Neler Yeni

Tayvan'daki Kuralık Çip Krizi Büyüyor ! İşlemcilerin Üretimi Durabilir !

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Ama cidden ciddi manada yüksek meblalar çöp oluyor, 128 milyar TL gibi bütçe ile bu altyapı sağlanamaz mı acaba? Evet ülkemiz çok toy, mühendislerimiz belki o kadar üst düzey değil ama çöp edilen paralara bakınca cidden bir şeyler olabilir diye düşünüyorum.
CB de bunları düşünse keşke ama saraylar daha bitmedi dostum.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
CB de bunları düşünse keşke ama saraylar daha bitmedi dostum.
Cidden amacım boş eleştirmek falan değil, sadece krizlerin büyük fırsatlar yaratacağını siyasiler bilmezse kim bilecek? Bu fırsatların değerlendirilmesi çok önemli...

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Cidden amacım boş eleştirmek falan değil, sadece krizlerin büyük fırsatlar yaratacağını siyasiler bilmezse kim bilecek? Bu fırsatların değerlendirilmesi çok önemli...
Hocam Türkiyedeyiz büyük düşünmeyin. Her konuda kötüyüz Dünyada internet hızı sıralamsında 170 ülkenin arasında 101. yiz.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hocam Türkiyedeyiz büyük düşünmeyin. Her konuda kötüyüz Dünyada internet hızı sıralamsında 170 ülkenin arasında 101. yiz.
Ben bğyğk düşünmek istiyorum hiçbir şey yapmasam bile kendi alanımda ülkemi iyi bir yere getirmek için çalışacağım. Kitlesel hareketler bireylerin çabalarından doğuyor, onları da siyasiler yapar benim işim değil. Kendi alanımızda ülkemizi iyiye taşıyalım yeter

Deltat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Deltat
Ama cidden ciddi manada yüksek meblalar çöp oluyor, 128 milyar TL gibi bütçe ile bu altyapı sağlanamaz mı acaba? Evet ülkemiz çok toy, mühendislerimiz belki o kadar üst düzey değil ama çöp edilen paralara bakınca cidden bir şeyler olabilir diye düşünüyorum.
128 milyar dolara sifirdan altyapi kurulur 2 sene icinde arge calismalari yapilip bunlar pratige dokulup toplamda 3 veya 4 seneye ortaya bir urun cikmasi gayet mumkun olan soylesi .... Ama malesef para daga kacti dag yandi kul oldu kul buhar oldu ...... bizim yalpak politikamiz yuzunden yurtdisindaki muhendisler bile kendi ulkesine selam veremiyor ...

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
128 milyar dolara sifirdan altyapi kurulur 2 sene icinde arge calismalari yapilip bunlar pratige dokulup toplamda 3 veya 4 seneye ortaya bir urun cikmasi gayet mumkun olan soylesi .... Ama malesef para daga kacti dag yandi kul oldu kul buhar oldu ...... bizim yalpak politikamiz yuzunden yurtdisindaki muhendisler bile kendi ulkesine selam veremiyor ...
Örnek vereyim , yakın olarak takip ettiğim için biliyorum. Cem Say hoca var kendisi yapay zeka konusunda ders kitaplarına adını yazdırmış bir adam. Bu alanın öncülerinden biri, türkçe dahil çoğu dilde yayını var muazzam bir biliminsanı. 2 hafta önce akitte çıkan haberleri gördüm kendisine söylenmedik şey bırakılmamış. Sonra düşündüm de nefen bu ülkede kalsınlar ki?

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Taşıma su ile değirmen dönmez. :(

Top Bottom