Ben şöyle anladım oyunlar dolarla satilcak ama yine Türkiye'ye ayri fiyatlandirma yapilacak yani suanda turkiyede fifa 24 ortalama 40 45 dolar civarina satiliyor (1200tl) oyunun fiyati yine ayni olacak ama 1200 yerine 45 dolar gozukecek yurt dışında sanırsam 70 dolar"Türkiye'deki fiyatlandırma ve Steam cüzdanı bakiyeleri 20 Kasım'dan itibaren USD'ye dönüşecek."
Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. Herkese geçmiş olsun. Sonbahar indiriminden önce fiyatlandırma değişecek. Ondan da faydalanamayacağız.
Kaynak: Steam mağazası
Alıntıyı görüntüle
FF"Türkiye'deki fiyatlandırma ve Steam cüzdanı bakiyeleri 20 Kasım'dan itibaren USD'ye dönüşecek."
Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. Herkese geçmiş olsun. Sonbahar indiriminden önce fiyatlandırma değişecek. Ondan da faydalanamayacağız.
Alıntıyı görüntüle
Aynen eğer oyun yayıncısı mena-usd olarak oyunu fiyatlandırırlarsa ona benzer şekilde olacak, yapmak istemeye de bilir. Bu durumda oyun 60$ ise yine 60$ ödeyeceksin. Elbette bunun üstüne banka kurunun makası(dolar google da 28 ancak ödemeyi yapacağınız bankada genelde 28 den fazla olur dolar) ve eğer döviz hesabınız yoksa üstüne döviz işlem ücretini eklemeyi de unutmayın.Ben şöyle anladım oyunlar dolarla satilcak ama yine Türkiye'ye ayri fiyatlandirma yapilacak yani suanda turkiyede fifa 24 ortalama 40 45 dolar civarina satiliyor (1200tl) oyunun fiyati yine ayni olacak ama 1200 yerine 45 dolar gozukecek yurt dışında sanırsam 70 dolar
Var mı güzel oyun önerin, alayım. Yapacak bir şey kalmadı
Pazarda zaten dolar üzerinden fiyatlandırmalar uygulanıyordu. Aynı şekilde devam edecek. Tek farkı ₺ yerine $ olarak fiyatı göreceksin.Pazara nasıl yansıyacak bu değişiklik?
zaten alamıyorduk şimdi hiç alamicaz ben torrente geçiyom yeter"Türkiye'deki fiyatlandırma ve Steam cüzdanı bakiyeleri 20 Kasım'dan itibaren USD'ye dönüşecek."
Alıntıyı görüntüle
Büyük oyunlar etkilenmez o firmalar zaten kendi fiyatını ayarlıyor 2A ve indie oyunlar etkilenecektirFC24, Cod Mw2 Mw3 hayalim suya düştü
Bunu ancak 20 kasımdan sonra öğrenebiliriz. Bu dediğin gerçekleşse dahi epin sitesi 5 dolarlık cüzdan kodunu sana güncel kurdan satmıyacak. Üstüne sağlam kar koyup satacak.büyük ihtimal steam bakiyesi olarak kod satıcak e-pin siteleri bu sayede ekstra bir para ödemeyeceğiz.
Dolar üzerinden alacaktır. Zaten tl muhabbeti yüzünden adamlar dolara geçiriyorlar. Yine tl muhabbetleri ile uğraşmayacaklardır. Dolar üzerinden satın alır gibi bankaya gideceksin, banka diyecek 30 dolar gelmiş tamam ben doları 29 dan alıyorum diyecek. Senin hesaptan "30 x 29 + döviz işlem ücreti" kesilecek.Bunu ancak 20 kasımdan sonra öğrenebiliriz. Bu dediğin gerçekleşse dahi epin sitesi 5 dolarlık cüzdan kodunu sana güncel kurdan satmıyacak. Üstüne sağlam kar koyup satacak.
Burada valve'nin de cevaplamadığı onlar için ufak ama bizim için büyük bir detay var. Oyun satın alırken veya bakiye eklerken doğrudan dolar üzerinden mi ödeme yapacağız yoksa steam bunu ödeme esnasında güncel kura çevirip bize TL üzerinden mi ödeme yaptıracak?