Neler Yeni

Solar Güneş Panelinden Anlayan Var Mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Emrullah Kızılarslan
Merhaba solar güneş panelinden elektrik üretmeyi düşünüyorum bütün gerekli malzemeleri aldım. Güneş panelini solar şar kontrol cihazına bağladım aküyü de aynı şekilde bağladım. Sorum şu solar kontrol cihazının çıkış yerine priz bağlayabilir miyim? Bunu merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Furkan Enes Kaplan
Merhaba solar güneş panelinden elektrik üretmeyi düşünüyorum bütün gerekli malzemeleri aldım. Güneş panelini solar şar kontrol cihazına bağladım aküyü de aynı şekilde bağladım. Sorum şu solar kontrol cihazının çıkış yerine priz bağlayabilir miyim? Bunu merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
şarj kontrol kısmı dediğiniz cihaz inverter ise evet ac 220v çıkışı vardır priz takabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Emrullah Kızılarslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

KAPTANN

80+

Merhaba,
Direkt kontrol paneline bağlayamazsın.
Aküdeki çıkışlara inverter bağlaman gerekiyor.
Bunun vasıtası ile 220V elde edersin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Emrullah Kızılarslan
Merhaba,
Direkt kontrol paneline bağlayamazsın.
Aküdeki çıkışlara inverter bağlaman gerekiyor.
Bunun vasıtası ile 220V elde edersin.
Anladım hocam çok sağol. Peki bundan nasıl hızlı şarj elde edebilirim. 1amper veriyor bunu arttırmak için nasıl bağlantı yapmam gerekir.

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Furkan Enes Kaplan
İnverter değil hocam bahsettiğim cihaz bu
hocam foto da gösterdiği kısımdan sadece ampul çalıştırabilir daha büyük güç tüketen cıhazlar için inverter lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım hocam çok sağol. Peki bundan nasıl hızlı şarj elde edebilirim. 1amper veriyor bunu arttırmak için nasıl bağlantı yapmam gerekir.
eğer panel ya da akü 2 veya daha fazla ise paralel bağlantı ile amper arttırabilirsiniz

KAPTANN

80+

Kontrol panelinden yüksek değerler elde edemezsin.
Aküye inverter bağlayarak halletmen gerekiyor.
Üzerindeki USB Çıkışları, Güneş Panelinin güneş gördüğü kadarıyla dalgalanma yaparak güç verir verimli olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Emrullah Kızılarslan
hocam foto da gösterdiği kısımdan sadece ampul çalıştırabilir daha büyük güç tüketen cıhazlar için inverter lazım

eğer panel ya da akü 2 veya daha fazla ise paralel bağlantı ile amper arttırabilirsiniz
12v 24a tek akü bağlı hocam.

Kontrol panelinden yüksek değerler elde edemezsin.
Aküye inverter bağlayarak halletmen gerekiyor.
Üzerindeki USB Çıkışları, Güneş Panelinin güneş gördüğü kadarıyla dalgalanma yaparak güç verir verimli olmaz.
Aküye bağlı aküden enerji alıyorum ama çok yavaş şarj ediyor amacım sadece telefon ve aydınlatma ekipmanlarımı şarj etsin yeterli

KAPTANN

80+

gtr34

80+
50 watt panel maksimum verim ile çalışırsa 3.5 amper gibi bir değer verir tabi güneş durumuna vs de bağlı ayrıca farklı kayıplar da olacaktır. En kötü senaryoda 2.5 amper gibi bir çıkış alman gerekiyor. Amperi ne ile ölçtün çıkışa seri şekilde bir multimetre mi bağladın yoksa şarj cihazında mı yazıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,899
Üyeler
165,601
Son üye
Elecksy
Top Bottom