Neler Yeni

Squid Game Dizisinde Kimsenin Fark Etmediği Detay

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar. Bu yazıyı bilerek geç yazıyorum çünkü dizinin izlenme oranının artmasını istedim. Eminim forumun çoğu izlemiştir. Dizi çıktıktan sonra YouTube'da "Squid Game Hakkında 10 Detay" , "Squid Game Hakkında Bilmedikleriniz" tarzı bir sürü video yayınlandı. Fakat bir tane detay bu videoların hiçbirinde değinilmedi. Belki çok önemli değildi ama bana önemli geldi. Yabancı forumlarda bundan bahsedilmiş ama Türkçe herhangi bir kaynakta değinilmemiş. Bundan sonrası SPOILER olacaktır. Hala diziyi izlemeyenler ve izlemek isteyenler varsa devamını okumasınlar.

Dizinin 6. bölümünü hepimiz biliyoruz. O meşhur, duygu yüklü misket bölümü. Bence dizinin en iyi bölümü oydu. Dizinin bir sahnesinde oyuncu 240 ve oyuncu 67'nin konuşmalarını izliyoruz. Şu sahneden bahsediyorum.

Ekran Alıntısı.PNG
Ekrans Alıntısı.PNG

Eısı.PNG
ntısı.PNG

sı.PNG
ddff.PNG

Aralarında tam olarak şöyle bir diyalog geçmektedir.
240: O parayla ne yapacaksın ?
67: Bir ev alacağım ve Kuzey'den annemi getireceğim.
240: 40 milyar Won ile bundan daha fazlasını yapabilirsin. Başka ne yapacaksın ? Gitmek istediğin bir yer var mı ?
67: Jeju adası. Egzotik gibiydi ve Kore'ye benzemiyordu.
240: Büyük hayaller kurmalısın. En azından Hawaii'ye, yok Maldivler'e gitmelisin. Bir bardak da Mojito içersin.
67: Mojito mu ?
240: O filmi izlemedin mi ? Lee Byung - Hun'un olduğu film.

Bu konuşmada yüzümde hoş bir gülümseme olmuştu. Çünkü Lee Byung - Hun'u tanıyordum. Bahsettiği film ise "Inside Men" isimli bir Kore filmidir. Oldukça da güzel bir filmdir. Güzel gönderme yapmışlar demiştim.

Şimdi Easter Egg'imize gelecek olursak, siyah maskeli adamın maskesini çıkardığı sahneye bakalım.
squid-game-1.png

Evet bu kişi Lee Byung - Hun'un ta kendisi. Dizinin oyuncularına bakmamıştım. İyi ki de bakmamışım. Aşırı şaşırmıştım bu abiyi görünce çok da sevinmiştim. Player 240 ve 67 arasındaki diyaloğun basit bir gönderme olduğunu düşünmüştüm fakat binevi 4. duvarı yıktılar (bkz. 4. Duvarı Yıkmak). Bahsettikleri kişi oyunun yöneticisinin ta kendisiydi :) Evet çok önemli bir detay olmayabilir ama çok hoş bir easter eggdi bence. Dizideki en ünlü oyuncu da budur.

Ha bu arada bu abimizin Türkiye'de baskısı çıkmış iki filmine de sahibim. Onları ele geçirmek oldukça zor oldu. Bu oyuncunun hayranıyımdır da.
IMG_20211026_101545.jpg

Son düzenleme:

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,105
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Merhaba arkadaşlar. Bu yazıyı bilerek geç yazıyorum çünkü dizinin izlenme oranının artmasını istedim. Eminim forumun çoğu izlemiştir. Dizi çıktıktan sonra YouTube'da "Squid Game Hakkında 10 Detay" , "Squid Game Hakkında Bilmedikleriniz" tarzı bir sürü video yayınlandı. Fakat bir tane detay bu videoların hiçbirinde değinilmedi. Belki çok önemli değildi ama bana önemli geldi. Yabancı forumlarda bundan bahsedilmiş ama Türkçe herhangi bir kaynakta değinilmemiş. Bundan sonrası SPOILER olacaktır. Hala diziyi izlemeyenler ve izlemek isteyenler varsa devamını okumasınlar.

