Neler Yeni

Tanimadiğim Bi̇r Kedi̇ Boynuma Çi̇zi̇k Atti Kuduz Olur Muyum??

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Yapılan önerilere içim rahat değil yazacağınıza su an çıkıp acile gitseniz daha dogru olmaz mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Talha Karadal
benimde evimde kedim var hocam
evdeki kediler dışarı ile temas etmedikleri için kuduz şansları çok düşük
daha önce arkadaşımın kedisi de pençe atmıştı hafif derindi o kanadı vs onda hiç bir şey olmadı arkadaşımın kedisi 10 yıldır bakıyor genellikle kendi fazla dışarı çıkmıyor hatta evden çıkmaya korkuyor bile denebilir başka kedilerle takılmıyor zaten kısırlaştırılmış bir kedi ondan bir şey yapmadım ama bu kedi sokak kedisi tanımıyorum ve baya tedirgin oldum zaten en ufak şeyde çok düşünen biriyim ondan aşı olsam rahatlarım diye düşünüyorum ve bir bakarlar en azından

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
nasıl yanİ ?
daha öncede olmuştum
Mesaj otomatik birleştirildi:

çizik attığı yeri okulda sabunlu su ile yıkadım daha sonrada duşa girdim okuldayken kolonya da sürmüştüm biraz

:((

yani öyle pek bir şey yapmadım kolonya sürdüm ve sabunlu su ile yıkadım sonrada duşa girmiştim ama içim hiç rahat değil yani aşı olsam muhtemelen daha rahat olurum
şimdi bişey olmamıştır ileride aşının gerçek içeriğini öğreneceğiz ama çok geç olacak...

Kontfire

80+ Silver
Olma ihtimali var, yok diyen cahillere bakma. Hasta bir hayvanın sürtündüğü topraktan bile kuduz bulaşabilir.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Daha önce küçücük bir kedi tırmalaması için acile gittiğimde hem kuduz hem tetanoz aşısı yaptılar üstüne bir de antibiyotik verdiler. Tıbben doğru olan budur tabii ki o konuda bir şey demiyorum. Bir de tek dozla da bitmiyor, verdikleri takvime uygun günlerde gidip birkaç doz daha oluyorsun.

Geçen yaz ise bir kedi bütün kolumu tırmaladı delik deşik etti :D (sıkıştığı çukurdan kurtarmaya çalışıyordum, korkudan yaptı muhtemelen), dişlerini geçirmediği için hiç önemsemedim. Sabunlu suyla yıkayıp kolonya döktüm sadece. Başıma geleceği bildiğimden acile macile de gitmedim, biraz fazla umursamaz davrandım bir şey olmadı.

Yani acile gitmek en doğrusu. Zaten sabunlu suyla yıkamışsın, gerisi onların önerilerini takip etmek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Mert Soytürk
daha önce arkadaşımın kedisi de pençe atmıştı hafif derindi o kanadı vs onda hiç bir şey olmadı arkadaşımın kedisi 10 yıldır bakıyor genellikle kendi fazla dışarı çıkmıyor hatta evden çıkmaya korkuyor bile denebilir başka kedilerle takılmıyor zaten kısırlaştırılmış bir kedi ondan bir şey yapmadım ama bu kedi sokak kedisi tanımıyorum ve baya tedirgin oldum zaten en ufak şeyde çok düşünen biriyim ondan aşı olsam rahatlarım diye düşünüyorum ve bir bakarlar en azından
İşte dostum arkadaşının kedisi ev kedisi ev kedisine 1 zaten kuduz aşısı uygulanmalı 2 uygulanmıyorsa ev kedisi dışarı pek çıkmıyorsa kuduz şansı çok çok düşük
Mesela ev kedisi tırmaladı kuduzdu zaten kuduz olan hayvan 1 hafta içerisinde ölüyor kendini belli ediyor onu gözetip ona göre hareket edebilirdin
Ama mesela sokak hayvanı nerede olduğu belli değil gözlemlenemez ondan dolayı ben olsam aşı yaptırırdım içimin rahat etmesi için

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Talha Karadal
Tatanoz aşısı oldum arkadaşlar oradaki doktor hiç bir şey olmaz dedi kanamadığı için pazartesi gidip kuduz da olcam şuan içim rahat 😀

Top Bottom