Neler Yeni

Subaylık için AYT'den alınması gereken puan yazmıyor

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,367
İsim
Abdullah Aydoğdu
İnternette astsubaylık için TYT'den +200 alınması gerektiği + MSÜ'nün sınavından alınması gereken puanlar yazıyor eşit ağırlık veya sayısal türünden.
Subaylığa geldiğimizde de TYT'den +200 alınması gerektiği + olarak AYT sınavına girilmesi gerektiği ve MSÜ sınavından alınması gereken puanlar yazıyor eşit ağırlık veya sayısal türünden.

Fakat AYT sınavından kaç alınması gerektiğine dair hiçbir bilgi bulamadım subaylık için internette. Sadece MSÜ sınavından alınması gereken puanlar yazıyor sayısal ve eşit ağırlık türünden. Bu bilgiyi nereden öğreneceğim? Devlet sırrı sanki.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,534
İsim
ArtiAnius
İnternette astsubaylık için TYT'den +200 alınması gerektiği + MSÜ'nün sınavından alınması gereken puanlar yazıyor eşit ağırlık veya sayısal türünden.
Subaylığa geldiğimizde de TYT'den +200 alınması gerektiği + olarak AYT sınavına girilmesi gerektiği ve MSÜ sınavından alınması gereken puanlar yazıyor eşit ağırlık veya sayısal türünden.

Fakat AYT sınavından kaç alınması gerektiğine dair hiçbir bilgi bulamadım subaylık için internette. Sadece MSÜ sınavından alınması gereken puanlar yazıyor sayısal ve eşit ağırlık türünden. Bu bilgiyi nereden öğreneceğim? Devlet sırrı sanki.
hem tyt sınavı için ayrı bir ücret msü için ayrı ücret ödüyosunuz ve msü sınavlarına resmen her yıl tüm ayt ye girenler katılıyor ve çok zor olduğu söyleniyor

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Kardeşim yazmaz çünkü puanlar geldikten sonra belirliyorlar kaçtan alacaklarını. Subay olmak istiyorsan AYT'ye girmek zorundasın.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,367
İsim
Abdullah Aydoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece MSÜ'ye ve TYT'ye giriyorsunuz diye biliyorum.
Subaylık için AYT şartı var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hem tyt sınavı için ayrı bir ücret msü için ayrı ücret ödüyosunuz ve msü sınavlarına resmen her yıl tüm ayt ye girenler katılıyor ve çok zor olduğu söyleniyor
Sorum bu değildi. Subaylık için hem TYT hem AYT zorunlu. AYT'den kaç alınması gerektiği hiçbir yerde yazmıyor. Veya geçen yıllarda kaç puanla alım yaptığını.

Kardeşim yazmaz çünkü puanlar geldikten sonra belirliyorlar kaçtan alacaklarını. Subay olmak istiyorsan AYT'ye girmek zorundasın.
Geçen yıllarda en düşük, en yüksek, ortalama kaç puanla aldığına dair neden hiçbir bilgi yok internette? AYT'ye gireyim de ortalama kaç puan almam gerektiğini bilmiyorum. Yüksek puan almam gerekiyorsa girmeyeceğim. Neden bu bilgi devlet sırrı gibi saklanıyor?

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Subaylık için AYT şartı var.

Sorum bu değildi. Subaylık için hem TYT hem AYT zorunlu. AYT'den kaç alınması gerektiği hiçbir yerde yazmıyor. Veya geçen yıllarda kaç puanla alım yaptığını.

Geçen yıllarda en düşük, en yüksek, ortalama kaç puanla aldığına dair neden hiçbir bilgi yok internette? AYT'ye gireyim de ortalama kaç puan almam gerektiğini bilmiyorum. Yüksek puan almam gerekiyorsa girmeyeceğim. Neden bu bilgi devlet sırrı gibi saklanıyor?
Hangi subaylığı istiyorsun birkaç arkadaşım var onlara sorabilirim. Kara mı deniz mi havacı mı hangisini istiyorsun?

