Neler Yeni

Yardım SSD'm bozulmuş olabilir mi?

salatalık turşusu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Aybar Adlığ
Arkadaşlar merhaba,
Bugün bilgisayarı açtığımda her şey inanılmaz yavaşlamıştı. Valorant'a girecektim, yamayı yapmadı. Bilgisayarı kapatıp açtım 20 25 dakikada açıldı. Ben de ilk olarak Ssd'den şüphelendim ve crystaldiskinfo ve crystaldiskmark testleri yaptım. Sonuçları paylaşacağım fakat crystaldiskinfoda görünürde bir problem olmasa da mark'taki hızlar inanılmaz düşük. Daha düne kadar sistemde hiçbir sıkıntı yoktu şimdi böyle olması çok üzdü beni. Ssd'm Adata su630 480gb. Siz demeden söyleyeyim kronik sorunlu olduğunu biliyorum. Ssd 2 yıllık şimdiye kadar hiçbir sorunu olmamıştı "kronik sıkıntılı" modellerden biri gelmemiş elime görünüşe göre ama yine de sıkıntı çıktı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekler

• Cr1.png
    Cr1.png
    91 KB · Hit: 52
  • Cr2.png
    Cr2.png
    92.3 KB · Hit: 53
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Atakan Savuş
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama donanım alışveriş takas al sat
Instagram
Neelospa
Kronik sorun sanırsam adatada garanti varsa yollayın yoksa ssd yi sıfırlayıp deneyin

salatalık turşusu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Aybar Adlığ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kronik sorun sanırsam adatada garanti varsa yollayın yoksa ssd yi sıfırlayıp deneyin
Boşaltmayı deneyeceğim. Biraz abartmışım 500gb ssd'nin 450'sini doldurmuşum. Hiç değilse bi yarısını boşaltabilirsem rahatlayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü başka hiçbir sıkıntı göremiyorum.

RGB Delisi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,284
İsim
Anonim-Anonim
Boşaltmayı deneyeceğim. Biraz abartmışım 500gb ssd'nin 450'sini doldurmuşum. Hiç değilse bi yarısını boşaltabilirsem rahatlayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü başka hiçbir sıkıntı göremiyorum.
Ssd sıkıntılı.kronik arızalı. Tavsiyem yeni ssd alıp Windows’u yeni ssd ye kurmak.

Kaneki Ken

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,458
İsim
Fatih Ege Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Anime , Bilgisayar , Kodlama
SSD kronik sorunlu sağlık değerinde sorun yok desende bu okuma yazma değerleri USB bellek düzeyinde resmen en yakın zamanda yeni bir SSD alıp bu SSD yi değiştirmelisiniz

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Arkadaşlar merhaba,
Bugün bilgisayarı açtığımda her şey inanılmaz yavaşlamıştı. Valorant'a girecektim, yamayı yapmadı. Bilgisayarı kapatıp açtım 20 25 dakikada açıldı. Ben de ilk olarak Ssd'den şüphelendim ve crystaldiskinfo ve crystaldiskmark testleri yaptım. Sonuçları paylaşacağım fakat crystaldiskinfoda görünürde bir problem olmasa da mark'taki hızlar inanılmaz düşük. Daha düne kadar sistemde hiçbir sıkıntı yoktu şimdi böyle olması çok üzdü beni. Ssd'm Adata su630 480gb. Siz demeden söyleyeyim kronik sorunlu olduğunu biliyorum. Ssd 2 yıllık şimdiye kadar hiçbir sorunu olmamıştı "kronik sıkıntılı" modellerden biri gelmemiş elime görünüşe göre ama yine de sıkıntı çıktı. Yardımlarınızı bekliyorum.
Hayatında görebilceğin en sorunlu SSD. Sen yine iyi kullanmışsın.

salatalık turşusu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Aybar Adlığ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
9000 saat yine iyi çalışmış. SSD doluluk oranı nedir ?
Size attığım an 50gb boş alan vardı. Düzelir belki diye epey bi alan açtım, 173gb boş alan var şu an.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayatında görebilceğin en sorunlu SSD. Sen yine iyi kullanmışsın.
SSD kronik sorunlu sağlık değerinde sorun yok desende bu okuma yazma değerleri USB bellek düzeyinde resmen en yakın zamanda yeni bir SSD alıp bu SSD yi değiştirmelisiniz
Ssd sıkıntılı.kronik arızalı. Tavsiyem yeni ssd alıp Windows’u yeni ssd ye kurmak.
Bunun başka bir yolu yok mu, yani ssd'yi kendi başıma düzeltmemin? Ayrıca ben sistemi yeni ssd'ye kursam bütün bilgilerim gidecek mi? Kişisel dosyalarım, işlerim hep c ye kuruluydu yanacak mı? Son olarak şayet yeni ssd alırsam hangi ssd'yi önerirsiniz? Patriot Burst'ün metini duyuyorum forumda f/p olarak, başka öneriniz var mıydı?

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Arkadaşlar merhaba,
Zaten kronik sıkıntılı bir model, muhtemelen SSD'nin vadesi dolmuş. Garanti kaldıysa gönderin derim ama sanırsam bitmiş.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Arkadaşlar merhaba,
SU630, kronik sorunlu bir SATA SSD'dir. Bu yüzden gayet normal.

Top Bottom