Neler Yeni

Soruya bakar mısınız

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Kimse Volkan hakkında bir şey dememiş ve Volkan ''Ben çözmedim.'' demiş, o yüzden Volkan ilk şüpheli.

Görkem ise kendisinin çözmediğini söylemiş, 2. şüpheli Görkem.

Ahmet ise Recep'in soruyu çözdüğünü söylüyor, Ahmet hakkında kimse bir şey dememiş, Ahmet ise 3. şüpheli.

Recep ise soruyu Görkem'in çözdüğünü söylüyor, Recep 4. şüpheli.

Yani 4'ünden biri olabilir.

Bize kimin doğru söylediğini değil kimin çözdüğünü soruyor.

Volkan'ın doğru söylediğini düşünürsek soruyu Recep ve Görkem çözmüş oluyor, o yüzden Volkan yalan atıyor.

Ahmet doğru söylüyorsa Recep yalan atıyor, yani Görkem soruyu çözmedi, ama Görkem soruyu çözmediyse Görkem doğru söylüyor olur, o yüzden Ahmet doğru söyleyemez.

Recep doğru söylüyorsa Görkem yalan atıyor, Görkem yalan atıyorsa soruyu Görkem soruyu çözmüştür, ama bu durumda Volkan'da yalan atıyor, yani Recep doğru söyleyemez.

Bu durumda bir tek Görkem kalıyor, Görkem doğru söylüyorsa soruyu Görkem çözmedi, Görkem doğru söylüyorsa geriye kalan herkes soruyu çözmüş olabilir, ve geriye kalan herkes yalan atıyor, Volkan yalan atıyorsa mantıken soruyu Volkan çözmüştür.

Cevap Volkan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam soruyu dzügün okuyunca 4 öğtenci sorunun çözülü olduğunu görmüş diyo yani hiçbiri

Hayır, Volkan çözdü, yukarıda açıkladım.

Doğru cevap volkan arkadaşlar
cevabı bulanlar nasıl yaptigini anlatabilir mi

Anlattım hocam yukarıda.

Son düzenleme:

Aligiray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
Ali Giray Yener
Kimse Volkan hakkında bir şey dememiş ve Volkan ''Ben çözmedim.'' demiş, o yüzden Volkan ilk şüpheli.

Görkem ise kendisinin çözmediğini söylemiş, 2. şüpheli Görkem.

Ahmet ise Recep'in soruyu çözdüğünü söylüyor, Ahmet hakkında kimse bir şey dememiş, Ahmet ise 3. şüpheli.

Recep ise soruyu Görkem'in çözdüğünü söylüyor, Recep 4. şüpheli.

Yani 4'ünden biri olabilir.

Bize kimin doğru söylediğini değil kimin çözdüğünü soruyor.

Volkan'ın doğru söylediğini düşünürsek soruyu Recep ve Görkem çözmüş oluyor, o yüzden Volkan yalan atıyor.

Ahmet doğru söylüyorsa Recep yalan atıyor, yani Görkem soruyu çözmedi, ama Görkem soruyu çözmediyse Görkem doğru söylüyor olur, o yüzden Ahmet doğru söyleyemez.

Recep doğru söylüyorsa Görkem yalan atıyor, Görkem yalan atıyorsa soruyu Görkem soruyu çözmüştür, ama bu durumda Volkan'da yalan atıyor, yani Recep doğru söyleyemez.

Bu durumda bir tek Görkem kalıyor, Görkem doğru söylüyorsa soruyu Görkem çözmedi, Görkem doğru söylüyorsa geriye kalan herkes soruyu çözmüş olabilir, ve geriye kalan herkes yalan atıyor, Volkan yalan atıyorsa mantıken soruyu Volkan çözmüştür.

Cevap Volkan.

Hayır, Volkan çözdü, yukarıda açıkladım.

Anlattım hocam yukarıda.
evet yetkililer görürse bu konu kitlenebilir açık ve net bir cevap olmuş tebrik ve teşekkür ederim

Poyraz Efendi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Ender Kaynarca
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,474