Neler Yeni

Subay olmak istiyorum hangi sınava girmem gerekiyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mehmet Emin Akgöz
arkadaşlar ben subay olmak istiyorum fakat birçok farklı bölüm var ve biraz kafam karıştı ben MSÜ var bide kara harp okulu var hangsine girmemiz gerekiyor bide ayt mi lazım tyt mi bilgisi olan varsa yazabilirmi ?

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,363
İsim
.
Arkadaşım subay olmak için MSÜ sınavına girecek ve AYT içeriğinden soruyorlar. Şuan sınav başvuruları açık.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
msü sınav.
Ona girmen lazım. Orada da tyt ile ilgili soruluyor.
Bildigim kadarı ile sorular kolay değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mehmet Emin Akgöz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşım subay olmak için MSÜ sınavına girecek ve AYT içeriğinden soruyorlar. Şuan sınav başvuruları açık.
zaten şuanda daha yaşım tutmuyor seneye inşallah fakat ben araştırmamı yapmak istedim

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mehmet Emin Akgöz
msü sınav.
Ona girmen lazım. Orada da tyt ile ilgili soruluyor.
Bildigim kadarı ile sorular kolay değil.
ozmn anladığım kadarıyla msü sınavlarına giriyoruz ardından puanımız belli olup puanımıza göre bölümmü seçiyoruz

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mehmet Emin Akgöz
ozmn anladığım kadarıyla msü sınavlarına giriyoruz ardından puanımız belli olup puanımıza göre bölümmü seçiyoruz
yani ben kara harp okulu subaylık yada astsubaylık istiyorum bakalım hayırlısıyla bir her şey belli olsun çalışmalara başlıyacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hemen hemen öyle diyebiliriz.
çok saol teşekkürler

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
MSÜ sınavı AYT değil TYT içeriğinden sorulur.

arkadaşlar ben subay olmak istiyorum fakat birçok farklı bölüm var ve biraz kafam karıştı ben MSÜ var bide kara harp okulu var hangsine girmemiz gerekiyor bide ayt mi lazım tyt mi bilgisi olan varsa yazabilirmi ?
Nerede subay olmak istediğine ve bu mesleği hayatının geri kalanı boyunca yapabilecek psikolojik ve fiziksel yeterliliğe sahip misin önce onu bi ölç tart. Askerlik televizyonlarda yada YouTube'taki havalı, kavgalı vurdulu bir meslek değil.

Hava, Deniz ve Kara olmak üzere 3 harp okulu var.
Hava Harp Okulu havacılık alanındaki askerleri yetiştirir.
Deniz Harp Okulu denizcilik alanındaki askerleri yetiştirir.
Kara Harp Okulu ise kara alanındaki askerleri yetiştirir.

Bu 3 okuldan istediğini, sana uygun olanı seçmen gerek ancak Hava ve Deniz harp okul yalnızca sayısal MF alanından alım yapar. Kara Harp Okulu ise eşit ağırlık alanından.

Sınava girmeden önce MSÜ sosyal medya hesaplarından veyahut farklı kanallardan sınav için başvurunun başladığını haber eder. Sınava belirli bir ücret ödeyerek başvurunu yaparsın daha sonra sınav zamanı geldiğinde sınavına girersin. Sınavdan sonra sağlık, spor ve mülakat sınavını da geçmen gerekiyor. Bunları da geçersen istediğin harp okulunda eğitime başlar geleceğin subay adaylarından biri olursun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mehmet Emin Akgöz

Nerede subay olmak istediğine ve bu mesleği hayatının geri kalanı boyunca yapabilecek psikolojik ve fiziksel yeterliliğe sahip misin önce onu bi ölç tart. Askerlik televizyonlarda yada YouTube'taki havalı, kavgalı vurdulu bir meslek değil.

Bu 3 okuldan istediğini, sana uygun olanı seçmen gerek ancak Hava ve Deniz harp okul yalnızca sayısal MF alanından alım yapar. Kara Harp Okulu ise eşit ağırlık alanından.

Sınava girmeden önce MSÜ sosyal medya hesaplarından veyahut farklı kanallardan sınav için başvurunun başladığını haber eder. Sınava belirli bir ücret ödeyerek başvurunu yaparsın daha sonra sınav zamanı geldiğinde sınavına girersin. Sınavdan sonra sağlık, spor ve mülakat sınavını da geçmen gerekiyor. Bunları da geçersen istediğin harp okulunda eğitime başlar geleceğin subay adaylarından biri olursun.
sen çok iyi bir insansın ss aldım kral gerçekten çok saol

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
bu mesleği hayatının geri kalanı boyunca yapabilecek psikolojik ve fiziksel yeterliliğe sahip misin önce onu bi ölç tart. Askerlik televizyonlarda yada YouTube'taki havalı, kavgalı vurdulu bir meslek değil.
Aşırı derecede katılıyorum. Televizyonda gözüktüğü gibi bir askerlik bekliyorsanız çok büyük hüsrana uğrarsınız. Şu son 2-3 senedir Subay ve Astsubaylığa başvurularının genel anlamdaki sebebi ''5K temiz maaş eeğeğe'' tiplerinden oluyor (lafım konu sahibinde değil).

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mehmet Emin Akgöz

aslında ben bu mesleği parası ve ileride bu işi yapıp allah bana evlenmeyide nasip ederse aileme iyi bir gelecek sunmak için seçmeyi düşünüyorum ancak bunlar vatanımı sevmiyorum yada önem vermiyorum anlamına gelmez ben küçüklüğümden beri askerliği sevmiş ve saygı duymuşumdur akrabalarımdada var asker olanlar gerçekten seviyorum askerliği saygı duyulan ve duyulması gereken bir meslek

Top Bottom