Arkadaşım subay olmak için MSÜ sınavına girecek ve AYT içeriğinden soruyorlar. Şuan sınav başvuruları açık.
MSÜ sınavı AYT değil TYT içeriğinden sorulur.
arkadaşlar ben subay olmak istiyorum fakat birçok farklı bölüm var ve biraz kafam karıştı ben MSÜ var bide kara harp okulu var hangsine girmemiz gerekiyor bide ayt mi lazım tyt mi bilgisi olan varsa yazabilirmi ?
Nerede subay olmak istediğine ve bu mesleği hayatının geri kalanı boyunca yapabilecek psikolojik ve fiziksel yeterliliğe sahip misin önce onu bi ölç tart. Askerlik televizyonlarda yada YouTube'taki havalı, kavgalı vurdulu bir meslek değil.
Hava, Deniz ve Kara olmak üzere 3 harp okulu var.
Hava Harp Okulu havacılık alanındaki askerleri yetiştirir.
Deniz Harp Okulu denizcilik alanındaki askerleri yetiştirir.
Kara Harp Okulu ise kara alanındaki askerleri yetiştirir.
Bu 3 okuldan istediğini, sana uygun olanı seçmen gerek ancak Hava ve Deniz harp okul yalnızca sayısal MF alanından alım yapar. Kara Harp Okulu ise eşit ağırlık alanından.
Sınava girmeden önce MSÜ sosyal medya hesaplarından veyahut farklı kanallardan sınav için başvurunun başladığını haber eder. Sınava belirli bir ücret ödeyerek başvurunu yaparsın daha sonra sınav zamanı geldiğinde sınavına girersin. Sınavdan sonra sağlık, spor ve mülakat sınavını da geçmen gerekiyor. Bunları da geçersen istediğin harp okulunda eğitime başlar geleceğin subay adaylarından biri olursun.