Neler Yeni

SSD'nin Oyunlara Olan Performans Etkisi

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
Arkadaşlar merhabalar. Şuan benim sistemimde 7200 RPM HDD bulunmakta. PC için genel anlamda performans artışı için 240 GB SSD almayı planlıyorum. Lakin aklıma takılan bir konu oldu. Fivem gibi ram ve işlemci gerektiren oyunlarda mapin yüklenmemesi gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Ben windowsu SSD'ye kurduğumda, gta5'i HDD'ye kurduğumda oyun içi bir performans artışı gözleyebilir miyim? Yani SSD windowsun yükünü kendi üstüne aldığında ram kullanımım ve işlemci kullanımım tümüyle oyuna odaklanıp bana performans artışı sunabilir mi? Bilgisi olan açıklayabilirse memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

DENI2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,983
İsim
Deniz
Steam
https://steamcommunity.com/id/HiDeniz
Discord
DΞNI2 ム#9844
map yüklemesi uzun olan oyunları ssd ye at devamını hdd at
Mesaj otomatik birleştirildi:

rust gibi gtaV gibbi oyunları ssd ye at

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Arkadaşlar merhabalar. Şuan benim sistemimde 7200 RPM HDD bulunmakta. PC için genel anlamda performans artışı için 240 GB SSD almayı planlıyorum. Lakin aklıma takılan bir konu oldu. Fivem gibi ram ve işlemci gerektiren oyunlarda mapin yüklenmemesi gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Ben windowsu SSD'ye kurduğumda, gta5'i HDD'ye kurduğumda oyun içi bir performans artışı gözleyebilir miyim? Yani SSD windowsun yükünü kendi üstüne aldığında ram kullanımım ve işlemci kullanımım tümüyle oyuna odaklanıp bana performans artışı sunabilir mi? Bilgisi olan açıklayabilirse memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Oyunu nereye kurarsan o etki eder hdd ye kurarsan ssd ne yapsın ki? FPS artışı olmaz ama drop azalışı olur.

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki windows 10 ortalama kaç GB yer kaplıyor? Yani SSD'de ne kadar yer kalır?

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Zaten tüm yeni oyunlar hep ssd tavsiye bulunuyor. Load time olayindan

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Zaten tüm yeni oyunlar hep ssd tavsiye bulunuyor. Load time olayindan
hocam sen yayıncılık vs. yapıyor musun çok oyun oynar mısın yoksa sadece zevk için mi aldın bir de hocam mesela yaşadığınız ülkede ortalam maaş kaç euro mesela 2 ay gibi bir sürede kendi ihtiyaçlarından kısmamasına rağmen herhangi orta maaşlı biri sizin pc’nize yakın bir pc toplayabilir mi? Tek tek cevaplarsanız sevinirim.
@Rambo_87
Kalan depolama alanı mı 10 GB?
Yok la W10

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

gbaleft

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
SSD'ye kurun oyunları.

Top Bottom