Stüdyo ortamımda nelere ihtiyacım var

ktysylr

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba Kendi çapımda ürün çekimlerini daha profesyonel hale getirmek istiyorum. Bu doğrultuda küçük bir stüdyo alanı oluşturdum ancak özellikle ışık ve sahne düzeni (dizayn) konusunda bazı sorunlar yaşıyorum. Genel olarak fotoğraflarda istediğim sonucu alamıyorum ve görüntülerde netlik problemi var.

Çekim için elimde bir iPhone 15 Pro Max ve Canon 550D + 18-55mm lens bulunuyor. Adobe programları üzerinden düzenleme yapabiliyorum. Ancak çektiğim ürün fotoğraflarında ürünlerin detayları yeterince belirgin değil ve gerçek renklerinden farklı görünüyorlar. Gözle gördüğüm ile kamera veya telefonla çektiğim arasında ciddi farklar oluyor. Otomatik ve manuel ayarları denememe rağmen istediğim sonucu elde edemedim.

Işıklandırma konusunun bu sorunun temel nedeni olduğunu düşünüyorum. Farklı ışık kaynakları denedim ama ışık sayısını artırdıkça özellikle Canon ile yaptığım çekimlerde dalgalanmalar (flicker) oluşmaya başladı. Bu durum görüntü kalitesini olumsuz etkiliyor.

Şu anda 2 adet softbox almayı düşünüyorum ama bu noktada doğru bir yatırım olur mu emin değilim. Küçük de olsa bir bütçe ayırabilirim ve bu stüdyo ortamını nasıl daha verimli hale getirebileceğim konusunda yol gösterici bir tavsiyeye ihtiyacım var.

Ekler

• IMG_0255.webp
    IMG_0255.webp
    534.4 KB · Hit: 13
  • IMG_0257.webp
    IMG_0257.webp
    572.8 KB · Hit: 12
Merhaba renk ve netlik konusunda yardımcı olabiliirm.

Geri