Genelde HDD ve SSD arasında forumlardan edindiğim bilgiye dayanarak oyun performansında fark olmaz diye biliyordum fakat bugün indirmesini bitirdiğim CoD Cold War'da fark ettiğim üzere bu oyun HDD üzerinden çalıştırıldığında GPU ve CPU kullanımım %50 olarak takılırken SSD üzerinden çalıştırdığımda CPU ve GPU kullanımı +%90'larda geziniyor. Aynı durumu GTA 5'te de yaşadığımı düşünüyorum. GTA'yı şu ana kadar SSD'de denemedim fakat ekran kartı kullanımım ayarlarım maksimumda olmasına rağmen %50'yi geçmiyor.
Bu yaşadığım durumu anlatmak istedim bilir kişilere göre böyle bir şeyin mümkünatı var mı, HDD'imde bir sorun olabilir mi veya yanlış yaptığım aklıma gelmeyen bir şey olabilir mi bunu sormak istiyorum.
Toshiba canvio basics marka 2TB harici HDD kullanıyorum SSD ise NVMe laptop SSD'si.
Bu yaşadığım durumu anlatmak istedim bilir kişilere göre böyle bir şeyin mümkünatı var mı, HDD'imde bir sorun olabilir mi veya yanlış yaptığım aklıma gelmeyen bir şey olabilir mi bunu sormak istiyorum.
Toshiba canvio basics marka 2TB harici HDD kullanıyorum SSD ise NVMe laptop SSD'si.