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,367
İsim
Abdullah Aydoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hangi subaylığı istiyorsun birkaç arkadaşım var subay olanlara kara mı deniz mi hava mı hangisini olmak istiyorsun?
Bütün subaylar için AYT şartı var. Harp okullarına girebilmek için AYT sınavına girmiş olman gerekiyor. Fakat puanla alakalı en ufak bir bilgi yok.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Bütün subaylar için AYT şartı var. Harp okullarına girebilmek için AYT sınavına girmiş olman gerekiyor. Fakat puanla alakalı en ufak bir bilgi yok.
Biliyorum AYT şartı olduğunu sen hangisini olmak istiyorsun? Puanlar değişiyor çünkü.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Hepsini öğrenmek istiyorum. Bildiklerinizin tamamını paylaşabilirseniz iyi olur.
Hava harp için taban sayısal 347 puan.
Deniz harp için taban sayısal 280 puan.
Kara harp için taban sayısal 280 puan.

Kadınlardan da hava harp çok yüksek sayısal 415 puan.
Ve en önemlisi puanlar değil mülakat aşamasıdır.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,367
İsim
Abdullah Aydoğdu
Hava harp için taban sayısal 347 puan.
Deniz harp için taban sayısal 280 puan.
Kara harp için taban sayısal 280 puan.

Kadınlardan da hava harp çok yüksek sayısal 415 puan.
Ve en önemlisi puanlar değil mülakat aşamasıdır.
Hocam taban puanı geçemedikten sonra mülakatın önemi kalır mı ki? Bu puanların doğruluğu kesin mi? Arkadaşınıza mı sordunuz?

c) MSB tarafından belirlenecek olan taban puanı alamamış olan adayların, 2’nci seçim aşamalarına katılmış ve başarılı olmuş olsalar dahi taban puanını alamadıkları okul türü için askeri öğrenci adaylıkları sonlandırılır.

ç) Ayrıca MSB tarafından Harp Okulları adaylarına YKS Başarı Sıralamaları için bir alt sınır koyulabilecek, bahse konu alt sınırın koyulması durumunda adayların alt sınırın altında kaldıkları okul için adaylıkları sonlandırılabilecektir.

Böyle bilgiler yer alıyor kılavuzda. Ama ''subaylık için AYT puanım düşük geldi, neyse astsubaylığa TYT yetiyor onu deneyeyim bari'' deme hakkım var mı onunla ilgili bir bilgi bulamadım.

Son düzenleme:

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Hocam taban puanı geçemedikten sonra mülakatın önemi kalır mı ki? Bu puanların doğruluğu kesin mi? Arkadaşınıza mı sordunuz?

c) MSB tarafından belirlenecek olan taban puanı alamamış olan adayların, 2’nci seçim aşamalarına katılmış ve başarılı olmuş olsalar dahi taban puanını alamadıkları okul türü için askeri öğrenci adaylıkları sonlandırılır.

ç) Ayrıca MSB tarafından Harp Okulları adaylarına YKS Başarı Sıralamaları için bir alt sınır koyulabilecek, bahse konu alt sınırın koyulması durumunda adayların alt sınırın altında kaldıkları okul için adaylıkları sonlandırılabilecektir.

Böyle bilgiler yer alıyor kılavuzda. Ama ''subaylık için AYT puanım düşük geldi, neyse astsubaylığa TYT yetiyor onu deneyeyim bari'' deme hakkım var mı onunla ilgili bir bilgi bulamadım.
Tercih yaparken hem subaylığa hem astsubaylığa tercih yapabiliyorsun.
Ayrıca tabanı geçemezsen zaten katılamazsın. Benim dediğim geçtikten sonra sağlık, spor ve kurul mülakatı bunlar çok önemli. Benim bir arkadaşım mülakatlardan geçerken sağlıktan kaldı.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,367
İsim
Abdullah Aydoğdu
Tercih yaparken hem subaylığa hem astsubaylığa tercih yapabiliyorsun.
Ayrıca tabanı geçemezsen zaten katılamazsın. Benim dediğim geçtikten sonra sağlık, spor ve kurul mülakatı bunlar çok önemli. Benim bir arkadaşım mülakatlardan geçerken sağlıktan kaldı.
AYT taban puanı geç açıklandığı için katılınabiliyor. Hangi aşamada olduğunuz fark etmez eleniyormuşsunuz AYT puanınız açıklandığında. Kılavuzda yazıyor. Ama diyelim ki AYT düşük geldiği için subaylık mülakatlarında 3. aşamada olmama rağmen elendim AYT düşük geldiği için neyse astsubaylığı deneyeyim diyebiliyor muyum, böyle bir hakkım var mı bunu merak ediyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,670
Üyeler
172,714
Son üye
hhkaja
Top Bottom