Neler Yeni

İnceleme Tamamen Güncellenmiş İçeriğiyle Logitech G102/203 Lightsync İncelemesi!

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Kutudan birkaç gereksiz belge. garanti belgesi, Logitech G logolu poşetimsi şeyin içinden gelen mouseumuz ve arkası beyaz Logitech G logolu çıkartma geliyor. Kutunun fotoğrafını atamayacağım çünkü baya bir hasar görmüş benimki. Ve telefonum şu an yanımda değil ve nerede bilmiyorum.

Ağırlık ise (kablo dahil değil) 85 gram (siz ölçtüğünüzde 1 gram oynayabilir.). Böyle bir mouseda 85 gram fazla gibi geldi. 80 gram altı olması gerekirdi. Ama çok fark eder mi bilmiyorum.

Kablomuz örgülü değil. Kauçuk bir kablo. Bu biraz üzücü. Çünkü kauçuk kablonun sürtünmesi çok az. Yani bir yere kolayca takılabilir. Dayanıklığı ise örgülü kablolara göre çok düşük. Yani evde bir evcil hayvanınız varsa siz uyurken sizin mouseunuzun kablosundan kahvaltısını rahatça yapabilir. Uzunluğu ise 2.1 metre ki gayet uzun.

Mouseumuzun altında ise 4 tane mouse ayağı var (mouseun köşelerinde). Çapraz bir şekilde yerleştirilmiş. Kayması da gayet iyi.

Burda bizi simetrik bir yapı karşılıyor. Yani iki ele de uygun bir mouse. Ama ne hikmettir, makro tuşları solda. Yani solak arkadaşlarımız makro tuşlarına basarken epey bir zorlanır.

Mouseun rengi ise mat siyah ki çok güzel gözüküyor. Makro tuşlarımız, DPI tuşunun çevresi ve scroll tekerleğinin üstündeki kısmı parlak siyah.

Mouseumuzun uzunluğu 116,6 mm, genişliği 62,15 mm ve derinliği (en yüksek kısımdan) 38,2 mm. Boyutlara bakacak olursan büyük elli kullanıcıları için pek uygun değil. Daha çok orta ve küçük elli arkadaşlarımızı için tasarlanmış.

Uygun tutuş şekillerine bakacaksak 3 tutuş şekli için de uygun. Ancak palm tutuş şekli büyük elli kullanıcılar için pek uygun değil. Dediğim gibi orta ve küçük elli arkadaşlarımız için uygun.

Malzeme kalitesi gayet iyi böyle bir mousea göre. Yani masadan düşerse hasar görmez diye düşünüyorum. Ama 50 kere düşürürseniz veya çok yüksekten düşürürseniz kırılabilir (tek mouseun dışı değil iç yapısı dahil). Mouseu salladığımızda herhangi bir ses çıkmıyor.

Ana tuşlarımız ise gayet yumuşak. Orta tuş da ana tuşlara göre birazcık daha sert ama daha sert olması normal. Yan tuşlarımızın sertliği ise orta tuşa kadar yakın. DPI değiştirme tuşumuz da ana tuşlarımızı kadar yumuşak.

Ana tuşlarımız beyaz renkli Omron switch ama hangi modeli bilinmiyor. DPI değiştirme tuşumuz ise beyaz renkli Kailh switchler. Kailh olması güzel ayrıntı. Yan tuşlar ise bilinmiyor.

Scroll tekerleğinin hissiyatı da gayet güzel. Hiç sert değil. Encoderı ise bilinmiyor.

Burada bizi hayal kırıklığı karşılıyor. Logitech bu mouseda hangi sensör kullanıldığını söylemedi ve biz de Mercury sensör var diye düşündük. Ama Mercury sensör yokmuş. Onun yerine AM010 gibi rakiplerinden daha düşük performans veren bir sensör kullanılmış. Ama çok da kötü değil. Ama fiyatına göre kötü.

Herhangi bir jitter, rattle olayı yok. DPI ise 8000'e kadar çıkabiliyor. Raporlama hızı ise 1000 hz. IPS ise yaklaşık 90 (2,3 m/s).. İvme değerleri bilinmiyor. LOD ise bilinmiyor ama tahminimce 1 - 2 DVD boyutunda.

Çok Yakında

Çok Yakında

İlerde fotoğraflar da eklenecek.

Son düzenleme:

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Eline Sağlık :)

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,812
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Ürünü Hepsiburada'dan sanırsam 213 TL'ye almıştım. 2-3 güne kargo geldi. Gayet hızlılar bu konuda. Fazla uzatmadan incelemeye geçelim.

