öncelikle herkese iyi forumlar. Benim bildiğim kadarıyla (bynogamein bütün sosyal medya hesaplarından da bizzat sordum. Bizzat cevap verdiler.) Bynogame ''Biz sizden envanterinizdeki cs go skinlerinizi o an pazar satış fiyatı neyse %60ı fiyatına satın alıyoruz.'' diyor. Yani ne %5i ne %10u benim bildiğim kadarıyla %40 komisyon koyuyor.Steam'den para çıkartmak istiyorsan Envanter'deki öğeleri aracılar ile nakite dönüştüreceksin.
Onda da bir çok komisyon farkı oluyor.
Özetle işleyiş şu şekilde ilerliyor.
Mesela Steam hesabında 1.000 TL var.
Önce piyasayı araştırıyorsun,
1.000 TL verip aldığın ürün Steam dışına çıkarttığın zaman kaça düşüyor.
Çıkartacağın ürünü buna göre seçiyorsun.
1000 TL'ye bir bıçak aldığını varsayalım.
Genelde ByNoGame gibi aracı sitelerde skin satışları %20-%25 indirim yaptığın zaman hızlı oluyor.
Ne kadar düşük indirim uygularsan, o kadar çok beklemen gerekiyor.
Aylar bile sürebilir. Sonuçta birinin gelip o ilandaki eşyayı alması gerekiyor.
1.000 TL'lik bıçağı %22 indirim ile satsan 780 TL'ye satmış oluyorsun.
Bu satıştan %10 komisyon ByNoGame alıyor.
BynoGame hesabına 702 TL geliyor.
ByNoGame komisyonları şu şekilde;
* 5-15 TL arası sabit 2 TL
* 50 TL Altı satışlarda %15 komisyon
* 50-100 TL arası satışlarda %12 komisyon
* 100 TL üzerinde %10 komisyon
780 TL'lik satış için ByNoGame'e 78 TL komisyonu ödedikten sonra elde ettiğin 702 TL paranı banka hesabına alman gerekiyor.
Bankalar da havale ücreti kesiyor.
Papara %2
Kredi kartı - bankalar - ininal 5 TL
Paranı çekerken hepsini çekemiyorsun, bankanın kesintisini de düşmen gerekiyor.
Kalıyor 697 TL
Bunun da 7 TL'sini ATM vermiyor.
Sonuç olarak; 690 TL
1.000 TL'lik Steam bakiyesini en iyi ihtimalle
690 TL nakit paraya çevirmiş oluyorsun.
Kabaca 1.000 TL'den eline 700 TL falan geçiyor.![]()
O dediğin direk ByNoGame'e satarsan geçerli.öncelikle herkese iyi forumlar. Benim bildiğim kadarıyla (bynogamein bütün sosyal medya hesaplarından da bizzat sordum. Bizzat cevap verdiler.) Bynogame ''Biz sizden envanterinizdeki cs go skinlerinizi o an pazar satış fiyatı neyse %60ı fiyatına satın alıyoruz.'' diyor. Yani ne %5i ne %10u benim bildiğim kadarıyla %40 komisyon koyuyor.
Merhabalar arkadaşlar steam cüzdan bakiyesini bir oyun alıp karta iade edebilir miyim yoksa skin alıp satmak gibi işlerle mi yapılır tecrübesi olanlar yazabilir mi? Teşekkürler
yani dostum ben şimdi 65 liralık silahımı ininalde aktarmaya çalışırsam 40 liradan az bişey mi kalıyorO dediğin direk ByNoGame'e satarsan geçerli.
Yani 1000 TL'lik ürünü ByNoGame 600 TL'den direk satın alıyor. ilan falan açmıyorsun.
Ama sen kullanıcılara satmak istersen istediğin fiyattan satabiliyorsun. Yani ilan açıp satarsan;
1.000 TL'lik ürün için 1.300 TL'lik satış ilanı da açabilirsin, 864 TL'lik ilan da açabilirsin. Açtığın ilan LetGO ilanı gibi duruyor orada, satıcı konumunda oluyorsun.
Beklemek istemiyorum vs. diyip direk BNG sitesine satarsan %40 indirimli alıyorlar senden. Ek olarak pazar satış fiyatına göre aldıkları için, satış daha zararlı oluyor.