Neler Yeni

Tam yoğuşmalı 3 katlı ev için kombi tavsiyesi

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Hakanbey
Merhaba arkadaşlar 2 yıldır kombi ile verdiğim savaş sonucu bu kışa kombisiz olarak giriş yaptım. Evdeki hermetik döküntü kombiyi emekliye ayırıp yerine tam yoğuşmalı kombi takmayı düşünüyorum.
Bütçe olarak kafamda 3 aşağı 5 yukarı birşeyler canlandı ancak sizlerinde bilgisi dahilinde nokta atışı yapma maksatıyla yardımlarınızı rica ediyorum. 300m2 3 katlı ev için Kombi önerisi istiyorum.

abcdefg1234

80+ Silver
Kombi işi sıkıntı.Gerçekten bilgili birinden cevap almanız lazım. Forumlarda bu cevabı bulabileceğinizi sanmıyorum :D.

Şehrinizdeki yetkili kombi bayii lerine gidip bilgi alabilirsiniz. İnternetten almayın bence çünkü kurulum falan size ait oluyor. Bayii den alırsanız bir miktar ücret farkıyla gaz açma ve kurulum işini de halletmiş olursunuz ekstra olarak daha fazla taksit seçeneği de sunabiliyorlar

Sizde kaç petek var toplamda ? Biz 145 m2 3+1 ve toplam 8 petekli evimiz için 24 kW lık demirdöküm nitromix tercih ettik.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Hakanbey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kombi işi sıkıntı.Gerçekten bilgili birinden cevap almanız lazım. Forumlarda bu cevabı bulabileceğinizi sanmıyorum :D.

Şehrinizdeki yetkili kombi bayii lerine gidip bilgi alabilirsiniz. İnternetten almayın bence çünkü kurulum falan size ait oluyor. Bayii den alırsanız bir miktar ücret farkıyla gaz açma ve kurulum işini de halletmiş olursunuz ekstra olarak daha fazla taksit seçeneği de sunabiliyorlar

Sizde kaç petek var toplamda ? Biz 145 m2 3+1 ve toplam 8 petekli evimiz için 24 kW lık demirdöküm nitromix tercih ettik.
Bayiler doğruyu hiç söylemiyor satmak için yeter yeter diyip geçiştiriyorlar oyüzden doğru cevap bulmak çok zor benim için. Ev 3 katlı 300 m2 her katta 6 petek var 35kw tam yoğuşmalı kombilere bakıyorum şimdilik.

Son düzenleme:

QRuder

80+ Silver
35 lik lazım sana 2 katlı eve 24 gider 3 e rahat 35 lik gider tavsiyem

E.C.A Premix 35Kw ,biraz pahalıdır, kalitelidir tavsiyem bu olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kombide ECA iyi petekte DemirDöküm, E.C.A nın kombileri daha iyi petekte Demirdöküm, eca. termoteknik baymak diye gidiyor

takıcağın peteğin uzunluğuna göre kombi değişebilir ona göre ,uzun petekler takarsanız fazla 35den çıkabiliriz ayrıca net alan kaç ,ısınacak alan kaç m2

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Hakanbey
35 lik lazım sana 2 katlı eve 24 gider 3 e rahat 35 lik gider tavsiyem

E.C.A Premix 35Kw ,biraz pahalıdır, kalitelidir tavsiyem bu olur.

Kombide ECA iyi petekte DemirDöküm, E.C.A nın kombileri daha iyi petekte Demirdöküm, eca. termoteknik baymak diye gidiyor

takıcağın peteğin uzunluğuna göre kombi değişebilir ona göre ,uzun petekler takarsanız fazla 35den çıkabiliriz ayrıca net alan kaç ,ısınacak alan kaç m2
brüt 400 net 300m2 her kat 100m2 net giriş hol şeklinde salon mutfak birleşik. 3 tane 2metrelik petek mevcut.
2katta 2 oda 1 salon 2 banyo her odada 1 petek 2 metre banyonun birinde 1 metre petek mevcut
çatı katında 1 oda 1 salon odada 1 metre petek salonda 2 tane 2metre petek mevcut. Aslında yerden ısıtmada mevcut ancak ben iptal ettirdim ayaklarımda varis çıkmaya başladı bu sebepten petekleri geçen sene bağlattım. Bu seferde petekler fazla geldi sanırım kombi yetmedi.

Hurly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Kerem Yıldız
2 kombi de düşenebilirsin belki bir arkadaşın evi de büyük öyle tek kombi yetmiyor diye 2. almışlardı üst kat için

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Hakanbey

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
3 kat her kat 100m2 desek. 35 bile yetmez. Tesisat içindeki her dirsek Sıcak suyun 1m ileri gitmesini engeller. + olarak Yukarı tesisat ile su çıkacak bunun basınç olayı da var.

Senin yapman gereken hiç bir yerden bilgi alma kafanı karıştırır. İlk işin Arçelik bayisine gidip Ücretsiz Bir keşif iste kombi için bugün istesen yarın ekip gelip inceler ne kadarlık kombi alman gerekliğini söyler. Evine gelip keşif yapacak kişiler mühendistir.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Hakanbey
3 kat her kat 100m2 desek. 35 bile yetmez. Tesisat içindeki her dirsek Sıcak suyun 1m ileri gitmesini engeller. + olarak Yukarı tesisat ile su çıkacak bunun basınç olayı da var.

Senin yapman gereken hiç bir yerden bilgi alma kafanı karıştırır. İlk işin Arçelik bayisine gidip Ücretsiz Bir keşif iste kombi için bugün istesen yarın ekip gelip inceler ne kadarlık kombi alman gerekliğini söyler. Evine gelip keşif yapacak kişiler mühendistir.
armut üzerinden destek istedim cumartesi günü gelecekler bakalım ne olacak. Sadece keşif için 1000TL ödedik hadi hayırlısı :)

Top Bottom