Fiziksel Özellikler: Elimin bileğinden orta parmak ucuma kadar uzunluğu 17 cm. Palm şeklinde tutarsam dirseğim masaya değiyor. Ama çok da sıkıntı değil claw şekline alıştığım için claw şeklinde tutarken sıkıntı olmuyor. RGB'leri gayet güzel gözlükle bakınca çok güzel oluyor. Gözlükle ayrı bir efekt katıyor :D

Deneyim: Sol ve sağ kliğin sesi biraz yüksek (sizi bilmem ama benim hoşuma gitti), orta klik gayet sessiz zaten kulaklıktan hiç duymazsınız ve scroll işlevi de gayet güzel sesi ve dönmesi hoş. Yanında 2 tane tuş var bana biraz sert geldi ama çok kullanmadığımdan sıkıntı yok.

Mousepadisz Deneyim: Mousepad olmadan biraz garip gidiyor yani aimi biraz etkileyebilir. Ama eminim sizde mousepad vardır :D

Yazılım: Logitech Gaming Software ve Logitech G Hub adında 2 tane yazılımı var. Ben Logitech G Hub'ı kullanıyorum. Tasarımı gayet hoş karışık da değil. Güzel yani.

Ekstra Notlar: Sol ve sağ kliğe biraz derin basıp parmağınızı çektiğinizde yaylı bir ses çıkıyor, kablosu gayet uzun kasa ile aranızdaki fark az ise kablolar birbirine girebilir.

Fiyatına Göre En İyisi Mi?: 200 TL'ye en iyisi bu diyorlar. Ama bence Hepsiburada'da 220 TL'ye satılan Asus Rog Strix Impact II ile kapışır derecesinde. Ayrıca Asus Rog Strix Impact II'nin daha hafif sol ve sağ tuşları var yani tıklarken daha az kuvvet uyguluyorsunuz. Ama hangisi daha iyi bilemedim ikisini de çok uzun süre kullanmadım.

Alacaklara öneririm güzel mouse. İyi forumlar!
Eline saglik

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

krammer

80+ Bronze
Eline sağlık...

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Eline sağlık.
Inceleme bölümüne koysan daha iyi olabilirdi.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
@crazyreign Eng- öhm yani yeni mod abmiz inceleme kısmına taşır mısın :d

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ürünü Hepsiburada'dan sanırsam 213 TL'ye almıştım. 2-3 güne kargo geldi. Gayet hızlılar bu konuda. Fazla uzatmadan incelemeye geçelim.

Fiziksel Özellikler: Elimin bileğinden orta parmak ucuma kadar uzunluğu 17 cm. Palm şeklinde tutarsam dirseğim masaya değiyor. Ama çok da sıkıntı değil claw şekline alıştığım için claw şeklinde tutarken sıkıntı olmuyor. RGB'leri gayet güzel gözlükle bakınca çok güzel oluyor. Gözlükle ayrı bir efekt katıyor :D

Deneyim: Sol ve sağ kliğin sesi biraz yüksek (sizi bilmem ama benim hoşuma gitti), orta klik gayet sessiz zaten kulaklıktan hiç duymazsınız ve scroll işlevi de gayet güzel sesi ve dönmesi hoş. Yanında 2 tane tuş var bana biraz sert geldi ama çok kullanmadığımdan sıkıntı yok.

Mousepadisz Deneyim: Mousepad olmadan biraz garip gidiyor yani aimi biraz etkileyebilir. Ama eminim sizde mousepad vardır :D

Yazılım: Logitech Gaming Software ve Logitech G Hub adında 2 tane yazılımı var. Ben Logitech G Hub'ı kullanıyorum. Tasarımı gayet hoş karışık da değil. Güzel yani.

Ekstra Notlar: Sol ve sağ kliğe biraz derin basıp parmağınızı çektiğinizde yaylı bir ses çıkıyor, kablosu gayet uzun kasa ile aranızdaki fark az ise kablolar birbirine girebilir.

Fiyatına Göre En İyisi Mi?: 200 TL'ye en iyisi bu diyorlar. Ama bence Hepsiburada'da 220 TL'ye satılan Asus Rog Strix Impact II ile kapışır derecesinde. Ayrıca Asus Rog Strix Impact II'nin daha hafif sol ve sağ tuşları var yani tıklarken daha az kuvvet uyguluyorsunuz. Ama hangisi daha iyi bilemedim ikisini de çok uzun süre kullanmadım.

Alacaklara öneririm güzel mouse. İyi forumlar!
220 TL çok fazla bence bu fare için.
50 TL'ye aldım, en fazla 150 falan veririm.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç