Neler Yeni

Tarafını seç! 45 k hazır sistem önerisi.

sh1ny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ahmet Yunus Parlak

Arkadaşlar mimarlık için soruyorum. Sizce hangisi daha iyi ve fiyat performans ürünüdür? Genel olarak hangisini tercih edersiniz?

Buminxc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
rıtıfjake

Arkadaşlar mimarlık için soruyorum. Sizce hangisi daha iyi ve fiyat performans ürünüdür? Genel olarak hangisini tercih edersiniz?
süper olanı al 7500f İ5 14400f Arasındaki farkı rahat Kapatır Sadece fps ise olay Ve i5 14400f En son sanarım 4.5 ghz de kalıyordu 4070 düz olanın tek avantajı 1Tb sdd

sh1ny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ahmet Yunus Parlak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet, KUARK NOVUS ile Tebilon sistemleri arasında büyük bir fark olmadığını söyleyebiliriz. Ancak, kullanım amacınıza ve önceliklerinize bağlı olarak küçük farklılıklar seçim yaparken etkili olabilir. İşte özetle farklar:

1. İşlemci Farkı

• KUARK NOVUS (Intel Core i5-14400F):
    • 10 çekirdek (6 performans + 4 verimlilik), hibrit mimari.
    • Çoklu görevlerde ve aynı anda birden fazla uygulama çalıştırmada daha iyi.
  • Tebilon (AMD Ryzen 7500F):
    • 6 çekirdek, 12 iş parçacığı.
    • Tek çekirdek performansı biraz daha yüksek, bu da SketchUp gibi tek çekirdek odaklı uygulamalarda avantajlı olabilir.
Sonuç:
Çoklu görevler için KUARK NOVUS, oyun ve tek çekirdek performansı gerektiren işlerde Tebilon daha iyi.

2. Ekran Kartı Farkı

• KUARK NOVUS (RTX 4070):
    • Standart RTX 4070 performansı.
    • Mimarlık uygulamalarında DLSS 3 ve CUDA desteği ile güçlü bir deneyim sunar.
  • Tebilon (RTX 4070 SUPER):
    • RTX 4070'in biraz daha geliştirilmiş sürümü.
    • Render süreleri ve grafik yoğun görevlerde bir miktar daha hızlı olabilir.
Sonuç:
RTX 4070 SUPER, performans açısından küçük bir farkla daha üstün.

3. Depolama ve Bellek

• KUARK NOVUS: 1TB M.2 SSD, 16GB DDR5 RAM.
  • Tebilon: 500GB M.2 SSD, 16GB DDR5 RAM.
Sonuç:
Depolama kapasitesi KUARK NOVUS'ta iki kat daha fazla, bu da büyük proje dosyalarıyla çalışırken avantaj sağlar.

Genel Değerlendirme

• KUARK NOVUS: Daha geniş depolama alanı ve çoklu görev odaklı işlemci.
  • Tebilon: Daha güçlü ekran kartı ile GPU odaklı işler ve oyunlar için avantajlı.

Sonuç: Büyük Fark Var mı?

Aralarındaki farklar küçük ve kullanım senaryosuna bağlı olarak önem kazanabilir:

• Daha fazla depolama ve çok yönlü performans istiyorsanız KUARK NOVUS.
  • GPU gücüne odaklı ve oyun performansı istiyorsanız Tebilon.
Genel Mimarlık Kullanımı İçin: KUARK NOVUS biraz daha dengeli bir seçenek olabilir.

chat gpt böyle dedi :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Arif güngör

ikisi de baya iyiymiş 7500f li olanı özelleştirebilirseniz 1tb ssd ile baya canavar olur 4070s de 4070den zaten iyi bir kart ama mimarlık için kullanılan programları bilmiyorum onlarda işlemci tarafı çok fark eder mi bir şey diyemem.

sh1ny

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ahmet Yunus Parlak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sizce sıvı soğutucu gerekir mi? SSD yi 1 tb Kingston yaptım

Top Bottom