SSD ARIZA - ADATA SU750

P4K3NZY

80+
Reaksiyon skoru
17
Selamun aleyküm arkadaşlar,
Başlıkta da belirttiğim gibi Adata marka SSD kullanıyorum, hergün bilgisayarı kapattığımda kasanın arkasındaki güç tuşunu da kapatıp fişide prizde çıkartıyorum. Biri bana bunu yapmaya devam edersem diske zarar verebileceğini söylemişti. Bu konuda hakkında bilgim olmadığı için sormak istedim, bu konuya hakim olanlar yardımcı olursa sevinirim

Selamun aleyküm arkadaşlar,
Başlıkta da belirttiğim gibi Adata marka SSD kullanıyorum, hergün bilgisayarı kapattığımda kasanın arkasındaki güç tuşunu da kapatıp fişide prizde çıkartıyorum. Biri bana bunu yapmaya devam edersem diske zarar verebileceğini söylemişti. Bu konuda hakkında bilgim olmadığı için sormak istedim, bu konuya hakim olanlar yardımcı olursa sevinirim
Sürekli fişten çekmeni önermem, her kapatışta Inrush Current yüzünden PSU kapasitörlerine yük biner.
Uzun vadede sıkıntı çıkarabilir, yapmak gereksiz bir hareket bir şeyi çekip ya da kapatmana gerek yok.
Bilgisayarı kapat tuşuna basıp bilgisayarını kapatman yeterli.

Sürekli fişten çekmeni önermem, her kapatışta Inrush Current yüzünden PSU kapasitörlerine yük biner.
Uzun vadede sıkıntı çıkarabilir, yapmak gereksiz bir hareket bir şeyi çekip ya da kapatmana gerek yok.
Teşekkür ederim sağolun, elektrik gidip gelmesi olursa sorun diye tedirginim o yüzden öyle yapıyordum. Yakın zamanda akım korumalı priz almayı düşünüyorum sizce işe yarar mı?

Toprak korumalı prizler mevcut onlardan alıp derin bir iç çekebilirsiniz efenim.

Akım Korumalı
Akım korumalı tekli priz bulmuştum, ondan alsam işe yaramız mı hocam
Akım korumalı zaten topraklı priz oluyor ben yazım hatası yapmışım hocam çok özür dilerim. İşe yarar tabii ama kaliteli olmasına özen gösterin şayet dolandırıcı çok bu devirde 😂

Aslen yük açılışta biner inrush current sistem açılışı sırasındaki çekilen anlık aşırı yükü(kalkış akım) ifade eder. Kapasitörler deşarj durumunda değil şarj durumunda sıkıntı yaşarlar. Anlık aşırı şarj esnasında ısınıp sıvı sızdırabilir yada yada kapasitesi üzerinde yüke maruz kalıp patlayabilirler.
Ancak bu durum genellikle buzdolabı, tüplü tv ve elektrik süpürgeleri için daha sıkı yaşanabilecek bir durum. Psu açıldığında sistem 3-5 watt lık bir akım çeker buda sorun değil ancak içersindeki röleler aç kapa sırasında zamanla kontakt noktalarında oluşacak oksitlenme(kararma)yüzünden zarar görebilir.

Herkese çok teşekkür ederim, sağolun. Akım korumalı priz alıp artık hiç kapatmayı düşünmüyorum, sadece normal kapatırım. Bilmediğim için sormak istedim, aklıma takılmıştı

Geri