Merhaba arkadaşlar bir tane 2 yaşında erkek lutino sultan papağanım var kulum önceden uçabiliyordu şuan tüylerinde sıkıntı var tüy köklerinden sarı irin gibi şeyler çıkıyor ve internette kanat yapılarına baktım tüyleri oradaki kuşlara göre çok yamuk yumuk ve tüylerini kırabiliyor veterinere götüreceğim ama önce biraz bilgi sahibi olmak için buaraya yazdım bilgisi olan yardımcı olabilir mi
2 adet muhabbet kuşu besliyoruz.2 yıldır bizdeler. Yavruyken almıştık. Dişi bana göre yumurtalayacak gibi. Geçen haftalarda dişinin halsiz olduğunu tüy döktüğünü,hareketlerinde azalma gözlemledim. Kuyruk tüyünü bile döktü. (Mevsim geçişlerinde tüy dökülme normal karşılanabilir) Neyse uzun zamandır vitamin vermiyordum. Hamile kuşların daha çok kalsiyuma ihtiyacı olduğunu okumuştum. Bu yüzden mineralli gaga taşı,kalsiyum taşı ve kumlu tünek aldım. Kafesi temizledim. Gaga taşlarını ve kalsiyum taşını taktım . Kalamar kemiği vardı onu da yeniledim. Asıl önemli olan yer burası dişi kuşun banyo yapmadan önce huyunu bildiğimden,banyoluğuna doldurduğum suyun içine a,d,e vitamin i ve ayrı olarak bulunan B vitamini damlattım. Dişi kuşum banyoluğun içine girmeden önce suyu içti.( Hızlı vitamin takviyesi). Yıkandı çıktı. Ertesi gün baya bir toparlanmıştı. Temizlik ,vitamin,banyo ve istediklerini yapmak önemli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
B vitamini tüyler için yazıyor benim kullandığım vitaminde.