmışken asla 5W-30 koyduğunuzda yağ yakmaz,yakmamalı.

Asla ama asla 10-40 koymayın,klasik bilinçsiz usta koymuş yağı belli.Sizin aracınızın yağı 5W-30'dur,Liqui Moly Top Tec 4200 öneririm.10-40 diye koyduğunuz yağ hem yarı sentetik,hem de aracın motoru için gereksiz kalın.Aracınızın kitapçığında mutlaka VW onayları vardır 501-502-505-507 gibi,motorunuz için hangisi yazıyorsa o yağı ona göre koyun.

Edit: PO yağını kullanabilirsiniz,ancak Ceratec katkısını o yağ ile heba etmemenizi öneririm,Ceratec koyacaksanız yukarıda dediğim yağı alıp koyun,motorunuz için en iyisi o şekilde olur.

salihreis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
salih cilacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Po yağa cerateck karıştırmak bir işe yaramazmı yoksa siz araç için tam uyumlu wv 502 sertifikalı 5 30 bir yağ al ona koy ki en güvenli en doğrusu olsun mu demek istediniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
Po yağa cerateck karıştırmak bir işe yaramazmı yoksa siz araç için tam uyumlu wv 502 sertifikalı 5 30 bir yağ al ona koy ki en güvenli en doğrusu olsun mu demek istediniz
PO yağı,önerdiğim ya kadar kalifiye ve uzun ömürlü bir yağ değil,parlama noktası,viskozite indeksi daha düşük bir yağ.Eğer kullanacaksanız 5W-30'a ilk geçiş yağı olarak değiştirin,sonraki değişimde Top Tec 4200 ve Ceratec'i aynı anda koyun.Ayrıca 4200 Long Life bir yağdır,yağ değişimsiz yaklaşık 40-50 bin kmleri cebinden çıkarır ancak maceraya gerek yok eski model arabada,15 bin km'de bir değiştirebilirsiniz.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bilinçsizce yorum yapmışsınız,nasıl Katalizör yok ? Katalizörlü yağ diye de bir şey yok,piyasadaki bütün yağlar zaten katalizörlerle uyumlu neredeyse,siz DPF'li yağ demeye çalışıyorsunuz ki,zaten benzinli motorda DPF olmaz.135 bin kmdeki bir araç hem de 5W-30 ile çalışmak için tasarlanmışken asla 5W-30 koyduğunuzda yağ yakmaz,yakmamalı.

Asla ama asla 10-40 koymayın,klasik bilinçsiz usta koymuş yağı belli.Sizin aracınızın yağı 5W-30'dur,Liqui Moly Top Tec 4200 öneririm.10-40 diye koyduğunuz yağ hem yarı sentetik,hem de aracın motoru için gereksiz kalın.Aracınızın kitapçığında mutlaka VW onayları vardır 501-502-505-507 gibi,motorunuz için hangisi yazıyorsa o yağı ona göre koyun.

Edit: PO yağını kullanabilirsiniz,ancak Ceratec katkısını o yağ ile heba etmemenizi öneririm,Ceratec koyacaksanız yukarıda dediğim yağı alıp koyun,motorunuz için en iyisi o şekilde olur.
Evet katalizör dpf karıştırmışım. Fakat söylediği dpf yağ.
Aynı zamanda 18 yaşında belki hiç açılmamış bir motorda illaki segman piston aşınmıştır. Benzinli araçta da zamanla yağ yakar. İsterse milyon kilometrede olsun illaki zamanla yakar. 5w30 yağ koyduğunda yakar demedim ihtimali var dedim. Araç kendi aracı koyabilir veya koymayabilir. He bu zamana kadar 10w40 yağ koyulmuş bunu da ben söylemedim koysun diye
Tofaşlara da 10w40 15w40 öneriyorlardı. Çoğu motor 20w50 yağı bile yakıyor. Yağ yakmaz yakmamalı demek motorun sağlığına bakıp söylenmeli
Dpfsiz araca dpf yağ koyulmaz. Bahsettiği yağ shell proffesional ag ise gereksiz para harcamayın dedim. Eğer proffesional ar-l yağ ise koyulabilir

Top Bottom