Dizinin 6. bölümünü hepimiz biliyoruz. O meşhur, duygu yüklü misket bölümü. Bence dizinin en iyi bölümü oydu. Dizinin bir sahnesinde oyuncu 240 ve oyuncu 67'nin konuşmalarını izliyoruz. Şu sahneden bahsediyorum.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Aralarında tam olarak şöyle bir diyalog geçmektedir.
240: O parayla ne yapacaksın ?
67: Bir ev alacağım ve Kuzey'den annemi getireceğim.
240: 40 milyar Won ile bundan daha fazlasını yapabilirsin. Başka ne yapacaksın ? Gitmek istediğin bir yer var mı ?
67: Jeju adası. Egzotik gibiydi ve Kore'ye benzemiyordu.
240: Büyük hayaller kurmalısın. En azından Hawaii'ye, yok Maldivler'e gitmelisin. Bir bardak da Mojito içersin.
67: Mojito mu ?
240: O filmi izlemedin mi ? Lee Byung - Hun'un olduğu film.

Bu konuşmada yüzümde hoş bir gülümseme olmuştu. Çünkü Lee Byung - Hun en sevdiğim oyunculardan biridir. Bahsettiği film ise "Inside Men" isimli bir Kore filmidir. Oldukça da güzel bir filmdir. Güzel gönderme yapmışlar demiştim.

Şimdi Easter Egg'imize gelecek olursak, siyah maskeli adamın maskesini çıkardığı sahneye bakalım.
Alıntıyı görüntüle
Evet bu kişi Lee Byung - Hun'un ta kendisi. Dizinin oyuncularına bakmamıştım. İyi ki de bakmamışım. Aşırı şaşırmıştım bu abiyi görünce çok da sevinmiştim. Player 240 ve 67 arasındaki diyaloğun basit bir gönderme olduğunu düşünmüştüm fakat binevi 4. duvarı yıktılar (bkz. 4. Duvarı Yıkmak). Bahsettikleri kişi oyunun yöneticisinin ta kendisiydi :) Evet çok önemli bir detay olmayabilir ama çok hoş bir easter eggdi bence. Dizideki en ünlü oyuncu da budur.

Ha bu arada bu abimizin Türkiye'de baskısı çıkmış iki filmine de sahibim. Onları ele geçirmek oldukça zor oldu. Bu oyuncunun hayranıyımdır da.
Alıntıyı görüntüle
Tamam abi Lee Byung - Hun'un hayranısın ve filmlerine sahipsin anladık.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

UzunKing

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,035
İsim
Burak

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,105
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Oyuncuyu sevdiğimi ve iki filmine sahip olduğumu söylemek istesem zaten profil mesajı yazar söylerdim. Öyle bir gayem yoktu. Sadece easter eggi göstermek istedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlgini çekmediyse konudan çıkabilirdin mesela. Üzdün :(
Yo abi ben boş konuşurum sen takılma bana konu gayet farklı bir konu.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Vay be, hiçbir videoda rastlamamıştım. Koreli oyuncuları da tanımıyoruz ki. Güzel bir detay yakalamışsın teşekkürler😊
Oyuncu 240, hasta olduk kız sana🥲🥲🥴

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Vay be, hiçbir videoda rastlamamıştım. Koreli oyuncuları da tanımıyoruz ki. Güzel bir detay yakalamışsın teşekkürler😊
Oyuncu 240, hasta olduk kız sana🥲🥲🥴
Kız efsane ya :D Haklısın aslında Türkiye'de Kore sinemasına bir önyargı var. Kimse doğru düzgün Kore filmi izlemiyor. Bu oyuncu da Kore'nin nasıl desem Tom Cruise , Brad Pitt gibi bişey yani baya ünlü. Bir ara Kore sineması liste içeriği yaparım. İnsanları tanıştırırım Kore sinemasıyla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eklemeyi unuttum o yüzden detayın fark edilmemesi normal :D

Top Bottom