Neler Yeni

SPOR VE FITIK HAKKINDA YARDIM

babi000

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Resul
Merhaba arkadaşlar 3 ay evvel spora başlamıştım belimdeki ağrılardan dolayı mr çektirdim l4 l5 s1 fıtık olduğunu öğrendim biri ikinci derece diğeri başlangıç ağrılarımdan 3 ay geçti ve o zamankinden daha iyiyim ancak sporda hangi hareketlerden uzak durmalıyım emin olamadım suan tekrar basladıgım için fullbody çalışıyorum burda belimi kullandığım 2 şey var bench press biri de lat pull down benchpresste ilk sette boş barla atıyorum geri kalan 2 sette iki tarafa 5kg taktim bu kiloyu ilerde arttırmam belime zararı olur mu veya hangi harekete yönelmeliyim bunun yerine. ayrıca lat pull down da herhangi bir sorun yaratır mı bilgisi olan arkadaşlar veya bel fıtığı yaşayıp spora devam eden arkadaşlar nasıl çalışıyorsunuz yardımcı olursanız sevinirim(nokta seklinde hafif bir ağrı hissediyorum nadiren arada)

eneskaya6

80+ Silver
Herkeste farklı hareketlerde, ağırlıklarda ağrı ya da rahatsızlık verebilir. Yanlış ters hareket yapmayıp ağırlığı beline vermemen lazım. Bunu net somut biseyler söylemek mumkun değil burdan. Beline yük bindiren hareketleri gereksiz yapma sana bisey kazandırmayacaksa zararını görme ihtimalin yüksek. Reformer pilates ile fıtığı cok rahatlarabilirisin.

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Bende de aynı bölgede fıtık var. Fitness'a başladığımda pt'ye dedim. Bana bel kasını güçlendir dedi. Zaten fıtık olmasının sebebi omurgaya fazla yük binmesi. Kaslarını güçlendirirsen omurlara ve disklere binen yük azalır ve fıtığın ilerlemesini önlersin.

babi000

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Resul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende de aynı bölgede fıtık var. Fitness'a başladığımda pt'ye dedim. Bana bel kasını güçlendir dedi. Zaten fıtık olmasının sebebi omurgaya fazla yük binmesi. Kaslarını güçlendirirsen omurlara ve disklere binen yük azalır ve fıtığın ilerlemesini önlersin.
peki belini güçlendirmek için hangi aletleri kullanıyorsun ve bench fln kullanıyormusun?? fıtık olmana rağmen herhangi bir sorun yaratıyor mu

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
peki belini güçlendirmek için hangi aletleri kullanıyorsun ve bench fln kullanıyormusun?? fıtık olmana rağmen herhangi bir sorun yaratıyor mu
3 ay yaptım ama düşük ağırlıkla egzersiz olsun diye yaptım. Amacım kas kazanmak değildi. Kaslarımı çalıştırmak ve ev dışı aktivite yapmış olmaktı. bel fıtığı için özellikle ters mekik önermişlerdi o zaman. şu hareket;
1725817176909.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,946
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom