Neler Yeni

Spor salonuna başlamak hakkında

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Berke
Kilo vermek için spor salonuna başlamak istiyorum. Ama hareketler aletler hakkında sıfır tecrübeye bilgiye sahibim hiç de merakım da olmadı. Spor salonlarından sistem nasıl oluyor. danışabilecek birileri oluyor mu program ve hareketler için. Ekstra personal trainer istersek ücretleri nasıl? Konum İzmir.

Oğuzhan'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Oğuzhan
Konuyu takibe aldım ben de aynı durumdayım cevaplayan olursa benim de işime yarar.

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Doğukan Barut
Kilo vermek için spor salonuna başlamak istiyorum. Ama hareketler aletler hakkında sıfır tecrübeye bilgiye sahibim hiç de merakım da olmadı. Spor salonlarından sistem nasıl oluyor. danışabilecek birileri oluyor mu program ve hareketler için. Ekstra personal trainer istersek ücretleri nasıl? Konum İzmir.
dostum öncelikkle 3 haftalık adaptasyon sürecin başlicak 3 hafta boyunca aynı hareketlere vucudunu alıştırcaksın. Köpek gibi diyet yapmana gerek yok insan yediği içtiği ile de spor yapar on numarada vucud yaparsın lakin abur cubur tüketimini bitir 10 15 günde bir ödüllendir kendini kota koy, sağlıklı besinler tüket cips kola yerine evde kendine proteinle bir şey hazırlka kan grubuna göre beslen bu çok önemli, kırmızı et tüket balık ye zaten 1. ayın biter artık bölgesel çalışmaya başlarsın. 3 4 ay sonra vucudunda ki değişimi görürsün enerjin çok fazla artacak ağırlıklar az gelecek vs vs başarılar şimdiden güzel karar :)

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Berke
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum öncelikkle 3 haftalık adaptasyon sürecin başlicak 3 hafta boyunca aynı hareketlere vucudunu alıştırcaksın. Köpek gibi diyet yapmana gerek yok insan yediği içtiği ile de spor yapar on numarada vucud yaparsın lakin abur cubur tüketimini bitir 10 15 günde bir ödüllendir kendini kota koy, sağlıklı besinler tüket cips kola yerine evde kendine proteinle bir şey hazırlka kan grubuna göre beslen bu çok önemli, kırmızı et tüket balık ye zaten 1. ayın biter artık bölgesel çalışmaya başlarsın. 3 4 ay sonra vucudunda ki değişimi görürsün enerjin çok fazla artacak ağırlıklar az gelecek vs vs başarılar şimdiden güzel karar :)
Sormak istediğim şey bu değil. Mesela ben gittim üye oluyorum dedim parayı verdim girdim. Ne ile karşılaşcam. Al geç aletler orda mı dicekler yoksa biri gelip hedefin ne o zaman şu aletlerde bu hareketleri bu kadar yap mı dicek. Eğer ilkiyse girdiğim gibi geri çıkmayı düşünebilirim çünkü makinelerin hepsi uzay gemisi gibi ne yapacağımı bilmiyorum

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Doğukan Barut
Sormak istediğim şey bu değil. Mesela ben gittim üye oluyorum dedim parayı verdim girdim. Ne ile karşılaşcam. Al geç aletler orda mı dicekler yoksa biri gelip hedefin ne o zaman şu aletlerde bu hareketleri bu kadar yap mı dicek. Eğer ilkiyse girdiğim gibi geri çıkmayı düşünebilirim çünkü makinelerin hepsi uzay gemisi gibi ne yapacağımı bilmiyorum
hayır dostum. amacın ne diye soracaklar varmak istediğin nokta ne geliştirmek mi sağlam bir kütle elde etmek mi. iyi bilindik bir yere gidersen maddi gücünde varsa. sana yoldaş olacak antrönör bile tutabilirsin geldiğin gibi seninle çalışıp seni yönlendirip seninle beraber spor yapıyor özel olarak tutabilirsin. girdiğinde protein lazım falan diyecekler alma 1 2 ay gerek yok diyet ve spor yeterli ileryen zamanlarda araştırıp daha uyguna alırsın ordakiler kazıktır. zaten bilindik bir yere gidersen vucud kitle endeksini hesaplıyorlar. vucudunda ne kadar kas ve ne kadar yağ su var vs vs. daha detay için artık senin gidip konuşman lazım çekinme :)

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
şimdi şöyle her spor salonunda bir kasa kısmı olur ordan girdin üyelik için konuştun aldın varsa spor salonu için olan uygulamayi indirtiler girerken qr okuttun girdin vb. sonra orda hocalar oluyor muhtemelen kasaya bakan kişi de hocalardan biridir herneyse diyosun "hocam ben yeni başlicam pek bilgim yok program cikartirmisin" o da sana varsa uygulamadan gösteriyor yoksa direkt normal bir program çıkarıyor buraya kadar kolay sonra hoca sana haraketleri gösteriyor başlangic programi yaklaşık 2/3 hafta sürüyordu sanırsam sonra hoca zaten detayini verir herneyse takıldığın bir yer olduğunda haraketi doğru yaptığından emin olamadığında boşta hoca (pt de diyenler var) varsa hocaya yoksa etrafta deneyimli olduğunu düşündüğün birinden yardım ediyorsun tersleyen adama pek gelmezsin ama şöyle birşeye dikkat etmen lazım kimseyi çalışırken bölme biraz bekle adam set arasına girdiğinde ya da o aletle tamamen işi bittiğinde sor mesela de ki "ya kanka ben yeni başladım pek anlamıyorum şu harekette zorlandım gösterme şansın var mı?" gibisinden

tüm bunlar dışında yediklerine dikkat et kilon varsa bol su tüket havlu ve deodorant kullanmayı kesinlikle unutma ayriyetten spor salonunda dışarıda giydiğin ayakkabılar ile değil başka bir ayakkabı ile spor yapman gerekiyor yani yanına ikinci temiz bir ayakkabı götürmen şart

BERKANY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,369
İsim
Berkay BABUCCU
Ekmek, şeker, kola ve aburcuburlari bırak,bol su iç,aciktiginda yogurt tarzi besinler tüket.aksam 6/7 den sonra yemek tüketimini azalt,+ spor bu iş tamamdır

exa_tr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Sedat Eren
kbende güç kazanmak için 1.5 ay fln gidebildim sıfır tecrübe ile gittim tabii ki arkadaşım v.s çok yoktu aletleri öğrendikten sonra kendim program yaptım oradaki ağabeyler hareketi gösterir çekinme kendini sakatlama bu yüzden

Top Bottom