Neler Yeni

SSD de gözükmeyen sorun.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
1557(çok fazla) kere sistemi yanlış şekilde kapatmışsın ya da elektrik vs kesilmiş. Windowstan değil de kasanın tuşundan mı kapattın hep PC'yi? ya da fişini mi çektin?
Çok fazla veri yazmamışsın ama 9662 saat açık kalmış. :D Alalı kaç yıl oldu? Garantisi bitmiştir sanırım.
Tabi kesin olarak bu kadar çalıştırma ve yanlış kapatmadan kaynaklı oluyor diyemesem de ömrünü tamamlamış olabilir. Okuma yazma hızında ya da smart verilerinde sorun görünmese de bir yerleri bozulmuş olabilir ekrana yansımayan.
Hiç bir sorunu da olmayabilir. Belki sadece driverlarınla/oyunla/windowsla alakalı bir problemdir.
Belki de Sata kablonda ya da taktığın sata portunda sorun olabilir. Varsa başka sata kablosuyla başka sata portuna takarak dene bir de. Temiz bir format at apacer ssd'ye, sonra windows HDD'ye kuruluyken oyunu Apacer SSD'ye yükleyip bir de öyle dene.
Hocam pcyi kapatsak dahi görev yöneticisinfen baktıgımızda hala calısır vaziyette oluyor bilirsiniz. Bunun icin pcyi kapatırken shift tusuma bastıgımız zaman calısma süresi sıfırlanıyor tamamen kapanmıs oluyor.

Sizlerin tavsiyesi pcyi her kapatmada bu yöntemi mi yapmak ssd sağlığı için ?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hiç bir zaman kasanın düğmesinden bilgisayarı kapatmamalısın. O şekilde kapatmak HDD ve SSDde sorunlara yol açar.
Her zaman windowsun içinden bilgisayarı kapatmalısın. Masaüstündeyken direkt alt+f4 basarsan kapatma menüsü gelir.
1659219722667.png

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Mustafa Ödemiş
Hocam pcyi kapatsak dahi görev yöneticisinfen baktıgımızda hala calısır vaziyette oluyor bilirsiniz. Bunun icin pcyi kapatırken shift tusuma bastıgımız zaman calısma süresi sıfırlanıyor tamamen kapanmıs oluyor.

@Amanita
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yöntemden kastım shifte basarak kapatmak hocam bunarada

federalper

80+ Silver
Hiç bir zaman kasanın düğmesinden bilgisayarı kapatmamalısın. O şekilde kapatmak HDD ve SSDde sorunlara yol açar.
Her zaman windowsun içinden bilgisayarı kapatmalısın. Masaüstündeyken direkt alt+f4 basarsan kapatma menüsü gelir.
Alıntıyı görüntüle
Oyunu şuanda deniyorum ama herhangi bir sorun yok acaba tozlanmadan kaynaklı mıydı şimdi temiz kurulum yapacağım hdd nin sata kablosunu da ssd ye takacağım

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hocam pcyi kapatsak dahi görev yöneticisinfen baktıgımızda hala calısır vaziyette oluyor bilirsiniz.
Bu biostan ya da windowstan fastboot özelliği açıksa olur. Ben bunların kapatılması taraftarıyım. PC bir kaç saniye hızlı açılsın diye fastboot açık bırakıyorsanız da normal yine yukarıda dediğim gibi windowsun içinden dümdüz kapatın. Kasa düğmesinden, güç kaynağının açma kapama tuşundan ya da direkt güç kaynağını prizden çekerek kapatmayın yeter.

Oyunu şuanda deniyorum ama herhangi bir sorun yok acaba tozlanmadan kaynaklı mıydı şimdi temiz kurulum yapacağım hdd nin sata kablosunu da ssd ye takacağım
SSD'de önemli bir şeyler yoksa komple bir sıfırla. Öyle kullan. Sorun yoksa da windowsunu tekrar SSD'ye kurabilirsin.

Tozlanmadan kaynaklı bir sorun olacağını sanmıyorum. Çok sorgulamamak gerek düzeldiyse düzelmiştir. :)

federalper

80+ Silver
Bu biostan ya da windowstan fastboot özelliği açıksa olur. Ben bunların kapatılması taraftarıyım. PC bir kaç saniye hızlı açılsın diye fastboot açık bırakıyorsanız da normal yine yukarıda dediğim gibi windowsun içinden dümdüz kapatın. Kasa düğmesinden, güç kaynağının açma kapama tuşundan ya da direkt güç kaynağını prizden çekerek kapatmayın yeter.

SSD'de önemli bir şeyler yoksa komple bir sıfırla. Öyle kullan. Sorun yoksa da windowsunu tekrar SSD'ye kurabilirsin.

Tozlanmadan kaynaklı bir sorun olacağını sanmıyorum. Çok sorgulamamak gerek düzeldiyse düzelmiştir. :)
Şimdi sata kablolarını değiştirdim Windows yükleniyor umarım düzelmiştir bu arada cast boot açık.

Windows HDD ye kurulu olduğu için drop yememiş de olabilirim

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dene bakalım. Microsoftun kendi sitesinden indirdiğin iso dosyasıyla yazdırdığın flash bellekle yüklüyorsun değil mi windowsu?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
O zaman kurma o windowsu. Kendi sitesi varken ve kendi sitesinde ücretsizken neden başka yerden kuruyorsun?

federalper

80+ Silver
O zaman kurma o windowsu. Kendi sitesi varken ve kendi sitesinde ücretsizken neden başka yerden kuruyorsun?
Hocam uzun zamandir kullanigim sikintisi olmayan bir custom ISO SSD nin sorunu ile bir alakasi yok.

Orijinal windowsun icinde cok cok fazla gereksiz sey var.

Top Bottom